Kisalföld logö

2018. 11. 17. szombat - Hortenzia, Gergő -1°C | 7°C Még több cikk.

Egy futballista váratlan halála

Labdarúgás - Kedd délelőtt váratlanul elhunyt Szabó Zoltán, a megye futballtársadalmának egyik közismert alakja. Többek közt a KTMF, a MÁVDAC és a Bajcs játékosa volt, negyvenhárom éves korában érte a halál.
Szabó Zoltán munkahelyén, a győri Széchenyi-egyetem kollégiumában, amit ő igazgatott, lett rosszul, s ugyan a kiérkező mentők egy órán keresztül küzdöttek az életéért, nem sikerült azt megmenteni.
A kapuvári származású játékos futballkarrierje a győri főiskolai csapatban, a KTMF-ben kezdődött, majd a MÁVDAC-ban, Ausztriában és Bajcson is futballozott. Tavaly még visszatért a pályára, 42 évesen a megyei I. osztályú Bajcsban játszott és pályaedzőként is többször segítette Józsa Péter edző munkáját.

Nemrég tüdőgyulladást kapott, de úgy tűnt, túl van rajta, ám az első információk szerint a betegség a szívére húzódott.

Szabó Zoltán tavaly november 6-án volt 43 éves.
Várnagy András, a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának volt vezetője érdeklődésünkre elmondta, nagyon jól ismerte Szabó Zoltánt:

– Tizennyolc éves korában került Győrbe, s az akkori főiskolai csapatban, a KTMF-ben játszott nálam. Hihetetlen munkabírása volt. Fél évvel ezelőtt visszavonult, a kollégám lett, ő volt az összevont kollégiumok vezetője. Nem tudom, mi történhetett, ami biztos, amikor beérkezett a munkahelyére, már rosszul volt, többen meg is jegyezték, hogy milyen színtelen az arca. Úgy hallottam, hogy korábban megfázott, de kapott annyi rúgást a pályán, hogy nem tartom kizártnak, egy vérrög okozta a tragédiát. Teljesen le vagyok sújtva, s hogy milyen furcsaságokat művel az élet, három évvel ezelőtt, negyvenhárom évesen halt meg a bátyja is.

Józsa Pétert baráti szálak fűzték a játékoshoz:
– Szinte együtt töltöttük fiatalabb éveinket, volt, hogy egy csapatban futballoztunk. Aztán különváltunk, mert én a Dózsában, ő a Radnótiban, majd a DAC-ban folytatta. Remek, csupa szív védő volt, nemhiába kellett kilenc évig egy osztrák együttesnek. Amikor hazajött, hozzánk, Bajcsra került. Nagyon örültem, hogy ismét egy csapatnál dolgozhatunk. Nem csak a játékból vette ki a részét, segített edzéseket tartani, amikor nem értem rá. Szombaton találkoztam vele utoljára, természetesen a fociról beszélgettünk. Azt mondta, meggyógyult. Tavaszra terveztük a búcsúztatását, mivel fél évvel ezelőtt teljesen visszavonult a játéktól. Szerettük volna méltóképp megünnepelni, úgy gondoltuk, egy NB I-es csapatot hívunk meg. Sajnos ezt már nem érhette meg. Pedig alig múlt negyvenhárom éves...

Olvasóink írták

  • 1. ACSA 2009. január 28. 22:24
    „megdöbbentő!-Az égi védelemben biztos kezdő leszel Zoli!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Prikin duplázott

Labdarúgás - Priskin Tamás csereként beállva két gólt szerzett, s csapata, a Watford így… Tovább olvasom