Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

ETO FC: Egervári Sándor távozik Győrből

Labdarúgás - A mélyen a várakozások alatt teljesítő, az őszt csupán a 13. helyen záró Győri ETO FC vezetőedzője, Egervári Sándor távozik a zöld-fehér csapat kispadjáról. Utódjáról még nem született döntés, de a hírek szerint tavasztól külföldi edzője lehet a győrieknek. A keretből hat játékost küldenek el.
A Győri ETO FC elnöke az őszi gyenge teljesítmény miatt menesztette Egervári Sándort, a csapat vezetőedzőjét. Minden bizonnyal külföldi edzővel kezdi a felkészülést a zöld-fehér együttes. Jelentős változások várhatók a játékoskeretben is.
Tarsoly Csaba, a Győri ETO FC elnöke a Kisalföldnek adott interjújában (2008. november 17.) úgy nyilatkozott, hogy a csapat csalódást hozó őszi szereplése után nagy változások várhatók az idény befejezése után.

Az első lépés megtörtént: Egervári Sándor vezetőedzőtől másfél éves működés után elköszönt a Győri ETO FC.

– A klub elnöke, Tarsoly Csaba írásos jelentést kért az őszi produkcióról, amit Egervári Sándor vezetőedző el is készített – kezdi Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője. – Ennek áttanulmányozása után a klub elnöke úgy döntött, hogy az objektív okok figyelembevételével is a bajnokságban elszenvedett hét vereség és a táblázaton elfoglalt tizenharmadik helyezés elfogadhatatlan a számára. Ezért Egervári Sándor vezetőedző és Kenyeres Imre másodedző szerződését felbontja.

– Biztosra vehető, hogy a játékoskeretben is lesznek változások. Már döntöttek ezekről is?

– A jövő hét elején minden játékossal négyszemközti beszélgetéseket tartunk és egyenként tárgyalunk velük a folytatásról. Várhatóan hat labdarúgónk távozik az első csapat jelenlegi keretéből, de ha a feltételeinket valaki nem fogadja el, több távozó is lehet. Józsi György, Bajzát Péter és Zoran Supic iránt konkrét külföldi érdeklődés van, az esetleges eladásukról azonban még nem döntöttünk.

– A távozókat pótolni kell, új igazolások kik várhatók?

– A portugál Tozé Marrecho remek benyomást tett a szakmai stábra és a klubvezetésre egyaránt, tőle azzal váltunk el, hogy január 5-én nálunk kezdi meg a felkészülést. A jelenleg is nálunk készülő észt válogatott jobbhátvéd, Tihhon Sisov is Győrött folytathatja. Honfitársát, Tarmo Kinket szintén várjuk a felkészülés kezdetére. Ő három évig volt a Szpartak Moszkva játékosa, bár az első csapatban keveset játszott. A harmadik észt jelölt az FC Flora válogatott játékosa, Jarmo Ahjupera, aki két szezonban is tizenhét gólt lőtt. Valószínű, hogy januárban visszatér a ZTE-be kölcsönadott Varga Róbert és Gyirmótról Nyári Tibor. Megegyeztünk Somodi Bencével, a Diósgyőr U20-as válogatott kapusával, akit még szerződés köt a vasgyáriakhoz. Szívesen folytatná nálunk a pályafutását. Természetesen más érkezők is lehetnek, akikről most nem tudok beszámolni.

– Adódik a kérdés: kivel kezdi a felkészülést a csapat a tavaszi idényre?

– Magyar és külföldi edzőkkel állunk kapcsolatban, olyanokkal, akiket elsősorban menedzserek ajánlottak a figyelmünkbe. Napjainkban az információgyűjtés időszakát éljük. A dolgunkat nehezíti, hogy a kiszemelt hazai edzőnek van csapata és csak nyártól vállalna munkát Győrben. A külföldiek mellett az szól, hogy magasabb futballkultúrájú országból érkeznének és jelentős nemzetközi és élvonalbeli tapasztalattal is bírnak. Várhatóan a jövő hét közepén nevezzük meg az ETO új vezetőedzőjét.Korábban (gyorshír):

Egervári Sándor nem folytatja a munkáját a Győr vezetőedzőjeként. A szakítás részletei egyelőre nem ismertek, de a szakember távozik az eddig a várakozások alatt teljesítő klubtól.

Az ETO-t nyáron bajnokesélyesnek kiáltották ki, és a csapat játékosállományát tekintve mindenki a Soproni Liga élmezőnyébe várta az együttest, ehhez képest a győriek csak a 13. helyen zárták az őszt.

Egervári korábban úgy nyilatkozott, hogy bizakodóan készül a tavaszi folytatásra, de nem rajta múlik, hogy folytathatja-e a munkáját a csapatnál.

A Győri ETO FC egyébként a télen szeretné megerősíteni a keretét, és több lehetséges érkező neve felmerült. A klub honlapja szerint egy Franciaországban játszó magyar válogatott védő is a kiszemeltek között van. A játékos minden bizonnyal a Strasbourgban játszó Szélesi Zoltán.

Az ETO Priskin Tamással is kapcsolatban áll, de valószínűleg nem tudja megszerezni a Győr honlapja szerint angol és spanyol élvonalbeli csapatok által is keresett támadót.

Olvasóink írták

 • 16. fanclub 2008. december 09. 19:04
  „Miért van az, hogy a sikeres edzőket (pl Pintér Attila) sehol sem alkalmazzák? Rövid edzői pályafutása alatt jelentős eredményeket ért el, aztán meg sehol sem volt szükség rá.....
  Valakinek sokkal kifizetődőbb "bólogató jánosokat" cserélgetni a csapatok között.... Előfordult olyan, hogy egy "szakember" két év alatt négy csapatnál bizonyíthatta alkalmatlanságát!!!!!! Ez az igazi gazdagság!!!
  Mi meg várhatjuk a magyar foci felemelkedését. (Csak nem tőlük.....)”
 • 15. mummus 2008. december 05. 19:21
  „Primax szurkolótársnak !
  Minden mondatodat élvezettel olvastam, hiszen valamennyi eseményen jelen voltam magam is. A Bp.-i 4 : 3 örök élményem marad, annak ellenére, hogy "elhúzott" a fejem mellett egy láncdarab, szerencsére senkit nem talált el. Találkoztam a múltkor Szíjassal, aki az adott meccsen talán élete legjobbját nyújtotta,erről beszélgettünk.
  Fehérvár,Szo.-hely ? Hazafelé egybefüggő lámpasor volt.
  Utána Nagyot ünnepeltünk, először a jó öreg herceghalomi étteremben (az ETO szurkolók törzshelye volt Bp.--ről hazautazóban), majd idehaza. Jó emlékezni !
  Ezért keserítenek el a mai "attrakciók", HA JÓ MECCSET AKAROK LÁTNI VAGY OLASZORSZÁGBA,VAGY NÉMETORSZÁGBA SZOKTUNK ELUTAZNI baráti társasággal.
  Meggyűlöltem a hazai focit, kiölték belőlem a szurkolói szeretetet.
  Inkább kimegyek egy alsóbb osztályú meccsre, ott (talán)még van ami a focira hasonlít.
  Remélem a jövőben ez gyökeresen változik, de optimista nem vagyok !”
 • 14. MTT 2008. december 05. 11:39
  „bocsánat: - annyi -”
 • 13. MTT 2008. december 05. 11:38
  „a 13.-ik hely önmagáért beszél. Csak azt nem értem, anyi tehetséges futballista van, miért külföldről hozzák a focistákat? Miért nem az utánpótlásokból válogatnak?”
 • 12. H.Gabi 2008. december 05. 10:35
  „Szerintem meg nem az edző hibája, ha nem megy egy csapatnak, hanem a sok öntelt, beképzelt focistát kellene egy kicsit helyrerakni.Akkora nevek (kihangsúlyozom nevek!!) játszanak az ETO-ban, mégsincs eredmény...minek kell őket játszatni, ha nem dolgoznak meg a pénzükért.Nincs bennük tűz, küzdeni akarás és alázat a sport iránt...”
 • 11. Primax 2008. december 05. 09:53
  „( Főleg ) "mummus"-nak :
  A Verebes-korszak összes ( ! ! !) itthoni meccsén ottvoltam, sőt : Szombathelyre, Fehérvárra, Tatabányára mindig elmentünk. ( Olykor bizony szaladtunk a vonathoz Tatabányán, mert Bányász-nap is akkor volt....)
  Fenn voltam az Üllői úton az emlékezetes 4 : 3-on, amikoris bajnok lett az ETO.
  Sokan emlékezünk még a nagy meccsekre : Ózd ( 9 :2 ), Debrecen ( 8: 0 ), sorolhatnám sokáig...
  Vagy a Kaiserslautern elleni 7 : 1, amibe szépen beleszaladtak a németek, miután a VB-re készülő magyar válogatottal ikszeltek Pesten. ( A svéd (!) válogatott , Hellström védte - volna - kapujukat....a meccs után azt nyilatkozta, hogy soha még ennyire kiszolgáltatott helyzetben nem érezte magát....)
  Egyet azonban ne feledjünk : "külföldön" már - sajnos - akkor sem ment nagyon a játék, sem klub, sem válogatott szinten.
  Ettől függetlenül - és ezzel együtt is - óriási élmény volt az akkori ETO, meg voltunk őrülve teljesen.
  A második bajnokavató május 1-re esett, ( felvonulás) volt is zöld-fehér lobogó ezrével a stadionban, ami akkoriban nem volt veszélytelen mutatvány, mert ugye pont a pirosat kellett levágni róla....
  Miután ellopkodtuk.
  Hajrá ETO !”
 • 10. borospeti 2008. december 05. 07:51
  „Köszi fcsoproni. Ez egy nagyon jó ötlet! Emlékszem, hogy amikor elhagyta a Sopront, olyan volt, mintha a fogamat húzták volna! Nagyon fájt!!!”
 • 9. fcsoproni 2008. december 05. 06:02
  „Ha lehet javasolni Pintér Attilát kérjétek fel edzőnek. Tele bizonyítással edzésein nincs lazsálás aki nem teljesít kispad. Bátran nyúl a tartalékokhoz is. Nála minden játékos egyforma a teljesítmény számít.”
 • 8. mummus 2008. december 05. 00:49
  „Primax hozzászólásában is sok az igazság, de tévedés is !
  Fontos lenne végre, hogy megszűnjön a mai Magyar valóság,nyim-nyám hazai edzők stafétaszerűen váltogatják a kispadokat. A szakmai fejlődés kizárt ! Igenis, fontos az edző személye, és remélem,reméljük, hogy végre megszűnik az edzőkeringő Győrött, nem az elmúlt héten máshonnan szalajtott hazai edzőt ültetik a kispadra, pl. Várhidit,Bozsikot,vagy csatlósaikat, akik akárhogy is nézem, megélhetési edzők !
  Nézzünk a szomszédba:ma Dunaszerdahelyen Verner Lorant az edző ! Ismeritek ? Lesz rend, azt garantálom !
  Ez kellene hozzánk is ! Végre egy szakmailag felkészült,fejlett focikultúrával rendelkező országból, viszonylag neves edző.Akkor aztán jöhet a foci, végre nem a langyos ígérgetés. Borzasztó volt, amit Egervári az utóbbi időkben nyilatkozott !
  Az ifjú "titánok", a hazai nagy "tapasztalt öregek" ? A Mészölyök, és Mezeyk tanítványai ?
  Vagy megszoknak,vagy megszöknek ! Ez kell, ezt várjuk !
  Gratulálok az ETO vezetőjének döntéséhez ! Bátor, építő jellegű döntést hozott ! Most érzem először a változás szelét !
  Mi már átéltük ezt egyszer ! Tudjátok, a Verebes korszak nyitányakor !
  Kérem a fiatal szurkolókat, ők is támogassák a hasonló döntéseket !
  Mert nem tudják, de remélem egyszer megérzik , milyen volt akkor ETO meccsre járni.
  Langyos, "dumafocira", szerencsével elért eredményekre nincs szükségünk !
  Hajrá ETO !!!
  Egy szurkoló, aki nagyon szeretne már egy befejezett bajnokság utolsó hazai meccse után úgy igazából, baráti társaságban ittassá válni ! ( még a hitvestársi fenyítést is elviselném újra )”
 • 7. Primax 2008. december 04. 20:31
  „Lehet itt - és bármelyik magyar csapatnál - bárki az edző, nem velük van a baj.
  Ez a magyar foci - sajnos - úgy rossz, ahogy van.
  Túlfizetett, agyonsztárolt "fáradt öregemberek", céltalan és nagyképű fiatalok.
  Nagy kár érte, mert szeretjük mi a jó labdarúgást...”
 • 6. Cancer 2008. december 04. 19:42
  „Viszlat, Sandor!
  A bronzermet koszonjuk, szerencsevel osszejott, a mostani helyezes meg nem kivan kommentart!”
 • 5. jockey 2008. december 04. 18:55
  „Ezzel a kerettel a bajnokesélyesség is túlzás, de a 13. hely is az. Az egyértelmű, hogy könnyebb egy edzőt elküldeni, mint 25 játékost, de azért kíváncsi vagyok, ki lesz a "megváltó".”
 • 4. patriot 2008. december 04. 18:11
  „Takács Tamás!
  DDDD
  Első betűtől az utolsóig minden igaz!”
 • 3. TakácsTamás 2008. december 04. 15:05
  „Nem tökmindegy, ki az edzője ennek a botlábú bandának? Egyébként is, olyan állapotban van ez az egész magyar futball, hogy egy pillanatig nem érdemes idegeskedni miatta. Leamatőrösíteni az egészet, aztán labdázgasson munka mellett ez a sok rohadt semmirekellő.”
 • 2. vinyo 2008. december 04. 14:49
  „Végre , remélem a következő edző belenéz az árnyékcspatba is,és nem hoz magával 8 játékost.
  hajrá hajrá
  Bölöni ugysem jön el,most hogy megy a szekér........”
 • 1. lorincz22 2008. december 04. 14:42
  „Kérem szépen, a külföldi edző lehetne Bölöni László?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kézilabda EB: Vérten nem játszhat a dánok ellen

Kézilabda - Vérten Orsolya a románok ellen 27–21-re elveszített Eb-mérkőzésen megsérült. A… Tovább olvasom