Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Csay Renáta: díszpolgári cím tizenhárom aranyért

Díszpolgári címet vehetett át Csay Renáta, a győri Graboplast VSE kajakosa.

Az egyik legrangosabb városi kitüntetést vehette át Csay Renáta. A Graboplast VSE kajakosa ugyanis Győr díszpolgára lett.

„Nagy elismerés ez számomra, jó érzés, hogy a szűkebb környezetem így értékeli a sportteljesítményem, másrészt pedig meglepő számomra, hiszen mit is keresek én egy ilyen illusztris társaságban, elvégre én csak egy kajakos vagyok" – mondta szerényen Csay Renáta, aki eredményei alapján azért nem „csak" egy mezei kajakos.

Tizenhárom aranyérmet világbajnokságon azért nem olyan könnyű összehozni. Még úgy sem, hogy erre pontosan huszonöt éve volt.

Csay Renáta büszke arra, hogy szűkebb környezete is elismeri eddigi eredményeit. Fotó: Mészáros Mátyás
Csay Renáta büszke arra, hogy szűkebb környezete is elismeri eddigi eredményeit. Fotó: Mészáros Mátyás


„Való igaz, a minap gondolkodtam azon, hogy pont negyedszázada, nyolcvankilencben kezdtem kajakozni. Számos nagy siker részese lehettem, s ezért nem lehetek eléggé hálás a sorsnak, s azoknak, akik mindig is támogattak ebben. Ezt főleg most, kétgyermekes anyukaként érzem, hogy például a családom segítsége nélkül aligha lehetnék most az, aki vagyok" – folytatta a kajakos, aki reméli, lesznek olyanok, akik az ő hatására kezdenek el sportolni.

„Talán leszek valakinek a példaképe, s erre éppen a díszpolgári címen keresztül figyel fel valaki. Nekem is vannak gyerekeim, én is elsősorban az irányba terelem őket, hogy a valódi teljesítmény legyen számukra a követendő példa; szerintem tizenöt perc hírnévből hosszú távon úgysem lehet megélni" – fogalmazott Csay Renáta, akinek még egy cím hiányzik a vitrinjéből, most annak megszerzésére hajt.

„Ötezer méteren eddig egy vb-ezüstöm van, de remélem, nyáron, Moszkvában összejön egy arany is. Most ezen dolgozunk keményen edzőmmel, Sztanity Laci bácsival, valamint a társakkal, akikkel együtt végeztük az alapozást, s hamarosan jöhet a lapátolás. Úgy érzem, olyan állapotban vagyok, amilyenben ilyenkor lennem kell. Nem könnyű egyébként már a magyar csapatba sem bekerülni, de bízom benne, hogy tudok menni Moszkvába.

Ami a maratont illeti, ott szerencsére védettséget élvezek, ha ott szeretnék lenni az oklahomai vb-n, akkor »csak« a májusi győri országos bajnokságot kell megnyernem" – mondta végezetül a sportoló.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Néhai társukra emlékeznek

Harmadik alkalommal rendezik meg március 23-án a soproni MKB-arénában a Molnár Csaba-emléktornát. Tovább olvasom