Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Életük legnagyobb kalandja előtt állnak a Sopron játékosai

Kosárlabda - Az MKB-Euroleasing Sopron játékosai életük eddigi legnagyobb kalandja előtt állnak – mondta a Kisalföldnek Török Zoltán, a klub ügyvezetője a hétvégi Euroliga Final Fourra utalva.

Török Zoltán hozzátette: amellett, hogy először vehetnek részt a sportág nagy ünnepén, természetesen mindent megtesznek azért, hogy meccset, sőt, meccseket nyerjenek.

A Bourges február végi legyőzésével a klubsporttörténelmet írta át az MKB-Euroleasing, hiszen először harcolta ki az Euroligában a Final
Fourba jutást. A négyes döntőt a hétvégén rendezik a spanyolországi Salamancában, s péntek este fél kilenckor éppen a házigazdákkal csap össze Székely Norbert együttese, mely azzal a szándékkal utazik a legrangosabb sorozat végjátékára, hogy megmutassa, nem véletlenül került be oda.

„Az MKB-Euroleasing eddigi sikerei is azért tekinthetők különlegesnek, mert bebizonyította a klub, hogy nem csak egy út vezet az eredményességhez: a minél több világklasszis összevásárlása. Erre nekünk lehetőségünk sincs, így mi azon a nyomvonalon haladunk, hogy fiatal tehetségeket gyűjtünk be, s fegyelmezetten, a szó legszorosabb értelmében vett csapatként játszva próbálunk jó eredményeket elérni. Örülünk neki, hogy ennek az iránynak a helyességét sikerült idén igazolnunk. Nem lehet más a célunk, mint hogy a legjobbak között is megmutassuk a világnak, jó úton járunk" – kezdte Török Zoltán, aki hozzátette: sokadmagával bő egy évtizede, az 1998-as Ronchetti-kupa-győzelem óta vár arra, hogy a soproni klub újabb kiugró nemzetközi sikert érjen el.

„Bajnokságok, Magyar Kupa-diadalok ugyan voltak ez idő tájt is, de a hab a tortán mégiscsak az Euroliga Final Four, ez még hiányzott a repertoárunkból. Bármilyen furcsának is tűnhet, de elöljáróban azt mondtam a lányoknak: élvezzék ezt a hetet, érezzék át, hogy részesei lehetnek ennek az ünnepnek, melyre a brazil, az ausztrál és az amerikai klasszisok jóvoltából az egész világon kíváncsiak. Persze az eddig elért eredmények köteleznek is bennünket, ráadásul a lányok éhesek is a sikerre. Mint minden meccsen, az MKB most is úgy fut ki a pályára, hogy nyerjen. Nem lesz könnyű, mert tapasztalat, hogy a négyes döntő újoncai nehezen vetkőzik le megilletődöttségüket. Rendszeres résztvevője voltam a korábbi fináléknak, de teljesen más lesz nekem is klubvezetőként, körön belülről az egész rendezvény, mint a lelátóról" – folytatta Török Zoltán.

A csapat egyébként – részben, hogy szokja a körülményeket – már szerda délelőtt elutazik Salamancába. Bécsből Madridba utazik a társaság, ahonnan busz viszi őket az ötcsillagos szállodába. A soproni klub első embere elmondta: most nem történhet olyan, mint Bourges-ben, ahol az autópálya mellé rakták ki a küldöttséget.

„Egy harmincoldalas leírása van a szervezés feltételeinek, kötelezettségeinek, s a nemzetközi szövetség, a FIBA stábja mindent az utolsó pontig ellenőriz. Hatalmas költségei vannak a házigazdaszerepnek, s a legapróbb dolog komoly büntetést von maga után. Ezenfelül azért mi magunk is tájékozódtunk a hotelről, Bodrogváry Ivánnak, a női szekció elnökének is személyes tapasztalatai vannak a helyről. Szóval szép szállodáról van szó, ráadásul a csarnokhoz is közel van" – nyilatkozta az ügyvezető.

Az Euroligának természetesen van díjazása, de kissé hasonló módon, mint a női kézilabdázóknál, nem igazán lehet nyereségesre kihozni a szereplést. Erről a következőket mondta Török Zoltán:

„A négy közé jutott csapatok nem jelképes összeget kapnak a rendezés bevételeiből, de közel sem mindegy, milyen helyezés után jár a pénz. A döntőbe jutás – amellett, hogy az minden idők legjobb magyar szereplése lenne, hiszen a Pécs bronzérmes volt ebben a sorozatban – nagyjából kétszeres pénzt jelentene az elődöntőhöz képest. Hogy pontosan mekkora díjazásról van szó, az majd a végén, a költségek elszámolása után derül ki. Egy biztos, nyereséggel nem igazán lehet számolni. Érzékeltetésképpen egy adat: a Bourges ellen csak a játékvezetők és az ellenőr díjai, az utazásuk és a szállásuk költsége egymillió-kétszázezer forint volt. Ha pedig még a játékosok szakmai díjazását is belevesszük, akkor pedig egyértelmű, hogy nem jár profittal a jó szereplés. Pedig játékosaink pénze jócskán elmarad az Európában már megszokott sztárgázsiktól, ám arra azért büszkék vagyunk, hogy amit ígérünk, azt teljesen és határidőre fizetni tudjuk. Nem lesz ez másként a Final Fourért járó prémiummal sem."

Óriási bravúr lenne Hontiéktól, ha vasárnap ők vághatnák le a salamancai gyűrűről a hálót. Arra viszont van esély, hogy egy éremre „ráharapjanak" Eördöghék.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harkai gólgyárosok

Labdarúgás - Beindították a gólgyártást a harkai focisták. Legutóbb tizenegyszer találtak be a… Tovább olvasom