Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

Emlékezés egy sikerkorszakra

Labdarúgás - Emlékezés egy sikerkorszakra címmel tartott sajtótájékoztatót a Győri ETO FC. Az 1963-ban bajnokságot nyert, majd a Bajnokcsapatok Európa Kupájában elődöntőig jutott és sorrendben háromszor (1965, 1966, 1967) Magyar Népköztársasági Kupát nyert csapat tagjait köszöntik december 3-án a győri önkormányzat és a Győri ETO FC képviselői.
„Amikor az 1963-as bajnokcsapatról esik szó, akaratlanul is eszembe jut Sándor Pál 1973-ban készült kiváló szatírájának, a Régi idők focija című filmnek a jellegzetes megállapítása: »Kell egy csapat!« Valami hasonló érzés és cél motiválhatta a győri klub akkori vezetőit is, akik aztán olyan fantasztikus csapatot teremtettek, amely az 1964-es Bajnokcsapatok Európa Kupájának elődöntőjéig menetelt. A város képviseletében nagy örömmel veszünk részt a szervezésben, az ünneplésben, szeretnénk méltó módon köszönteni az egykoron szép sikereket elért játékosokat, vezetőket" – említette a sajtótájékoztatón Bolla Péter, a győri önkormányzat kabinetfőnöke.Balról: Palotai Károly, Bolla Péter, Klement Tibor és Papp Győző.
Balról: Palotai Károly, Bolla Péter, Klement Tibor és Papp Győző.Klement Tibor, a Győri ETO FC ügyvezetője:
„Amióta Győrbe kerültem, azóta a klubnál azt tapasztalom, hogy a hatvanas évek csapatának tagjai alkotják a legösszetartóbb közösséget. Többen tagjai az ETO Jövőjéért Alapítvány kuratóriumának is. Az ünnepség méltó kereteket ad arra, hogy megemlékezzünk ennek a dicsőséges korszaknak a főszereplőiről."

Palotai Károly, aki a csapat kapitánya volt:
„A csapat gerince évek óta együtt játszott, igazi baráti társasággá, jó közösséggé formálódott. Az ereje abban mutatkozott meg többek között, hogy az újonnan érkezőket zökkenőmentesen befogadta. Mindezeket jól példázza, hogy a csapat tagjainak nagy része később évtizedeken át tartotta, tartja a kapcsolatot és még most is keressük egymás társaságát."

Ez alkalomból Emlékkönyv egy sikerkorszakról címmel könyvet is megjelentet a Győri ETO FC. A kötet Papp Győző munkája.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Történelmi mélyponton a Győri Dózsa futballcsapata?

Labdarúgás - A nagy hagyományokkal bíró Győri Dózsa utolsó helyen végzett ősszel a megyei II.… Tovább olvasom