Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

FC Sopron - Pécs MFC 3 - 1

A labdarúgó Borsodi Liga 11. fordulójában hazai pályán 3–1-re győzött az FC Sopron a Pécs MFC csapata ellen.

Rosszul kezdődött az FC Sopron Pécs elleni bajnoki találkozója. A nyáron viharos körülmények között Pécsre távozó Balaskó révén már az 1. percben vezetett a vendéggárda. Szerencsére még az első fél óra végén sikerült egyenlíteniük a hazaiaknak, a második félidő elején pedig már a Sopronnál volt az előny. A találkozó hajrájában jött az olasz Giuseppe Signori, aki egy szép összjáték végén biztosította be a hazaiak győzelmét. Ez volt egyébként a megyébe szerződött sztár első magyar bajnoki gólja.

1. p: Berdó jobb oldali beívelését Balogh János magasra felugorva megfogta. Miközben esett vissza, átesett a közelében „lábatlankodó" csapattársán, Ibricen. A labda kicsúszott a kezéből, Balaskó pedig 11 méterről az üres kapu közepébe gurított. 0–1. 

29. p: Cigan a pécsi védők gyűrűjében ügyesen ugratta ki a jobbösszekötő helyén előretörő Horváth Andrást, aki 14 méterről szépen, magabiztosan lőtte ki a hosszú alsó sarkot. 1–1.
47. p: Horváth András combbal ügyesen maga elé tette a labdát, amelyet egy pattanás után, futtából, 22 méterről védhetetlenül zúdított a jobb alsó sarokba. 2–1.

67. p: Hanák 6 méterről óriá- si helyzetből Herbertbe lőtte a labdát.

72. p:
Nagy  kavarodás alakult ki a soproni 16-os előterében. A hazai védők röviden mentettek, a labda Berdó elé került, aki 20 méterről a felső lécre bombázott.

76. p: Csordás viharzott el a balösszekötő helyén Signori remek ütemű kiugratását követően, s 12 méterről  a felső  lécre bombázta a labdát.
88. p: Csordás és Signori „gurigázta ki" szenzációsan a pécsiek bal oldali védelmét, s a cserecsatár alapvonal közeléből visszagurított labdáját „Beppe" Signori 8 méterről a pécsi kapu közepébe pörgette. 3–1.
Mit nem adtak volna az előző szezonban a soproni szurkolók egy az első percben esett Balaskó-gólért a Káposztás utcában. Nos, a nyáron elég viharos körülmények között Pécsre igazoló labdarúgó a mérkőzés elején jókor volt jó helyen, a hazai drukkereknek pedig a szemerkélő eső mellé jött a hideg zuhany.

A fura gól a hazaiakat zavarta meg, rossz ritmusban, pontatlanul, sok hibával futballoztak. Közel fél óra elteltével a játék képe alapján váratlanul, az első valamirevaló akciójukat szép góllal befejezve aztán egyenlítettek a hazaiak.

Az első félidő pécsi, a második pedig pazar soproni góllal kezdődött. Ezt követően jó húsz percig egyértelműen a soproni csapat uralta a játékot, amely főleg a pécsi térfélen folyt. A hajrára újra fölénybe került a soproni csapat és a 88. percben egy szép Csordás–Signori kényszerítőzés végén az olasz sztár nyolc méterről ballal a pécsi kapu közepébe gurítva biztosította be a soproni csapat győzelmét.

Selymes Tibor: – A korán kapott szerencsétlen gól után az első félidőben nehezen álltunk talpra. Szünet után már sikerült a saját játékunkat játszani, a mi akaratunk érvényesült. Sok helyzetet kidolgoztunk, s ezek közül kettőt sikerült is gólra váltani.

Keszei Ferenc: – Sokkal többet kellett volna profitálni a gyors és szerencsés gólunkból, ám az azt követő időszakban csupán ellenfelünk játékának elrontására voltunk képesek. A második félidőben fölénk kerekedett a Sopron, mert több poszton is jobb képességű labdarúgóval rendelkezik.

Horváth András: – Boldog vagyok, ez az első olyan mérkőzés az élvonalban, amelyen két gólt lőttem.
Giuseppe Signori, aki megszerezte első magyar bajnoki gólját: – Fáradt vagyok, de nagyon boldog. Sikerült itthon tartani a három pontot, s a csapat a második félidei jó játékával örömöt szerezett  szurkolóinak. Bár erőállapotom  még messze van az ideálistól, élveztem a játékot.
„Beppe" Signori többször bizonyította, még mindig jól bánik a labdával.
Fotó: Németh Péter

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rangadót nyert a Bayern a Brema ellen

A Bayern München nyerte a Bundesliga 12. fordulójának rangadóját. A bajorok hazai pályán 3-1-re… Tovább olvasom