Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Darázs: bravúr, Mészáros: sérülés

A hét végén rendezték Mosonmagyaróváron az RGR-kupáért kiírt skót felföldi játékok országos bajnokságát, mely egyben kvalifikáció is volt a hét végi, győri Európa-bajnokságra.
Előzetesen szinte mindenki a győri Mészáros Csaba győzelmét várta, akinek azonban egy szerencsétlen mozdulat miatt még a verseny előtt becsípődött a dereka. Ennek ellenére elkezdte a versenyzést, s az első számot – súlydobás magasba – meg is nyerte, miután 440 cm-re dobta a súlyt. Az abdai Darázs Ádám 400 cm-es eredménnyel harmadikként zárt.
A második szám, a súlylökés helyből új országos csúcsot hozott: Darázs a 10,8 m-es rekordot adta át a múltnak 11,13-mal. Mészáros itt még második lett.

A harmadik feladat – malomkőnyomás – alaposan megrostálta a mezőnyt, sokan nem tudták egyszer sem kinyomni a súlyt, így Darázs Ádám egy nyomással is második lett. Mészároson a sérülés fogott ki, de ekkor még nem adta fel.

A negyedik számban jött el ennek az ideje. A 260 kg-os keretcipelés közben két méter megtétele után – 25-öt kellett volna – kiállt, s befejezte a versenyzést. Darázs – előnye birtokában – biztonsági versenyzéssel az ötödik legjobb eredményt érte el, így az utolsó versenyszámban, a kőgolyóemelésben is elég volt számára a második hely, hogy összetettben az élen végezzen, s ezzel biztosítsa helyét az EB-csapatban.

Ugyancsak ott lesz hétvégén Kiss Tibor, s várhatóan rendbe jön, s szabadkártyával Mészáros is megmutathatja erejét a hétvégén.

Olvasóink írták

  • 1. BudaiKr 2012. május 30. 14:53
    „na ez a garázs ádám se a mákos tésztátol lett ien böszme nagy”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majálissal ünnepelték az évfordulót

A centenáriumi rendezvényen emléktáblát avattak és több mérkőzést játszottak. Pályára lépett az egyesület legendás öregfiúkcsapata is. Tovább olvasom