Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

ETO FC: Bajzát, Stark, Kink és Böőr is lapátra kerül?

Labdarúgás - Úgy hírlik, a külföldi játékosok közül a mérkőzés előtti sportszerű életmód nem mindenkinek erénye és akkor a teljesítményükről még nem is szóltunk.

Talán a vártnál is nagyobb viharokat kavart a Győri ETO gyenge és eredménytelen játéka, valamint veresége (természetesen összesítésben) a Magyar Kupa döntőjében, hiszen a klub egész tavaszi kommunikációja azt sugallta: a kupagyőzelem a cél, mindent arra tesznek fel, semmi más nem számít. És mégis bukás lett a vége...

Az okok hosszabb és higgadt elemzéséhez nyilván idő kell, egyelőre ott tartunk, hogy Tarsoly Csaba klubtulajdonos, a mérkőzésre elutazó mintegy 700–800 ETO-szurkoló és a zöld-fehér színek más szimpatizánsai kiitták a méregpoharat és ezt mindenki a saját helyzete szerint éli meg.
Az elnök-tulajdonos úgy, hogy az általa jól fizetett ETO-játékosok – jövedelmük állítása szerint hazánkban az első három helyezett között van, egy szinten a Debrecennel és az Újpesttel –, akiknek a létesítményben minden feltételt megteremt a jó szerepléshez, 20 millió extra prémiumot kínált a kupagyőzelemért a télen meghatározottak mellé (állítólag így 45 milliót ért volna a siker), mégsem tudják valóra váltani az esélyeket és elmaradt a siker.

A drukkerek úgy, hogy a döntőről hazafelé vezető úton senki nem értette a hatalmas kudarc okát, amikor az egyik szurkolói koordinátor hívást kapott Tarsoly Csaba tulajdonostól. A lényege annyi volt, hogy pár sztárjátékos nem volt túlságosan szomorú a hazaúton a buszban, volt, aki Bekvalacon gúnyolódott. Tarsoly Csaba ki akarta fizettetni a csapattal a szurkolók buszainak költségeit, de a játékosok különböző megjegyzésekkel tarkítva, felháborodottan visszautasították az ötletet.


Szasa Sztevanovicék magukba roskadva ültek a kupadöntő után. Fotó: Krizsán Csaba
Szasa Sztevanovicék magukba roskadva ültek a kupadöntő után. Fotó: Krizsán Csaba


Tarsoly Csaba a meccs után azt ígérte, rendet tesz, a magyar megélhetési sztárocskáktól így vagy úgy, de megszabadítja a csapatot. Bajzát, Böőr, Stark és Kink nevéről hallani.

A tavasz azonban nemcsak miattuk sikerült felemásra, úgy hírlik, a külföldi játékosok közül a mérkőzés előtti sportszerű életmód nem mindenkinek erénye és akkor a teljesítményükről még nem is szóltunk. Légiósokat általában azért tart egy klub, mert jobbak, mint a hazaiak. Nos, ha végigtekintjük a győriek listáját, akkor megállapíthatjuk: nagy részük semmivel nem tett többet a sikerekért, mint az éppen elmarasztalt magyarok. Sőt...

Az pedig egyenesen rejtély, hogyan lehet az ETO legjobban fizetett játékosa állítólag David Odikadze, aki a két döntőn jószerivel egy egyeneset nem tudott belerúgni a labdába. Bárcsak egyszer tudott volna...

És akkor Dragoljub Bekvalac munkájáról még szó sem esett.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. Imcsi 2009. június 01. 11:11
  „gianni8! Azért egy csapatnak azt kompenzálni kellene, ha egy valaki rosszul játszik közülük!”
 • 37. zsirez 2009. június 01. 01:05
  „Deejay!!!!!!!!!! Nem jo a belső infod!!! Lehet hogy tipmix-elt valaki de hogy nem Stark és Böőr az tuti!!!!
  Aki ismeri őket az tudja hogy ez csak kacsa és lejáratás!!! Egyik sem az a fazon aki eladna egy meccset!
  Ismerem jol mindkettöt!
  Azt valoszinübbnek tartom hogy aki tényleg eladte az most huzza magát és brobálja másra kenni!”
 • 36. gianni8 2009. május 31. 20:59
  „nem böőr ellen hanem maga böőr játszott inkább a csapat ellen. de olvasva az ETO fórumot már nem tudom mi van:S”
 • 35. Imcsi 2009. május 31. 16:36
  „gianni8! Ezzel azt állítod, hogy Böőr ellen játszottak?”
 • 34. gianni8 2009. május 31. 12:49
  „starkot, böőrt, bajzátot meg még egy két alibit kikell innen takarítani. Beklavacot meg hagyni kell dolgozni, jó munkát végez ő. Milyen érdekes tegnap miután lehozta böőrt a pályáról siófokon egyből elkezdtek hajtani. vissszahúz emberek nem kellenek ide.”
 • 33. Deejay 2009. május 30. 18:05
  „Stark, Bajzát, Böőr, és Kink eltippmixelték a meccset. Ugyebár az ETO volt az esélyes, magas szorzója volt a Honvédnak...
  (Belső információ).”
 • 32. RP 2009. május 30. 15:24
  „#31 szerencsétlen hülye.”
 • 31. Reális 2009. május 30. 12:53
  „Hehehe!”
 • 30. Árpád-házi 2009. május 30. 11:01
  „Hol vannak a saját nevelésű fiatalok?Hol az utánpótlás?:(”
 • 29. csoki71 2009. május 30. 10:23
  „Gratulálok Tarsoly Úr!!! Ilyen nyilatkozatot és ilyen újságcikket én még nem láttam! Ha ez amit itt írtak igaz és úgy történt ahogy leírták akkor itt nem csak a sport szeretetérőlt vagy annak hiányáról hanem emberi morális vagy méginkább erkölcsi gondkról van szó!
  Egy jó tanács ha valaki megfogadná! Addíg amíg az első csapatban játszó játékosoknak nem remeg a lába mert bármikor kikerülhetnek a keretből, mert a kispadon olyan vagy jobb játékosok ülnek és alig várják, hogy bekerüljenek a csapatba akkor lesz igazán jó a foci. A külföldi játékosok nem gondolnak bele abba, hogy ahonnan ők jöttek összetennék a kezüket az emberek ilyen életért? Nem becsülik meg magukat!”
 • 28. sziszifusz 2009. május 30. 10:10
  „Ez nem a sport - mármint a telefonhívás az tulajdonos úrtól - ez a magyar társadalom mélypontja.
  Gyengébbeknek. - vetítsen és általánosítson- a legmenőbb magyar menedzserek egyike az elkövető!
  Innét,- a Kisalföld a legjobb magyar társadalomtudós.
  A kép tökéletes csak a látással van még egy kis baj.”
 • 27. sziszifusz 2009. május 30. 10:01
  „Ugye ez vicclap- és vicctémához - más szóval egy újszülöttnek minden vicc új - nevetséges már a fórum lehetősége!
  Aki - évek óta nem látta a csapat/ meg a többiét / minőségi szintjét -kérem menjen politikusnk vagy vállalkozónak és szerezzen egy stadiont és néhány milliárdot magának a közből.”
 • 26. Tony 2009. május 30. 09:36
  „Tisztelt Eto-szurkolók!

  Remélem nem gondoljátok komolyan, hogy a kupadöntő miatti elkeseredésünket éppen Starkon, vagy éppen Böőrön kellene elverni. Az elképzelhető, hogy örülnek az edző valószínű távozásának, mert éppen ő (is) hozta ide a Tippmix- illetve Tutovka-mániás külföldieket nem éppen két fillérért. Ugyanis a kupadöntő után nem biztos hogy azok szomorkodtak igazán, akik látszólag magukba roskadtak, miközben egy vagyont kerestek a Kispest győzelmével. Ilyen egyszerű ez, és a magyar fociban ez nem példa nélküli.
  Talán a tulajdonosnak jobban meg kéne gondolnia, kivel veszi magát körül. Amíg ugyanis a Klement-klán és még sok más hozzá nem értő élősködő szívja a klub vérét, addig nem lesz itt semmi eredmény.
  Mindamellett egy egész csapatra való, igazi győri kötődésű, nem mellesleg minőségi játékos játszik máshol szerte az országban vagy éppen külföldön. Talán inkább őket kellene (és kellet volna korábban) megbecsülni, a klubhoz kötni. A szurkoló ugyanis gyakran csak azt látja, hogy az "áruló" hátat fordít a nevelőegyesületének, és mekkora szemét. Ez nem így van. Az Eto sajnos a mai napig nem tartja becsben a saját utánpótlásának a gyümölcsét, előnyben részesíti az idegeneket. Pedig a tehetséges helyi fiatalokkal kiegészítve a rutinosabb, GYŐRI játékosok komoly erőt képviselhetnének az nb1-ben. De ez nem kell...”
 • 25. FB 2009. május 29. 20:56
  „19. Pici_szabi:
  Szentes Lázár már rég nem kötődik Győrhöz. Valaki írta kommentben anno, hogy ő nyilatkozta, hogy a győri stadion felújításával minden győri kötődése elmúlt. Nekem már rég nem szimpatikus, és nem érzi magát annyira helyinek. Persze a teljesítményét - a régit - elismerem. Edzőként most jól befürdött Újpesten, de nem tudom ez kinek a hibája.

  Most verik egymást az újpestiek meg a fehérváriak. Náluk ez a szint, nálunk legalább ilyen nincs. De ez szégyen.”
 • 24. pulci 2009. május 29. 19:43
  „Hát Mo-on még pénzzel sem lehet focit csinálni mint kiderül, én személyesen feladtam a reményt amikor nálunk Sopronban csődbe vitték azt a csapatot amiért oly sokan szurkoltunk és gyönyörű győzelmeket arattunk. Összehasonlításként jelenleg Ausztriába járok meccsekre ahol a másodosztályó Wr. Neustadt idén 6 millió eurós!!! költségvetéssel (közel 2 mrd. Ft) megnyerte a ligát és jövőre első osztályban indul. A 25 fős keretben van 6 légiós akik azonban már évek óta bizonyítottak Ausztriában és alapemberei a bajnokcsapatnak, mellesleg a tulajdonos az a Frank Stronach aki most épp az OPEL megvételére készül. A különbség az, hogy ha Ausztriában egy ilyen ember ennyi pénzt fektet a fociba akkor meg is követeli a profi hozzáállást mindenkitől. Egy kicsit hasonló a helyzet ebben az esetben mind a fradinál idén bár ott a fradi több száz milliós költségvetésével senki sem tudott vetekedni.
  Győrben is selejtezni kéne és megszabadulni a pénzéhes elkényeztetett játékosoktól és fiatalokra építeni néhány rutinos játékossal.”
 • 23. ToMMo 2009. május 29. 19:43
  „#16
  marha jó ötleted azért baromság, mivel a focisták nem 60 éves korukig játszanak. ennyi.”
 • 22. Atyus1 2009. május 29. 19:29
  „Kedves Aurél a neved csak nagybetüvel csak a capslokk + a szemem meaculpa!!!!!!!!!!”
 • 21. Atyus1 2009. május 29. 19:27
  „Öszre a csertői is szabad !!!!!!!!
  Edzőből van kínálat győri kötödésű!
  Nem kell Bp-i kék, stb Szerb , török ...............”
 • 20. kikelet_ 2009. május 29. 19:21
  „A fizetést a megszerzett pontokért kell adni, az alapfizetést meg eltörölni. Ilyen egyszerű.”
 • 19. Pici_szabi 2009. május 29. 19:19
  „Szerintem most már illő lenne végre MAGYAR edzőt, és játékosokat idehozni, vagy itt helyben a győri fiatalokat felkarolni, és lehetőséget adni nekik. Higgyék el fele annyi pénzért jobbak lennének, mint a kimondhatatlan nevű "sztárok, edző"

  Tisztelt Tarsoy úr!

  Itt a lehetőség!! Végre egy győri kötödésű, és angyon szinpatikus edzőt ajánlok a figyelmébe!
  SZENTES LÁZÁRNAK hívják!!!
  Hajrá Győr, hajrá ETO (MAGYAR ETO)”
38 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NBIII: Igazságos döntetlen

Labdarúgás - A labdarúgó NBIII Bakony-csoportjában döntetlennel ért véget a Csorna-SVSE találkozó. Tovább olvasom