Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

ETO-ügy: november 29-én dönt az UEFA

A Győri ETO-t azért büntette meg júniusban az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásával összefüggésben a 2009. december 31-én lejárt tartozását nem egyenlítette ki.
A kisalfold.hu legfrissebb információi szerint az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kitűzte a Győri ETO fellebbezési tárgyalásának időpontját. Imre Mátyás, a klub nemzetközi igazgatója elmondta: november 29-én tárgyalják az ügyet Nyonban.

Korábban úgy volt, hogy októberben dönthet az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékes testülete a Győri ETO fellebbezéséről, amelyet a nemzetközi kupákból való hároméves kizárása miatt nyújtott be a klub.
Klement Tibor, az ETO ügyvezetője szerint ha másodfokon számukra elfogadhatatlan döntés születne, tehát az eltiltás érvényben maradna, akkor a lausanne-i székhelyű nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordulnak, amelynek végső ítéletét meg kell hoznia a tavaszi bajnoki idény végéig.

A Győri ETO-t azért büntette meg júniusban az UEFA fegyelmi bizottsága, mert megállapítása szerint az észt Jarmo Ahjupera átigazolásával összefüggésben a 2009. december 31-én lejárt tartozását nem egyenlítette ki. A Győr a hároméves, de csak egy alkalomra szóló eltiltás mellett 50.000 eurós pénzbírságot is kapott. A győriek ugyanakkor úgy vélekednek, a magyar számviteli törvény alapján helyesen jártak el, mert addig nem fizethettek, amíg a játékos eredeti klubja nem állított ki számlát az összegről. Az ügyben a magyar szövetség (MLSZ) is érintett, mert az UEFA-döntés értelmében nem tartatta be a szervezet licencelőírásait, ezért 100.000 euróra büntette az MLSZ-t, azonban az összeg felének befizetését két évre felfüggesztette.

Olvasóink írták

 • 6. qeu 2011. november 12. 22:44
  „Én bízom benne, hogy max valami pénzbüntetés lesz, mert a nemzetközi szererplés kell a csapatnak, játékosoknak, mert így lehet tovább fejlődni.
  Egyébként fontos az utánpótlás miatt is, hogy lássák, hova lehet elérni, főleg, ha egy komolyabb csapat is jön ellenfélként.
  Ezen felül a nemzetközi kupa szereplés bevételt generál. A vezetők és a mecénások is talán könnyebben megegyeznek egy-egy támogatás esetén, és a tulajdonos sem megy el mint már más csapatnál ez előfordult.
  Én 1980 óta követem az ETO-t, jó lenne újra ebben a szép stadionban is több teltházas meccs. ( pl. Standar Leige, Manchester, de később Torino. ) akkor gyerekként sorban álltam jegyért, bajnokinért is.
  Most a gyerekeimmel megyünk néha, ha összejön. ( vidékről. )”
 • 5. TNA85 2011. november 12. 12:44
  „4. (Klement) nasi12

  Légy szíves keresd meg a "pénz" szót a hozzászólásomban, és írj egy újat a tiéd helyett. Itt a te kommented szól a pénzről, nem az enyém. Semmivel nem utaltam arra, hogy nekem focicsapat kellene, arra meg pláne nem, hogy más tulajdonát ne hagynám békén. Engem csak két dolog zavar: 1. Miért nem állíthatja össze az EDZŐ Győrben a csapatot? 2. Hogyan lehetséges, hogy pont itt Győrben történik meg az ilyen átigazolásos baki? Tele van az NB I külföldiekkel, de más csapatok sallangmentesen el tudják intézni ezeket a rutinszerű dolgokat. Eltelt jó pár hónap, de felelősök nevét még nem olvashattuk. Miért pont itt értelmezik félre az átigazolásra vonatkozó UEFA szabályokat? Ha ügyesek leszünk, megúszhatjuk a büntetést, de a véleményem változatlan marad.

  Az utolsó megjegyzésedre annyit: nekem is az ETO a kedvenc csapatom, és eszem ágában sincs változtatni ezen. A hozzászólásomat éppen a csapat iránti rokonszenvem ihlette, mert féltem a csapatomat a Klement féléktől, a sunyiságtól, és nem szeretem a félrebeszélést sem. Ebben nagyon jók vagyunk, mióta idejött a famíliájával. Ha azt szeretnéd, hogy eltakarodjak a klub környékéről, több ezer győrinek mondanál viszlátot, akik az én véleményemet osztják.

  Hajrá, ETO!”
 • 4. nasi12 2011. november 11. 23:06
  „Tisztelt 1. TNA85!
  Annyit szólhatsz bele az ETO ügyeibe, amennyi pénzt belefektettél!
  Megsúgom, hiába szájkaratézol, itt verbális pénzzel nem sokra mész.
  Ide valódi forintok, és valódi Eurók kellenek.
  Ha focicsapat kell, hát végy magadnak egyet.
  Ha nincs elég pénzed hozzá, hát dolgozz meg érte.
  Mások tulajdonát pedig kéretik békén hagyni!
  - - -
  Arra nem gondoltál még, hogy neked kellene eltakarodni, kedvenc csapatunk környékéről is?”
 • 3. dogosrobi 2011. november 11. 13:30
  „Én sem értem miért nem játszik a Völgyi hallotam hogy valami sérülése van de nem akarom elhini,Ha nem játszik a honvéd ellen szerintem tuti hogy elfog menni.Pedig ö a kedvenc játékosom Hajszán Gyulára emlékeztetnek a cselei Hajrá ETO!!!”
 • 2. jszalai 2011. november 11. 13:18
  „"UEFA Fellebviteli Testülete november 29-dikére tűzte ki a meghallgatás időpontját." - eto.hu
  Nem hinném, hogy aznap döntenek is, így célszerű lenne a megtévesztés elkerülése érdekében javítani a cikk címén!”
 • 1. TNA85 2011. november 11. 11:57
  „Nem tudom, melyik döntésnek örülnék jobban. Ha most bejelentené Klement, hogy kedvezőtlen döntés esetén eltakarodna Győrből a társaival együtt, lehet, hogy jobban járna a klub hosszú távon. Amíg az ilyen figurák mondják meg, hogy ki játsszon a csapatban, addig csak fellángolásaink lesznek. Gondolok itt a Völgyi és Bajzát ügyre. Mindkettőt sérülésre hivatkozva nem játszatták, közben meg kutya bajuk volt, vagy ha volt is, semmi nem indokolta, hogy hónapokig jegeljék őket. Azért, mert a Völgyi Dani külföldre vágyik, és nem kíván élete végéig ETO játékos lenni, ki kell dobni a csapatból? Vagy annyira formán kívül van, hogy még az ETO II-be se fér be? Nagyon sajnálom Csertői Aurélt, hogy ilyen Klement Tibor félék állítják össze a csapatát, és nem adnak szabad kezet neki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsalra cserélte az NB II-t

Furcsa módon távozott nemrégiben Gyirmótról Csopaki István, akit a nyáron igazoltak a csapathoz. Tovább olvasom