Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 8°C Még több cikk.

ETO FC: a leghosszabb veretlenségi sorozat

Labdarúgás - A Győri ETO csapata nagyot lépett előre a Soproni Liga táblázatán az elmúlt esztendőhöz képest. Kiesőjelöltből stabil középcsapattá vált és kis szerencsével, no meg nagyobb odafigyeléssel a hatodik helynél akár előbbre is végezhetett volna az őszi idény végén. Biztató, hogy több esetben jó játékkal örvendeztette meg a szurkolókat.
Nyáron Egervári Sándor személyében új vezetőedzővel és részben új szakmai stábbal kezdte el a felkészülést a Győri ETO csapata. Jelentősen megerősödött a játékoskeret, a hátvédsorba érkezett Nikolov, Supic és Völgyi, a középpályára Józsi, a csatársorba pedig Bogdanovic, később, idény közben a szlovák Urban.

Nikolov Balázs jó igazolásnak bizonyult, az őszi idény nagy részét válogatott formában játszotta végig. Fotó: Kisalföld-archívum

A csapat elé az 5–8. hely elérését tűzték ki célul úgy, hogy kiegyensúlyozott teljesítményre legyen képes: hazai pályán mindenki ellen a győzelem esélyével lépjen pályára, idegenben pedig minden esetben a pontszerzés igényével játsszék.

– A bajnoki rajt előtt Tarsoly Csaba klubtulajdonos azt nyilatkozta a Kisalföldnek, hogy ősszel egy markáns ETO-t szeretne látni. Ennek többé-kevésbé eleget is tudott tenni a csapata. Ön mennyire elégedett az őszi teljesítménnyel? – kérdeztük Egervári Sándort, a Győri ETO vezetőedzőjét.

– Teljesen elégedettek nem lehetünk önmagunkkal, volt néhány mérkőzés, amit elkönnyelműsködtünk és ezért pontokat veszítettünk. Leginkább talán a Sopron elleni döntetlen fáj, mert a megyei rangadón nemhogy nem nyertünk, de gyengén is játszottunk. A Paks elleni meccs az más kategória, hiszen 3–1-re vezettünk, a végén már ollézott a közönség, amikor az utolsó percekben buta hibákat követtünk el és ezekből kiegyenlített a vendégcsapat.

– Tavaszra miben kell javulni elsősorban?

– Az eredményesség mellett a játékban is van tennivalónk, ha röviden akarnám összefoglalni: még precízebben kell védekezni és még hatékonyabban támadni. Maradt bennünk munka, hogy így fogalmazzak. A játékosokban megvan a motiváció az előrelépésre, szeretnének jobbat, többet tenni, jó eredményeket elérni a folytatásban is.

– Egyebek mellett azzal is büszkélkedhetnek: az ETO-é volt a leghosszabb veretlenségi sorozat az őszi idényben...

– Augusztus végén kaptunk ki utoljára, az azt követő három hónapot veretlenül játszottuk végig, azt hiszem, ez mindenképpen figyelemre méltó. És ha már a statisztikai adatoknál tartunk, érdekességként érdemes megjegyezni azt is, a mi csapatunk tette meg a leghosszabb utat a táblázaton, a tavalyi kiesőjelölt együttes a hatodik helyre lépett előre.

A játékosok közül kiknek a teljesítményével volt elégedett és kik maradtak el a várttól?

– Az öltözőben megtettem az értékelésemet, elmondtam – olykor talán sarkosan is – a véleményemet az elmúlt félévről a játékosoknak. Azt gondolom, ez elsősorban rájuk tartozik és a véleményemet nem akarom megosztani a közvéleménnyel. Akik kijártak a meccsekre vagy netán szurkoltak is nekünk, azok úgyis tájékozottak abban, kik játszottak jól vagy éppen rosszul. A klub honlapján olvasott hozzászólásokból is azt látom, reálisan látják a helyzetet, a jó és a rossz teljesítményeket egyaránt. Remélem, tavasszal még többen lesznek kíváncsiak személyesen a csapat produkciójára. Van jövőképünk, a fiatalok előretörése folytatódhat. Várom a műtött játékosok – Böőr, Pákolicz – visszatérését. Biztos vagyok benne, hogy képesek leszünk még jobb játékra, az eredmény pedig az ellenfelektől is függ.

– Lesznek változások a keretben. Mit lehet tudni ezekről?

– Dudás Ádám visszatérésével huszonhét tagú lett az első csapat kerete, hiszen időközben egyre több fiatal került fel hozzánk, mint például Varga László vagy Koltai Tamás, akikre egyre nagyobb terhet lehet rakni. Ezzel jelentősen túlléptük a huszonhármas létszámot, amivel még ideálisan lehet dolgozni. Természetes, hogy ezen szűkíteni kell. Megbeszéltük azokkal a játékosokkal, akikre tavasszal nem számítunk, hogy kölcsönbe adjuk őket vagy végleg elmehetnek. Meghatározó játékosaink közül ha valaki távozik, akkor igazolunk a helyére. Igor Bogdanovic ügyében még nem sikerült megegyezni a Debrecennel, amennyiben vissza kell térnie a bajnokcsapathoz, pótoljuk őt. Egy-két játékos érkezése várható, de nem akarunk cserélgetni, mert az állandóságot többre értékeljük.

– Mikor kezdik meg a felkészülést és mi a program?

– Január hetedikén kezdjük a munkát, napközis rendszerben Győrben dolgozunk, aztán február negyedikétől nyolc-tíz napot a törökországi Antalyában töltünk és természetesen előkészületi mérkőzéseket is játszunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győzni mennek Dániába

Kézilabda - Szombaton 16.15 órakor a címvédő dán Slagelse otthonában lép pályára a Bajnokok Ligája… Tovább olvasom