Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Chacón revánsra készül

Mosonmagyaróváron készül a „Reváns revánsa” elnevezésű ökölvívógálára Julio Pablo Chacón.
Tavaly emlékezetes mérkőzésen, vitatott körülmények közötti összecsapásból a győri származású bokszoló került ki győztesen, most azonban a dél-amerikai öklöző fogadkozik, hogy sérelmeiért visszavág Nagynak.

Julio Pablo Chacón hétfőn már Mosonmagyaróváron edzett a szombati Nagy János elleni vi lágbajnoki címmérkőzésre. Az argentin ökölvívó esélyesebbnek tartja magát a győri származású „Csonttörőnél", ráadásul fűti a visszavágás vágya. Julio Pablo Chacón vasárnap éjjel egy órakor érkezett Moson magyaróvárra, ahol hosszú pi henést követően hétfő délután már egy helyi edzőteremben ké szült a szombati világbajnoki címmérkőzésre. Az argentin ex világbajnok – aki három hónap ja edz erre a meccsre – úgy véli: tavaly elvették tőle a győzelmet, ám most visszavághat Nagy „Csonttörő" Jánosnak.

A kispehelysúlyú világbajno ki döntő előtti „felhajtás" miatt Mosonmagyaróvárra rejtette a szervező Félix Box Promotion a szombati címmérkőzésre érkező argentin bokszolót. Tíz óra Rómában Chacón és négy kísérője Buenos Airesből Rómáig repült vasárnap, ám – mint arról hét fői számunkban beszámoltunk – ott balszerencséjére lekéste a budapesti csatlakozást, így tíz órát vesztegelt az olasz főváros ban, majd késő éjjel landolt gé pe Ferihegyen. Onnan egyenesen Moson magyaróvárra vitték, ugyanis a mérkőzésig a Termál Hotel ven dége lesz.

Négytagú segítőcso portjával vasárnap hajnali egy órakor futott be Julio Pablo Chacón a mosonmagyaróvári Termál Hotelbe. Emiatt hétfőn délelőtt tizenegy órakor ébredt, s rögtön reggelizni indult. Már csak öt napja van az akklimati zálódásra, hisz szombaton száll ringbe Győrben a világbajnoki övért.

A Félix Box Promotion nél érdeklődésünkre annyit kö zöltek, hogy szeretnék távol tar tani a sajtótól Chacónt, ezért azt sem közlik, hol tartja majd edzéseit. A Kisalföldnek azonban sike rült megtudnia, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégsem Győrben, hanem Mosonmagya róváron készül az exvilágbajnok. Izzasztó edzés melegítőben Délben segítőivel már a Bo tond SE edzőtermében találtuk: a futógépen rótta a kilométere ket. Bár tegnapi érkezésekor a repülőtéren azt nyilatkozta, hogy a súlyával minden rend ben, s Magyarországon már szinte nem is fog edzeni, az edzőteremben rendesen felöltö zött, s megdolgozta izmait.

A több mint félórás futást, majd a hasizom-erősítést és nyújtást – melyet erőnléti edzője, Emir Andraos vezetett – melegítőnad rágban és -felsőben végezte: az edzés végére rendesen meg is iz zadt, s valószínűleg a súlyából is leadott. Visszavágásra készül Bár a Botond edzőterme nem bokszolóknak lett kialakítva – s vezetőjét is csak hétfőn reggel kérték meg, hogy az argentin itt edzhessen –, sikerült egy boksz zsákot is szerezni, igaz, a szüksé gesnél kicsit nagyobbat.

Ringet azonban nem sikerült, bár az ar gentin edzői stáb szerette volna kötelek között is látni tanítvá nyát. A több mint egyórás déli edzés végén – melyet délután ütőedzések követtek – a rendkí vül szimpatikus, sztárallűröktől mentes Chacón elmondta: esé lyesnek tartja magát a szombati mérkőzésen. Három hónapja készül, s úgy érzi, jó erőben van. Mosonmagyaróvárból még nem sokat láttak, de eddig „kelle mes" városnak találják.

A körül ményekkel elégedettek, igaz, az itteni napjait főként majd az edzések töltik ki. Úgy érzi, ta valy elvették tőle a győzelmet, így most visszavágásra készül. Emir Andraos erőnléti edző sze rint szombatra tökéletes erőálla potban lesz Chacón.

Csonttö rőről nem tudott nyilatkozni, ugyanis eddig mindössze egy szer látta őt bokszolni. Chacón (jobbra) egy mosonmagyaróvári edzőteremben készül Csonttörő ellen. Fotó: Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matáv FC: nagyobb alázattal jobb szereplést

Az előző évadbeli 5. hely után – bár a játékoskeretben elég nagy mozgás volt a nyáron – csalódást jelentett a szurkolók körében a Matáv FC Sopron őszi szereplése és 9. helyezése. A szezon közben edzőváltásra is sor került a soproni klubnál, Dajkát Pintér Attila váltotta a kispadon.
Az őszt olyasvalakivel értékeltük, aki végig „képben volt”. Gőbl Gábor, a klub ügyvezetője felelt kérdéseinkre. Tovább olvasom