Kisalföld logö

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -3°C | 7°C

Családját félti a győri jogász

Labdarúgás - A Kisalföld információja szerint győri tagja is volt a Ferencvárost az NB I-ből kizáró MLSZ-bizottságnak. A jogász – aki úgy tudjuk, közvetve több életveszélyes fenyegetést is kapott – aggódik a családja biztonságáért. A névsort – a bíróság döntése értelmében – napokon belül nyilvánosságra hozzák.
Lapunk tegnapi számában Elbert Gábor, a Magyar Labdarúgó Szövetség főtitkára többek közt arról nyilatkozott, nem tart attól, hogy a döntéshozókat – a Ferencvárost az élvonalból kizáró bizottság névsorának nyilvánosságra hozatala után – bármiféle atrocitás éri.

Nos, nem így gondolja a bizottság egyik győri tagja, akit – úgy tudjuk – közvetve már több életveszélyes fenyegetés is ért.
A Ferencváros élvonalbeli futballcsapatát 2006-ban zárták ki az első osztályból. Az MLSZ licencadó testülete először engedélyezte a csapat NB I-es szereplését, később azonban ezt a döntést – szabálytalanságokra hivatkozva – hatályon kívül helyezték.

Új bizottságot hívtak össze, amely aztán nem engedte elindulni az NB I-ben a zöld-fehéreket, akik nélkül addig nem rendeztek élvonalbeli magyar bajnokságot.

A döntés érthetően megrázta a klub szimpatizánsait, az egyesület ugyan „megegyezett" a szövetséggel, a szurkolók egy része azonban nem tudott belenyugodni a kizárásba.

A klub pártolói egyesülete pert is indított, mert az MLSZ nem volt hajlandó kiadni annak a licencadó bizottságnak a névsorát, melynek tagjai a kizárásról döntöttek.

A jogvitában a múlt héten született másodfokon döntés. A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Bíróság április 7-i döntését, miszerint az MLSZ egyéb közfeladatokat ellátó szervnek minősül, ebből kifolyólag az ilyen feladatot ellátó testület adatai közérdekből nyilvánosak.

A pernek nem az volt a célja, hogy az FTC-t visszahelyezzék az első osztályba, hanem arra vagyunk kíváncsiak, hogy a fellebbviteli licencadó testület összetétele megfelelt-e azoknak a szigorú előírásoknak – például volt-e benne jogász vagy könyvvizsgáló –, amelyek az MLSZ klublicencszabályzatában szerepelnek" – kommentálta az ítéletet Budai Máté, az FTC Pártolói Egyesületének szóvivője.

Az MLSZ részéről hangsúlyozták, a szövetség megvárja, amíg az ítéletet írásban is kézhez kapja, de tiszteletben tartja az ítéletben foglaltakat, és ennek megfelelően cselekszik.

Ettől tart a Kisalföld információja szerint az egyik győri bizottsági tag, aki – neve elhallgatását kéri, mivel családja biztonságát félti – nem akart nyilatkozni. Amit megtudtunk: felkérésre, szívességből vállalta el a bizottsági részvételt. Szakmai döntést hozott, ahogy a társai is. Mivel az interneten több, a döntéshozó bizottság tagjait fenyegető írás is megjelent, érthetően tart ezek szerzőinek haragjától.

Olvasóink írták

35 hozzászólás
12
 • 35. CSAK 100FT! 2008. szeptember 26. 16:26
  „AZT NEM ÉRTEM MI JOGELLENES EGY CSŐDBEN LÉVŐ CSAPAT KIZÁRÁSÁN!!!???HA JÓL TUDOM A JÁTÉKOSOK IS FELJELENTETTÉK A CSAPATOT MAJD VISSZA VONTÁK!FRADIVAL TALÁN JOBB VOLNA AZ NB-1,DE NYERJE MÁR MEG (EZT A GYENGE) NB-II-ES BAJNOKSÁGOT!AZT MONDJÁK KB 2-3MILLIO FRADISTA VAN,MIÉRT NEM ADOTT MINDEGYIK 100FT-OT !AZ UGYE NEM LETT VOLNA KEVÉS?”
 • 34. Jym666 2008. szeptember 25. 16:37
  „Szerintem nagyon egyszerű a dolog!Ha valaki jogász,ügyvéd létére hozott egy döntést,ami kiderült,h jogellenes volt,az Vállalja is érte a felelősséget!!!Bár nem véletlen nem adták ki eddig sem,h kik hozták meg ezt a döntést,mert már akkor tudták,h teljesen jogszerűtlen!!!
  Ezért valaki,valakik fizettek,h ilyen döntést hozzon ez a testület.Nos most nekik kell fizetniük ezért a rossz döntésért!Már csak az a kérdés,h mennyit is!!!3-400 milliót?
  Ha én tartozom az APEH-nek,ők sem engednek el egy fillért sem a jogos tartozásomból!!!
  Amúgy az "ügyvéd úr" ne a családját féltse,hanem saját magát!!!
  Én ezért látom ilyen egyszerűnek ezt a kérdést:)
  Hajrá Fradi!!!”
 • 33. eXcalibur 2008. szeptember 25. 06:47
  „Az a baj, hogy megint csak az eto-s, fradigyülölő dumát szajkózzátok, ahelyett, hogy belegondolmátok, a drága kis jetotok is bármikor kerülhet ilyen helyzetbe. No persze nem azért mert politikusok és szélhámosok kifoszják a jetokát (ahogy tették azt a Fradival), henem miattatok drága jetosok, az a 200 ember akkiknek milliárdokból építenek új stadiont, mert győrben is csak akkor vannak 200-nál többen ha a Fradi, vagy valami külföldi csapat látogat hozzátok......max. még ha ingyen bayern mezt osztogat az audi :-P

  Kiváncsi lennék ha a jetoval történt volna mindez, akkor is ennyire habzana a szátok? pfffff.......”
 • 32. 42 éve fradista 2008. szeptember 25. 04:16
  „ludvig !
  A FERENCVÁROS Magyarország csapata!
  Külföldön az eto-t(kisbetüvel) a dózsát,a honvédot,az mtk-t....stb
  nem ismerik!!!!!!!!!!!!!!”
 • 31. Korrekt 2008. szeptember 25. 00:48
  „Beteg az ország, beteg a törvénykezés:(

  Hogy lehet ilyen szabályzatot hozni?
  De a kérdés nem csak erre az esetre vonatkozik.

  Egyébként már sokkal korábban ki kellett volna zárni a Fradit és az egész vonalon kemény szabályokat kellett volna felállitani és betartatni.
  Na de, minden marad a régiben. A nagy pesvedség, romlottság.”
 • 30. Jym66 2008. szeptember 24. 19:34
  „"Ettől tart a Kisalföld információja szerint az egyik győri bizottsági tag, aki - neve elhallgatását kéri, mivel családja biztonságát félti - nem akart nyilatkozni. Amit megtudtunk: felkérésre, szívességből vállalta el a bizottsági részvételt. Szakmai döntést hozott, ahogy a társai is. Mivel az interneten több, a döntéshozó bizottság tagjait fenyegető írás is megjelent, érthetően tart ezek szerzőinek haragjától. "
  Két fontos momentuma a cikknek,h ettől tart az egyik győri bizottsági tag!Nos ha nem vétkezem,nincs mitől tartsak!A másik,felkérésre,szívességből vállalta el...Nos a mai magyar szívességek,mint tudjuk elég sokba kerülnek manapság :)))),ha volt pofád eltenni a "szívességed" után járó pénzt,most legyen vér a farkadban,és állj ki,h ezért és ezért hoztad meg a jogtalan döntést!!!De állítom,te életedben két egyeneset nem rúgtál a labdába!!!
  ludvig,és joco1,először nézzetek utána bizonyos dolgoknak és utána ömlengjetek!joco1 látom te egyáltalán nem vagy álarcos, nyilas és horogkeresztes bandatag:)))csak fröcsög belőled....
  Itt az igazság pillanat,és szeretném én is megtudni az igazságot.És aki,akik hibáztak feleljenek érte,anyagilag,erkölcsileg!!!
  Én nem vért kívánok,csak az igazságot,bár az nagyon fog fájni sokaknak!!!És nem a Fradistáknak!”
 • 29. leslieee 2008. szeptember 24. 19:12
  „joco1-azigazi:

  1.2006. december 7-én a Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bírósági döntését, amely szeptember 5-én nem jogerősen megsemmisítette az MLSZ elnökségének feloszlató határozatát, valamint az új testület licencet megtagadó határozatát, melynek következtében a Ferencvárost kizárták a labdarúgó élvonalból. A zöld-fehér klub így jogerősen megnyerte a Magyar Labdarúgó Szövetség elleni pert, melyet az NB I-es induláshoz szükséges licencengedély megvonása miatt indított. A döntés egyben azt is jelenti, a labdarúgó szövetség jogtalanul vonta meg a licencet a Ferencvárostól. EZÉRT NEM A KIZÁRÁST TÁMADTÁK MEG MERT ARRÓL MÁR VOLT JOGERŐS BÍRSÁGI DÖNTÉS!

  2. A bizottság összetétele - a jelenlegi bírósági döntés alapján - nyilvános akár tetszik akár nem. Ez a kuruc infón alkalmazott módszerrel teljesen ellentétes, hiszen ott jogtalanul tesznek közzé személyes adatokat!

  3. A jogtalan kizárás miatt okozott anyagi erkölcsi kárt ki téríti meg?

  4. A "győri jogász" szakmailag rossz döntés meghozatalában vett részt, vállalja érte a felelősséget és kész.

  5. Jön a komcsizás: utoljára a Rákosi érában mosták össze a Fradi szurkolókat a "csürhe-az álarcos, nyilas és horogkeresztes banda"-val. Most meg te tetted. Következtetést meg mindenki levonhatja...”
 • 28. pisti50 2008. szeptember 24. 17:20
  „A györt is ugyan ugy ki lehetet volna zárni!!

  Csak a györ MLSZ seggnyaló csapat!!

  Miért engedték meg neki villanyfény sem volt és játszhatott hazai pályán!!

  Épitkezési területen amig nemvolt kész a stadion miért jászhatott ott.

  A mobil wc még szerintem a Verebes szart bele abba kelletünk wc-ni

  És mégsem zárták ki.

  Itt kezdődnek a bajok:

  A REAC és a Paksnak miért kellett idegenbe játszani? Meet nemvolt villanyfény: györben sem volt.

  Cak ennyi amit az eggyiknek szabad a másiknak nem.

  Azt hiszik a győriek ha ök kiestek volna eggy év mulva vissza jutottak volna? Soha!!!!”
 • 27. /joco1-azigazi 2008. szeptember 24. 15:44
  „Itt szerintem a lényegi kérdés:
  -Szabályos volt- e kizárás?-névsor másodlagos- és csak "fenyegetés " a "lekérése"
  -miért nem sikerült a fradinak visszakerülni?
  Most jön a kuruc(kodo)infos megoldás? Tudjátok nyiltá teszik majd a "megszavazok" nevét cimét" és majd a szombati csürhe-az álarcos, nyilas és horogkeresztes banda- "miheztartásvégett" mint a györi SA. meg fogja öket "láttogatni"?
  Miért nem a KIZÁRÁST támadták meg kicsiny fradi szurkolok "vezérei" Miért a "névsort " kérik mikor nem az számit . hanem az, hogy a kizárás MLSZ szabályzata szerint zajlott-e le. Értitek? a SZABÁLY BETARTÁSA A LÉNYEG.
  Megj: ha egy csapat kiesik/kiejtik miért nem tud saját erejéböl visszakerülni? miért érzi ugy az ember, hogy amit a fradi szurk.vezérek" tesznek/tettek az már fenyegetés, Tán focizni is szükséges : a fradit több AMATÖR csapattol kapott már ki, tehát most akkor ki a hibás? az a gaz komcsi "amatör csapatok"
  fiuk focizni és -a szurkoloknak szol- a szombat esti álarcos bálon részvenni.Tudjátok sok foto a "keménymagotokrol"
  Ja és most lehet komcsizni.”
 • 26. antifranzstadt 2008. szeptember 24. 15:40
  „Hajrá, Bőcs!”
 • 25. ludvig 2008. szeptember 24. 15:37
  „Ez már sok ami a fradi körül van:
  -nb.II csapatok közül csak a fradi szerepel a sajtóban, rádióban tv.-ba Azok a hatalmas pénzek eltünésésért ki a felelős?
  - a fradi ahol megjelenik reszket a józangondolkudáu drukkel, meret csak balhé van.
  - ki ez a fradi??!”
 • 24. Fradista 2008. szeptember 24. 15:23
  „Majd ha felkerülünk szétverjük az új eto stadiont!”
 • 23. rusti 2008. szeptember 24. 14:36
  „Dew. Te félreértesz,teljessen egyetértek azzal ,hogy nem csak a fradit kellett volna kizárni, no de azt büntetni akik érvényre juttatják a szabályokat az a nonszensz !!! Keressék meg azokat akik nem rúgták ki a fradihoz hasonló csapatokat , az egyenlő
  mérce elvét azért a fradibarátok ne nagyon emlegessék mert lehet
  hogy rosszul jönnének ki belőle !!!! pl. metro kilincs,futbalmagyar,
  és a botrányok sorozatai nem csak Mao.-gon !!”
 • 22. Jym666 2008. szeptember 24. 14:35
  „Amikor a nagy pénzeket kellett elfogadni,h kizárják a Fradit gusztustalan módon akkor nem féltette a családját????
  Szóval ilyen gerinctelen emberekkel van tele a mai magyar foci!!!Hát féltse is a családját,de én úgy tudom,h a Fradisták még nem ettek meg senkit!!!Mindenesetre nagyon gusztustalan,gerinctelen,patkány dolgot műveltek egy patinás clubbal!!!”
 • 21. én+én 2008. szeptember 24. 13:53
  „kaos

  Minek kellet nektek új stadion ha még a régit sem tudjátok 500fönét többel megtölteni + 2 éve nem tudtok Szusza Ferenc emlékművének felállítására sem összegyűjteni. Na ennyit az Dózsáról. :)))))”
 • 20. kjhk 2008. szeptember 24. 13:50
  „Érdekes ez hogy " a t9rvény alapján ki kellett zárni a Fradit" szöveg, szerintem csak azonos esélyt akarnak.utobbi 3évbe max 2-3 csapatot kivéve ki lehetett volna zárni az MLSZ pénzügyi szabályzata alapján ...”
 • 19. én+én 2008. szeptember 24. 13:45
  „Mi k......t f.....k kel szítani a hangulatot? Egy kicsit magukba nézhetnének az újságnál mit is művelnek újságírás címszó alatt!
  Nem kéne mindenkit hülyére venni!”
 • 18. kaos 2008. szeptember 24. 13:44
  „Troy! lilaként is el tudom fogadni az általad írtakat.
  De miért nem jutott vissza a fagyi ka két év alatt az első osztályba?”
 • 17. Rew 2008. szeptember 24. 13:17
  „Dewnek tökéletesen igaza van! Azért volt gusztustalan, és igazságtalan a Fradki kizárása, mert ugyanakkor ugyanolyan helyzetű csapatok megkapták a licencet! Ebből is látszik, hogy a kisteleki-féle mlsz direkt, konkrétan a Fradit akarta kivégezni. A cikkre hivatkozva pedig igenis derüljön ki azoknak a névsora, akik ehhez a féreg, jogtipró döntéshez asszisztáltak, segítséget adtak!

  Ha pedig az ügyvéd úr fél, akkor csak annyit mondhatok, hogy örülök neki. Ez a minimum amit megérdemel. A minimum...”
 • 16. yxc3 2008. szeptember 24. 13:00
  „Jaj már! A nagy fredi nem képes visszaküzdeni magát ebbe a silány nb1-be :) Mindenki hibás csak ők nem! :)”
35 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan Görbiczék órarendje

Kézilabda - A magyar válogatott december 3-án, este negyed hétkor az ősi rivális románokkal kezdi… Tovább olvasom