Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Emlékezés egy csodálatos sportemberről, Nyikos Lászlóról

Sportszerűen játszott, sportszerűen élt, ám az élet gonoszabbik fele sportszerűtlen küzdelemben legyőzte Nyikos Lászlót.

Vasárnap lett megint, s ha vasárnap, akkor bajnoki mérkőzés következik. A Veszkényi MET-NA Sportegyesület labdarúgói eligazításra gyülekeztek az öltözőben.

Vibrált a levegő, sehol egy jóízű tréfa, egy vidám kacagás. Most azonban nem a közelgő mérkőzés hatott nyomasztólag, hanem egy hír, mely futótűzként terjedt. Meghalt a Nyikos Laci.

Fájdalmas, mély gyász telepedett a sokat látott falak közé. Fájdalmas és szűnni nem akaró pusztító gyász mardosta a szíveket.

Feltörő emlékképek labirintusában szinte szemünk előtt cikáztak e nagyszerű emberről az agyakban elraktározódott fényképek.

Felidéztük, amint némán, alázattal veti magát a küzdelembe, s három tüdő kapacitását kihasználva mindig ott bukkan föl a pályán, ahol a legnagyobb a szükség.

Magas szikár alakja, az évek során egyre ritkuló szőke haja, a meccsek utáni ünneplések vagy éppen szomorúságok... Istenem de kegyetlen az élet.

Sportszerűen játszott, sportszerűen élt, ám az élet gonoszabbik fele sportszerűtlen küzdelemben legyőzte őt.

Az egyesület 1984-es megalakulásától egészen a 2008/2009-es bajnokságig játékosként, vele párhuzamosan napjainkig vezetőként mutatott példát mindenkinek abból, hogyan kell szolgálni a közösséget érdekek nélkül, szívvel és erővel.

De nem csak a sportban volt maximalista. Családi életében szerető férjként, három gyermeküket példásan nevelő apaként, tanult szakmájában elismert szobafestőként tisztelhették az emberek.

Szegényebbek lettünk egy csodálatos emberrel, őszinte baráttal.

Mindannyiunk közös kötelessége, hogy emlékét megőrizzük. Laci! Nagyságod előtt megyhajolva búcsúzunk Tőled.

Fényes csillag ragyog,
nyugodt tó vízén.
Nem hullámzik már,
nem fújja a szél.
Sejtelmes sötétben
suttognak a fák,
Valaki eltűnt, érzi a világ.....

A MET-NA Sportegyesület nevében: Kiss István

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Audi-ETO szoros meccsen verte meg a Fradit Győrben - képek

Fordulatos mérkőzésen 37-33-ra győzött hazai pályán a Győri Audi-ETO az FTC ellen a bajnoki… Tovább olvasom