Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Duatlon - Példát mutatott két fiatal

A győri XI. Krúdy Duatlon nyertese, Hajnal Jenő felajánlotta kupáját Mogyorósi Szabolcsnak, aki a nyáron tüdőtranszplantáción esett át.
Önzetlenségéért Fair Play-kupát kapott az iskolától. A két fiú története fontos üzenet mindenki számára.

Mogyorósi Szabolcs július 20-án tüdőtranszplantáción esett át, de ez sem akadályozta meg abban, hogy nemrégiben jelentkezzen a XI. Krúdy Duatlonra.

„Láttuk, ahogy egyre gyengébb lett, lassan a lépcsőn sem tudott felmenni. Jókedvét és optimizmusát azonban végig megőrizte. Hihetetlen akaraterőről tett tanúbizonyságot – mesélte a győri Krúdy-iskola testnevelő tanára, Földing Ottó. – Most boldog, hogy itt lehet, élheti a mindennapokat és sportolhat. Szinte le sem lehet állítani. Minden versenyen részt akar venni."

A duatlon nyertese, Hajnal Jenő Kristóf másnap azzal kereste meg tanárát, hogy oda szeretné adni kupáját Szabolcsnak.„Bár egy iskolába járunk, még sosem beszéltünk. Tudtam a műtétjéről, és arra gondoltam, hogy én nem lettem volna képes arra, amit ő tett. Nemcsak hogy legyőzte a betegségét, de újra sportolni kezdett és minden segítség nélkül ért célba. Csak így tovább, Szabi!" – mondta a duatlon fiú egyéni kategóriájának győztese.

Mogyorósi Szabolcs – aki barátjával, Csihar Dániellel párosban indult a versenyen – nem tudott a felajánlásról, így nagy meglepetés érte, amikor osztálytársaival a testnevelésórára készülődött: „Három éve is teljesítettem a távot, de ez a mostani egészen más volt. A műtétem előtt rendszeresen kondiztam és ezt továbbra is folytatni szeretném. A lábam még nem elég erős, de a jövőben szeretnék elindulni a transzplantáltak világversenyein is. Idén érettségizem, New Yorkba jelentkezem egyetemre. Kutatóorvos szeretnék lenni" – mondta lelkesen terveiről.

„Mindkét fiú jó példát mutat: Jenő sportemberi önzetlenségből, Szabolcs pedig kitartásból és akaraterőből" – tette hozzá Földing Ottó.

XI. Krúdy Duatlon

A verseny három részből állt: 1 km futás, 2 km kerékpározás, majd újra 1 km futás. Egyéni kategóriában a fiúk közül Hajnal Jenő (Krúdy), a lányok közül Bruszt Ráhel (Krúdy) lett a győztes. Párosban Mayer Keán–Boros Ádám (Móra) és Hárs Eliza–Sáling Laura (Móra) nyertek. A Krúdy tanárai közül a Kovács Kálmán–Kovács Bálint páros lett az első.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Változik a kiemelés rendszere a BL-ben

A gyors sikereket elérő, elmúlt években megerősödő csapatok eddig nem kerülhettek az első kalapba. Tovább olvasom