Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Esőben és hóban is edzettek a vízen

A válogatottak nemrégiben tértek haza sífutótáborból, itthon is vízre szálltak, a Dunán kezdték meg az alapozást.

A válogatott keret tagjai a világ különböző pontjain meleg vízi edzőtáborokban vesznek részt. A győriek közül Kammerer Zoltán és Benkő Zoltán Sevillában, Kadler Viktor Dél-Afrikában készül. A GYVSE utánpótlása Horvátországból tért haza.

A válogatottak nemrégiben tértek haza sífutótáborból, itthon is vízre szálltak, a Dunán kezdték meg az alapozó munkát, még úgy is, hogy az időjárás nemigen kedvezett nekik. „Ha esik az eső vagy hull a hó, mi akkor is evezünk" – jegyezte meg Sári Nándor edző.

A kajak-kenus fiúk áprilisban érkeznek haza Sevillából, de nem sokáig örülhetünk hazatérésüknek, ugyanis ruhát váltanak és indulnak tovább Olaszországba, folytatni a felkészülést az idei évadra, különösen a szegedi világbajnokságra.

Weisz Róbert és Sztanity László vezetésével tíz napig a horvátországi Tisnóban táborozott a győri küldöttség. A maratonista Csay Renáta és Salga István mellett az utánpótlás legjobbjai vettek részt a munkában.
Három éve az ideálisnak mondható helyszínen gyakorolnak ez idő tájt, bár idén az Adriai-tenger partján is esett hó és eső is. Az embertelen körülmények ellenére mindennap vízen volt a társaság, és a versenyzők a nyolc nap alatt fejenként 250 kilométert eveztek, ami rendkívül szép teljesítmény. A tábor költségeit különböző támogatásokból fedezték, illetve maguk a résztvevők finanszírozták.

A győriek legtehetségesebb fiataljai áprilistól a magyar válogatottal központi edzőtáborban készülnek az idei feladatokra, májusban pedig megkezdődik az évad sík vízen és maratonon egyaránt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozsik Pétert kérik fel szövetségi kapitánynak

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke Bozsik Pétert kéri fel szövetségi kapitánynak… Tovább olvasom