Kisalföld logö

2018. 11. 15. csütörtök - Albert, Lipót 2°C | 11°C Még több cikk.

Egy kis emlékeztető - Varga korábbi nyilatkozataiból

Összegyűjtöttük Varga Zoltán nyilatkozatait és a csapattal kapcsolatos legfőbb történéseket 2001 őszéről és 2003 tavaszáról. Ha valaki azonosságokat vél felfedezni a két korszak között, az nem teljesen a véletslen műve.

Július 2.:  Varga Zoltán a bemutatkozó sajtótájékoztatón optimistán nyilatkozik új munkájáról: „Az ETO valamennyi játékosa nagyon jó erőállapotban van, és így kitűnő alapokról folytathatjuk a munkát. (...) A feltételek nagyon jók. Minden meg felelő a jó munkához, az eredményes működéshez."

Július 12.: „Három évre köteleztem el magamat az  ETO-hoz, és a tulajdonosokkal egyetértésben azt a célt határoztuk meg, hogy a harmadik év végére a csapatnak az európai kupákban kell szerepelnie. (...) Az első évben a legjobb hat közé várom a Győrt."

Augusztus 21.: Az edző már elégedetlen: „...a zöld- fehérek vezetőedzője ugyanis a délelőtti edzést követően felhívta Tarsoly  Csabát, a futballklubot 74 százalékban birtokló Quaestor Rt. elnök-vezérigazgatóját, közölvén: itt bizony egy-két dolgon változtatni kell." A következmény: Molnár és Mracskó a juniorcsapatban találta magát, az első csapat pályaedzőjét, Hannich Pétert, valamint a kapusedzőt, Boros Lukácsot is visszaminősítették, Nagy Sándornak, a futballisták erőnlétéért felelős szakembernek pedig felmondtak. Ugyanezen a napon a szurkolók „megtalálták" az edzésen Varga Zoltánt, és csak biztonsági emberek segít ségével lehetett fenntartani a rendet.

Augusztus 26.: Győr–Videoton 0-0. 
 
Szeptember 11.: Varga, aki további átcsoportosításokat hajt végre – két játékost, Ballát és Sütörit a juniorokhoz irányítja –, arról nyilatkozik, miért nem megy a csapatnak: „Változatlanul komoly gondot jelent számomra, hogy Győrött nem egyfelé húzzák a szekeret, azaz bizonyos erők jelentős ellenállást fejtenek ki, akadályozzák a munkát, és így bizony nem lehet eredményesen ténykedni."

Szeptember 29.: Helyzetkép Győrből: „Az ETO főtulajdonosa egy pszichológus társaságában először a játékosokkal beszélgetett hosszasan. Információink szerint a labdarúgók őszintén elmondták az észrevételeiket. Tarsoly Csaba ezt követően a szűk szakmai stábbal tanácskozott. Varga Zoltán nem könnyítette meg a főtulajdonos helyzetét, mert konkrétan nem ajánlotta fel lemondását, igazi önkritikát nem gyakorolt. A csapat eredménytelenségét nem a szakmai munkában, kizárólag a külső körülményekben látta."

Október: Varga Zoltánt felmentették a munkavégzés alól. A Győr – tizenegy forduló után – a tizenegyedik, utolsó előtti helyen állt, egy győzelemmel, négy döntetlennel, hat vereséggel. Érdekesség, hogy akkor éppen az a Tamási Zsolt váltotta, akinek irányításával a csapat tavaly az 5. helyen várta a tavaszi folytatást, nyolc győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel.

Tovább >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sport Oscart kapott Armstrong és Serena Williams

Egyetlen tavalyi győztes sem tudta megvédeni első helyezését a Laureus- más nevén Sport Oscar-díj… Tovább olvasom