Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Esés után aranyérem

Műkorcsolya - Eséssel is elsők lettek a németek a párosok kategóriájában, a férfiaknál a címvédő francia remek formában készül mai rövidprogramjára – a göteborgi műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság első két napjának fontosabb eseményeit összegezzük. Sokkal szorosabb verseny alakult ki a párosoknál a leginkább győzelemre esélyes németek és a kínaiak között, mint amire számítani lehetett.
Főleg azért, mert Dan Zhang és Hao Zhang megdöntötte saját rekordját mostani pontszámaival és tényleg tökéletesen futották a rövidprogramot, a kűrt is. Európai vetélytársaik viszont mindkettőben hibáztak, Aljona Szavcsenko a rövidben tette le a kezét egy ugrás után, Robin Szolkowy pedig el is esett egy ugráskor a kűrben.

A sajtótájékoztatón erről így nyilatkozott: „Magam is meglepődtem, mert az ugrás elejét jónak éreztem és ez az esés nagy hiba, azt gondoltam, így már érmet se kapunk. De eszembe jutott, amit tanultunk, hogy tökéletesen kell folytatnunk a program további részét."

Sportszerűen így is tettek és ennek meglett a haszna, mert aranyérmet nyertek. Az új pontozási rendszer szerint egy hiba még „elmegy", ha más elemeket magas technikai fokozaton adnak elő a versenyzők és Szolkowyék tényleg jobb előadók Zhangéknál, egyelőre. A kínaiak egyébként arról beszéltek újságíróknak, hogy a páros férfi tagjának lábát nem sokkal a vb előtt megműtötték. A németek pedig győzelmüket az első lépésnek tekintik az olimpiai bajnoki cím felé vezető úton.

Legjobb korcsolyázónknak, Sebestyén Júliának viszont sokkal többe került az az esés, ami miatt rövidprogramjában nem volt ugráskombinációja. Ugyan bekerült a második körbe, azaz előadhatta kűrjét, de elszálltak vagy mondhatjuk, elcsúsztak az esélyei, dobogóközelbe már nem kerülhetett a lapzártánk után véget ért kűr során.

A világverseny első két napjának érdekességei közé tartozik még, hogy az oroszok párosának sikerült a dobott négyfordulatos ugrás, a Salchow. Yuko Kawaguchi és Alexander Szmirnov tudta ezt a nehéz elemet először vb-n előadni.

Ma a jégtáncos kettősök kűrjével és a férfiak rövidprogramjával folytatódik a verseny. A címvédő francia Brian Joubert az edzéseken könnyedén ugorja a négyfordulatosokat és a sorsolással is szerencséje volt. Az utolsó csoportban, vetélytársai után léphet a jégre. Ez azért lehet fontos, mert láthatja társait, tudhatja, milyen ugrások kellenek, illetve a bírák is nagyobb pontszámokat adhatnak, ha már tudják a programját a többiekéhez viszonyítani.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horváth Péter Sopronból Győrbe igazolt

Labdarúgás - A soproni városi stadion korábbi létesítményigazgatója, Horváth Péter már Győrben, az… Tovább olvasom