Kisalföld logö

2018. 08. 17. péntek - Jácint 17°C | 28°C Még több cikk.

Félmaraton-teljes siker

A tavalyinál sokkal többen neveztek és fejezték be sikeresen a Philips-félmaraton futóversenyt, amelyet a megyei szabadidősport-szövetség szervezett és bonyolított le a már megszokottnak mondható útvonalon, a győri ipari park területén. .
(illusztráció)
A vasárnap reggeli kissé hűvösebb idő még kedvezett is a versenyzőknek, akik mire a nap előbukkanásával felhevült az idő, már túl voltak az erőpróbán. Ezúttal a gyakorlott futóknak való félmaratoni távra jelentkeztek többen, 125 versenyző teljesítette sikerrel a 21,095 km-t, míg a főleg fiataloknak, családta-

goknak és idősebbeknek rendezett 4 km-re 77-en vállalkoztak. Új színfoltot jelentett a váltók megjelenése, hiszen így újabb több mint félszáz futást kedvelőnek nyílt alkalma a félmaratoni versenyben való részvétel okozta sikerélményre. Az első váltásra 6, a másodikra 10, a befutóra pedig 5 km megtétele várt. A résztvevők szinte mindegyike úgy vélekedett a verseny végén, hogy jövőre ismét megpróbálja
A 4 km-es távot a legkisebbeknél Weinhardt Anna (Győr), illetve Farkas Gergely (Győr) teljesítette leggyorsabban. A következő korcsoportban Máriási Zita (Győr) és Zsirai Milán győzött. A középiskolásoknál Mayer Zsuzsanna (Pér) és Bognár Attila (Dunaszerdahely) volt az első. A felnőtteknél a tatai Kocsis Éva, illetve dr. Horváth István (Győr) győzött, a Philips dolgozói közül pedig Szabó Bernadett (Győr) és Stipkovits György (Kimle) volt a legjobb.
A félmaraton távját a nők közül Révész Szilvia (Budapest) teljesítette leghamarabb, s a dobogóra mellé a székesfehérvári Farkas Ágota, valamint a fővárosi Tamáskovics Adrienn állhatott még. Viszont az értékes díjakból nem csupán ők, hanem csakúgy, mint a férfiaknál, az első nyolc befutó részesült. A férfiak legjobbjai Berecz Lajos (Decs, Mezőtúr), illetve Szabó József (Szedres) és dr. Sebestyén Zoltán (Budapest) voltak. A névadó cég legjobbjaiként Seregély Ágnes, illetve Dávid Szilárd részesült különdíjban. A váltók versenyében a győriek Giczi Zsuzsanna, Turi Bea-

trix, Füzi Lia, illetve a győri Széchenyi FSC Papp László, Major Gábor, Staudt Attila alkotta hármas ért be elsőnek, de jó teljesítményt nyújtott a Révai, valamint a gyárvárosi DSK csapata is.
A rendezők figyelme folytán külön díjazásban részesültek a legidősebb, valamint a legfiatalabb versenyzők is. S a dobogóról lemaradt futók közül még sokan távoztak jó benyomásokkal, hiszen a versenyszámok alapján rendezett sorsoláson értékes ajándékok találtak gazdákra.
A díjkiosztás után három nyilatkozatot jegyeztünk fel.
Farkas Gergely, az egyik legfiatalabb résztvevő, a győri Kölcsey-

iskola tanulója: – Ez volt az első atlétikai versenyem, nagyon örülök, hogy győzni tudtam. Várom, hogy újra versenyezhessek.
Kolláth Gábor, a rendező megyei szabadidősport-szövetség titkára: – Nagyszerű versenyen vagyunk túl, a tavalyinál sokkal jobb időeredmények születtek, s a félmaratonin jóval népesebb volt a mezőny. Kár, hogy főleg az iskolások java elmaradt a négyezer méteres versenytől. Remélhetőleg jövőre már ez a versenyszám is keresettebb lesz. A hely nagyon jó a verseny megszervezésére, a névadók pedig eredményesen segítettek a rendezésben.
Christian Pfister, a Philips gazdasági igazgatója, aki nemcsak támogató, de példamutatóan aktív résztvevő is volt: – Családias légkörű, remek verseny volt, olyan, amilyet maximálisan érdemes támogatni. Jó hagyomány született ezzel a Philips-félmaratonnal, amelynek most már megérdemelt helye van a magyar versenynaptárban. Örülök, hogy vállalkoztam a 21 km lefutására, s bár nem éppen az elején végeztem, büszke vagyok teljesítményemre. Jövőre ismét megpróbálom, s nagyon remélem, hogy akkor már két órán belül lesz az időeredményem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végzett sportmasszőrök

Huszonegyen vehették át sportmasszőri okiratukat a napokban Győrött, akiknek foglalkoztatását… Tovább olvasom