Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 5°C Még több cikk.

Döntetlen a rangadón: ETO - Videoton 2-2 - fotók

Küzdelmes mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO FC a listavezető Videoton ellen. Priskin a 90. percben egyenlített a győrieknél.

Küzdelmes mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO FC együttese a Videoton ellen. A vendégek 2-0-ra is vezettek, de jól küzdöttek a zöld-fehérek és az utolsó pillanatban egyenlítettek.

Győri ETO FC - Videoton 2-2 (1-2)
ETO Park, 3800 néző. Vezette: Farkas Á. (Tóth II. V., Bozó)

ETO: Kamenár - Brdarovski, Lipták, Lang, Dinjar (40., Ibanez) - Windecker, Bucsa - Stevanovic (43., Priso), Pátkai (62., Kvilitaia), Koltai - Priskin. Vezetőedző: Miriuta Vasile.

Videoton: Calatayud - Szolnoki, Juhász (63., Brachi), Chakla, Fejes - Simon Á. - Gyurcsó (84., Mareval), Trebotic, Kovács I. (67., Alvarez), Oliveira - Nikolics. Vezetőedző: Joan Carillo.

Gólszerző: Nikolics 0-1 (31.), Juhász 0-2 (39.), Koltai 1-2 (45. - 11-esből), Priskin 2-2 (90.)

Sárga lap: Windecker (19.), Priskin (56.). illetve Oliveira (25.), Chakla (29.), Simon Á. (45.), Nikolics (49.), Fejes (79.), Szolnoki (89.), Calatayud (90.)
Edzői értékelések

Miriuta Vasile: - A 2-2-es eredményt reálisnak tartom. Az első félidőben a Videoton jobb volt, több helyzetet dolgozott ki, sajnos rosszul kezdtünk. A második félidő már a mienk volt, rúgtunk két gólt is. Stevanovicot azért cseréltem le, mert rossz napja volt, lehet máskor a többiek nyújtanak gyengébb teljesítményt. A cserék meghozták a lendületet. A nézőknek is köszönhetően sikerült egyenlíteniük. A csapat fizikálisan már majdnem rendben, a jövőben még jobbak leszünk és előrébb fogunk lépni a táblázaton.

Joan Carillo: - A döntetlen minden csapatnak jó eredmény Győrben. Volt egy fordulópont a találkozón, az ETO büntetője előtt Simonnal szemben szabálytalankodott Pátkai, de a játékvezető nem fújta le. Lendületet kapott az ETO a második félidőre is, amely még nehezebb volt számunkra, hiszen Juhászt is le kellett cserélni sérülés miatt. Az egész mérkőzés alapján elégedett vagyok a teljesítménnyel és a döntetlennel.


Igazi dunántúli rangadóval kezdi meg 2015. évi szereplését hazai pályán a Győri ETO FC, amely a listavezető Videoton csapatát fogadta. Miriuta Vasile, a győriek mestere már a mérkőzés előtt kisebb gondba került, hiszen talpsérülés miatt Rudolf Gergely még a kispadra sem ülhetett le. A télen szerződtetett játékosok közül először mutatkozhatott be a zöld-fehéreknél Brdarovski, Bucsa és Stevanovic is. 

A vendégek kezdték jobban a találkozót. Negyedóra elteltével Nikolics kétszer is veszélyeztetett lövéssel, de először Kamenár hárított, míg másodszor nagy helyzetben nem találta el a kaput 7 méterről.

A folytatásban kiegyenlített játékot láthattunk. A küzdelemre nem lehetett panasz, de főként mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, keveset forogtak veszélyben a kapuk. A győriek sok technikai hibát követtek el, míg a vendégek főként a gyors ellentámadásokban bíztak, amelynek a találkozó 31. percében meg is lett az eredménye. Simon Á. ívelt a bal oldalon elfutó Oliveirához, aki középre adott az érkező Nikolicsnak, majd vendégek támadója bevetődve 5 méterről a léc alá fejelt. (0-1)

Gól után a győriek nem tudtak változtatni a játékukon, a Videoton viszont ismét a kapuba talált. Bal oldali szabadrúgás után Juhász fejelt 8 méterről a kapu jobb oldalába. (0-2)

Elégedetlen volt a látottakkal Miriuta Vasile. Először kisebb sérülés miatt Dinjar helyére Ibanez érkezett a pályára, majd a 43. percben a gyenge teljesítményt nyújtó Stevanovicot Priso váltotta.

A zöld-fehérek küzdeni tudására nem lehetett panasz, mert hajtottak a szépítés reményében. Először Priskin közeli lövését hárította Calatayud, majd a mérkőzés 44. percében Juhász rántotta le Windeckert, amiért a játékvezető jogosan büntetőt ítélt. A labda mögé Koltai állt, aki kilőtte a jobb alsó sarkot, így 2-1-es Videoton vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően az ETO vette át a kezdeményezést, beszorult a saját térfelére a Videoton, de komolyabb helyzetet nem láthattunk. A találkozó 49. percében Nikolics egy szerelést kért számon Ibaneztől, amely után a győriek játékosa elterült. A hazai közönség piros lapot reklamált, de a játékvezető sárga lapos figyelmeztetést adott a válogatott támadónak.

A második félidő derekától kissé vissza esett a zöld-fehérek lendülete, a vendégek egyre magabiztosabban őrizték az első játékrészben megszerzett előnyt. Hátrány ellenére a győri közönség továbbra is buzdította a csapatot, amely hatására Liptákék ismét nyomás alatt tartották a vendégeket.

Az utolsó percekben Priso és Lang is kevéssel lőtt a kapu mellé, de Lipták fejese is centikkel ment el a kapufa mellett. A hosszabbításban is nyomott az ETO, végül a 90. percben Priskon 14 méteres lapos lövésével sikerült az egyenlítés is. (1-2)

Küzdelmes, hajtós mérkőzésen reálisnak mondható 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Győri ETO FC a listavezető Videoton ellen.

Online közvetítés

94. Vége a találkozónak!

91.p. Négy perc hosszabbítást jelzett a játékvezető.

90.p. Calatayud időhúzásért kapott sárga lapot.

90.p. Góóóóól! Priskin fordult kapura, majd 12 méterről kilőtte a bal alsó sarkot. 2-2

90.p. Óriási helyzet maradt ki! Ibanez bal oldali szabadrúgása után a berobbanó Lang 5 méterről centikkel a jobb oldali kapufa mellé lőtt.

89.p. Szolnoki kapott sárga lapot.

83.p. Priso éles szögből leadott lövését Calatayud szögletre ütötte. Pontrúgás után Lipták 2 méterről kevéssel fejelt a kapu mellé.

79.p. Chakla buktatta a kiugró Priskint, akit Chakla buktatott. A játékvezető viszont Fejesnek adott sárga lapot, így továbbra is a pályán maradhatott.

75.p. Kissé vissza esett a győri lendület, a vendégek őrzik az előnyüket.

63.p. Csere mindkét oldalon. A győrieknél Pátkai helyére Kvilitaia, míg a vendégeknél Juhászt Brachi váltotta.

59.p. Lipták ugratta ki a védők mögé befutó Pátkait, aki kapásból lőtt 18 méterről jócskán a kapu jobb oldala mellé.

54.p. Priskin kapott sárga lapot Fejes fellökéséért. 

49.p. Ibanez szerelte Nikolicsot, majd ment tovább a játék a vendégek térfelén. A Videoton játékosa számon kérte az esetet, ellökte a játékost. A győri szurkolók piros lapot reklamáltak, de a játékvezető sárga lapot adott.

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben a győriek sokkal előbb kiérkeztek a pályára, percekig várták a játékvezetőket és a Videoton együttesét.

Vége az első félidőnek!

45+1.p. Pátkai jobb oldali szöglete után a hosszún álló Lipták 12 méterről kevéssel lőtt a bal felső mellé.

45.p. Simon Á. kapott sárga lapot Priso visszahúzásáért. 

45.p. Koltai passzolt középre Windeckerhez, akit Juhász rántott le a tizenhatoson belül, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A labda mögé Koltai állt, aki nagy erővel lőtte ki a jobb alsó sarkot. 1-2

43.p. Stavanovic helyére Priso érkezett. 

42.p. Pátkai jobb oldali szöglete után Priskin kevéssel fejelt a kapu fölé.

41.p. Pátkai jobb oldali beadása után Priskin közelről lőtt, de Calatayud bravúrral szögletre ütötte a labdát.

40.p. Dinjart Ibanez váltotta az ETO-nál.

39.p. Újabb gólt szereztek a vendégek. Bal oldali szabadrúgás után Juhász 8 méterről csúsztatott a kapu jobb oldalába. 0-2

31.p. Vezet a Videoton! Simon Á. ívelt középről Stevanovic feje fölött a bal oldalon felfutó Oliverához, aki középre adott az érkező Nikolicsnak. A vendégek támadója 6 méterről fejelt a léc alá. 0-1

30.p. A küzdelemre nem lehet panasz, de főként mezőnyben gyűrik egymást a csapatok.

29.p. Chakla reklamálásért kapott sárga lapot.

25.p. Oliveira kapott sárga lapot, Pátkait húzta vissza.

20.p. Koltai futott el a bal oldalon, beadására Pátkai és Priskin érkezett, de Calatayud megszerezte a labdát.

19.p. Windecker kapott sárga lapot, Fejes lábára tartott rá.

14.p. Oliveira futott el a bal oldalon, majd középre adott az érkező Nikolic felé, aki estében nagy helyzetben 6 méterről mellé lőtt.

9.p. Nikolic 18 méteres lapos jobb alsó sarok felé tartó lövését Kamenár vetődve hárította. 

4.p. Nikolic ugrott ki lesállás határánál, de a jobb oldali asszisztens nem emelte a zászlaját, de végül Farkas kissé késve lefújta az esetet. Kamenár bravúrral hárított a lövést. Miriuta Vasile szinte a jobb oldali szögletzászlóig futott jogosan reklamálni.

2.p. Bal oldali szögletet végezhetett el az ETO, de a középen megcsúsztatott labdát Lipták a hosszún nem tudta beívelni.

1.p. A győriek kezdték a találkozót.

Győri ETO FC - Videoton
ETO Park, 3500 néző. Vezette: Farkas Á. (Tóth II. V., Bozó)

ETO: Kamenár - Brdarovski, Lipták, Lang, Dinjar - Windecker, Bucsa, Koltai - Stevanovic, Pátkai - Priskin. Miriuta Vasile.

Csere: Horváth (k), Tóth, Ibanez, Kamber, Strestík, Kvilitaia, Priso.

Videoton: Calatayud - Szolnoki, Juhász, Chakla, Fejes - Simon Á. - Gyurcsó, Trebotic, Kovács I., Oliveira - Nikolic. Vezetőedző: Juan Carillo.

Csere: Horváth T. (k), Brachi, Heffler, Feczesin, Alvarez, Ivanovski, Mareval.

Előzetes
   
Amíg a fehérváriaknál – akik mindössze egyetlen vereséget szenvedtek el a mostani szezonban – nyugodt volt a holt szezon, addig a győrieknél sok játékos távozott és érkezett.

Vasárnap 16.30 órától a két csapat történetének 95. találkozója következik, Győrben a 48. A Videoton 2011 ősze óta nem kapott ki az ETO Parkban. 

A Rába-partiak több új téli igazolása is meghatározó csapattag lehet. Ilyen például a tízszeres bosnyák válogatott csatár, Miroslav Sztevanovic:

„Nagyon jól érzem magam, mert jó csapathoz kerültem, változatosak az edzések, és mindenki érti a dolgát, így a bajnokság előtt nagyon bizakodó vagyok. Nagyon sok edzésünk volt, de örülök, hogy ilyen sok munkát el tudtunk végezni, így képesek lehetünk arra, hogy a Videotont legyőzzük. Minden meccsen százszázalékos teljesítményre törekszem, és nem számít, hogy a pálya jobb vagy a bal oldalán jut nekem szerep. Úgy érzem, egyre jobban megértem magam a csapattársaimmal, Priskin Tamással, Rudolf Gergellyel vagy Pátkai Mátéval pár húzásból helyzetet tudunk teremteni, és ennek meg kell hogy legyen az eredménye a bajnokságban is."

Az ETO új szerzeményei: Sztevanovic, Bucsa, Ibánez és Brdarovski. A képről Priso hiányzik. Fotó: B. A.
Az ETO új szerzeményei: Sztevanovic, Bucsa, Ibánez és Brdarovski. A képről Priso hiányzik. Fotó: B. A.


„Nagyon tetszik a csapat, a város, amikor ellenfélként voltam itt, nem gondoltam volna, hogy egyszer az ETO sikereiért fogok majd harcolni, de örülök, hogy itt vagyok – mondta Luis Ibanez, az argentin születésű, ám játékoskarrierje nagyobb részét Horvátországban töltő játékos. – Sokat segített a beilleszkedésben, hogy több csapattársammal meg tudom beszélni, ha szükségem van valamire.Az ETO 100 Baráti Kör is szurkol

Az ETO 100 Baráti Kör azt reméli, sokan lesznek kíváncsiak a vasárnap meccsre. Közleményükben meccsre invitálják a szurkolókat: „A Kisalföld szerdai számában olvasható volt, hogy Verebes József nagy csatát és sok nézőt vár az ETO FC vasárnapi, Videoton elleni meccsén.

A Mágusra érdemes hallgatni. A nagy csata a megújult csapatunktól várható, a mi dolgunk az, hogy nézőként segítsük a fiúkat. Arra kérjük tehát a baráti kör tagjait és minden ETO-szurkolót, jöjjön ki vasárnap az ETO Parkba. Már csak azért is, mert ezen a meccsen köszönti a klub két születésnapos legendánkat, a hetvenöt éves Keglovich Lászlót és a hetvenéves Varsányi Tibort.

Tegyük közösen emlékezetessé ezt a napot!"


Miután sokat éltem Horvátországban, talán elmondhatom, hogy valamennyire ismerem a magyar bajnokságot, tudom, hogy a Videoton, a Ferencváros és a Debrecen az ETO legnagyobb riválisa, remélem, játékommal segíteni tudom a csapatot, hogy legyőzzük őket is a következő hetekben, hónapokban."

Vladica Brdarovski kissé nehezen szokta meg az új körülményeket:

„Most már jól érzem magam, hiszen jó a kapcsolatom mindenkivel, úgy érzem, hétről hétre jobb formába lendülök, így remélem, a szurkolók elvárásainak is meg tudok majd felelni. Nekem elsősorban a védekezésre kell koncentrálnom, hiszen védő vagyok, de ha lehetőség van, segíteni fogom a támadásokat is. Örülök, hogy van már gólpasszom is, és biztos vagyok benne, hogy lesz még ilyen."

Új csapatát dicsérte a román nemzetiségű Dan Bucsa:

„Úgy érzem, hogy egységes, jó csapatunk van, remélem, hogy ezt a formát sikerül megtartani a bajnokság kezdetéig. Abban bízom, hogy az agresszív labdaszerzések után legalább olyan eredményesek leszünk a kapu előtt, mint az utolsó edzőmérkőzéseken."

Meghatározó játékos szeretne lenni Njongo Priso is.

„Nagyon jól érzem magam a csapatban és bizakodóan várom a tavaszi rajtot. A legfontosabb célom, hogy alapember legyek, ezért is írtam alá hosszabb távra szerződést. Az első hetekben ugyan nem voltam itt, de talán mára sikerült ledolgoznom ezt a fajta lemaradásomat és így utolértem a társaimat. Elsősorban a jobb oldalon szeretek játszani, ott vagyok a legmagabiztosabb. Gólokat szeretnék előkészíteni és lőni, ahogyan azt a korábbi csapataimnál is tettem."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rába ETO nyerte a futsal Magyar Kupát

A nőknél az Astra, míg a férfiaknál a Rába ETO nyerte vasárnap a futsal Magyar Kupát, melynek… Tovább olvasom