Kisalföld logö

2017. 08. 19. szombat - Huba 19°C | 31°C Még több cikk.

Botrány: bírót vert a fertődi futballista

Előbb villant a piros lap, majd, mint egy ökölvívó-mérkőzésen, a játékos szemből úgy arcul ütötte a játékvezetőt, hogy ő azonnal a földre esett.
Még el sem csitultak a legutóbbi, a múlt héten félbeszakadt Agyagosszergény–Barbacs mérkőzés hullámai, máris van egy újabb botrány: ezúttal kapuvári játékvezetőt ért inzultus a Rábakecöl–Fertőd összecsapáson.

A jegyzőkönyv tanúsága szerint Gosztola Ádám játékvezető a 65. percben kiállította Németh Ferencet, a Fertőd futballistáját.

Kertész Antal, a Rábakecöl csapatának technikai vezetője mint rendező az eset közvetlen közelében tartózkodott, olyannyira, hogy még a pályán belüli beszélgetést is hallotta.

– Az esemény előzménye az volt, hogy a mi játékosunk kicselezte a vendégvédőt, s beadásából megszereztük a vezetést – mondta Kertész Antal. – A játékvezető megadta a gólt, s ahogy a játékosok örültek, az előzőleg cselező játékosunkat egy fertődi játékos földre vitte, rugdosta és fojtogatta. Ott történt közvetlen előttünk, de mire beértünk a pályára, már lejátszódott az eset. A játékvezető észlelte a támadást, azonnal odaszaladt, s közölte, hogy ki fogja állítani a fertődi játékost. Tisztán hallottam, hogy erre azt reagálta: „Ha ezt meg mered csinálni, leütlek."

Így is történt, előbb villant a piros lap, majd, mint egy ökölvívó-mérkőzésen, szemből úgy arcul ütötte a játékvezetőt, hogy ő azonnal a földre esett és be kellett támogatni az öltözőbe. Szerencsénkre a rendőrség a helyszínen volt, s azonnal intézkedés alá vonták a vétkes játékost, jegyzőkönyvezték az esetet, s tudomásom szerint megteszik a szükséges intézkedést.

Mint ahogy megteszi a játékvezető is, hiszen más forrásból megtudtuk, a játékvezető a kapuvári kórházban látleletet vetetett, s ő is megtette a feljelentést. Ezúttal nem kérdeztük meg a játékvezetőt, mert a múlt héten a Kisalföldnek nyilatkozó bíró kéthetes eltiltást kapott a szövetségtől.
Böröndi Gábor, a Fertőd elnöke, egyben a csapat edzője így értékelte a helyzetet:

– Mind az egyesület, mind pedig a magam nevében elítélem a játékosunk cselekedetét, amelyért ő maga közvetlenül az eset után már elnézést kért a játékostól és a játékvezetőtől egyaránt – mondta az elnök.

– A hirtelen felindulásból elkövetett tettére nincs mentsége, de véleményem szerint soha nincs ok okozat nélkül. Ha az első félidőben mindkét csapat irányában megfelelően fegyelmezett volna a fiatal játékvezető, talán megelőzhető lett volna a tettlegesség. Azt is feltételezem, hogy a korábban a játékosunk felé intézett rasszista megjegyzések is ott voltak a kiváltó okok között. Mint ahogy azon is érdemes lenne elgondolkodni, hogy hova lettek a Kapuvár környéki szövetségi ellenőrök, akiknek talán a puszta jelenlétük is visszatartó erő lehet a hasonló esetek elkerülése érdekében.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. gjozsi88 2011. október 06. 17:33
  „39!
  Csak akkor már csak egy dolgot kell magadban tisztázni.....hogy véleményeddel a kerítés melyik oldalán állsz!
  Ahogy olvastam a hozzászólásodat az is elég egyoldalúra sikeredett!
  Egyébbként ha a fertődi játékosnak minden héten problémája van a közeggel,(ezt bizonyítja a sok fegyelmezés) akkor nem biztos, hogy csak a közeg a hibás!”
 • 39. kicsiprucsok 2011. október 05. 21:08
  „Most már teljesen biztos vagyok benne h nagy nagyon nagy az isten állatkertje csak az a baj h alacsony a kerítés!!!!”
 • 38. gjozsi88 2011. október 05. 18:35
  „pihent
  25
  "Engem jobban zavar a cikk egyik mondata: "a múlt héten nyilatkozó bíró két hetes eltiltást kapott". Megint ez a felsőbbrendű mentalitás a játékvezetői bizottságtól, hogy ők tévedhetetlenek, kritika a játékvezetőket soha nem érheti, az általuk elkövetett szarvashibákról beszélni sem szabad, nemhogy számonkérni."

  Nem tévedhetetlenek, csak alkalmazták a szabályt, mely FIFA szabály ,azaz minden játékvezetőre érvényes, ami nyilatkozat stoppot rendel el minden olyan ügyben, amire a labdarugás szabályai is felhatalmazzák!
  A játékvezető az ítéletét nem magyarázza!
  Ha nem magyarázza, akkor nem is nyilatkozhat!
  De ettől még szakmában értékelik!
  Persze a közvélemény azt reméli, hogy mindent majd elötte fognak megvitatni, sőt azt a hívatalos szakmai értékelést is olvasgathatják, mely a néző álltal észre sem vett hibákat tartalmazza......ezzel kiszolgáltatják a bírókat az összeesküvés elméleteket gyártó, a nem létező párhuzamokat meglátó ,nem teljesen elfogulatlan nézőknek!
  Enélkülk is megy egy vélt valós tévedés alkalmával a birók szidalmazása legendák alapján terjedő történésekre utalással!
  Azaz semmi szükség nincs arra, hogy a nézők rágodjanak olyanon amihez semmi közük.....ugyanis a játékvezető döntései véglegesek, azt nem változtatják.....csupán hangulat keltésre lennének alkalmasak egy olyan közegben ami most sem teljesen normális!”
 • 37. gjozsi88 2011. október 05. 18:27
  „kalle11
  27-re!
  A jegyzőkönyvben a csapatok azt irják alá, hogy az álltaluk felvitt adatok azok megfelelnek a valóságnak!
  Ugye ők azt csak meccs elött tehetik meg!
  A játékvezetői jelentés része a jegyzőkönyvnek, az a játékvezető által észlelt cselekmények és azokat követő intézkedéseket tartalmazza.....melyeket a játékvezető a partjelzőivel együtt látott és szankcionált!
  Nos ez gyakorlatilag a fegyelmi bizottság elött egy vádirat....ez alapján rendelik el a fegyelmi tárgyalást......ott minden ügyben lehetőség van védekezni, csak azt alá is kell tudni támasztani!
  Védekezni pedig nem a vádiratban szoktak!
  Azok akik képesek ezt megtenni, számtalanszor tudnak a döntés során kedvezőbb esetleg felmentő döntést elérni!”
 • 36. gjozsi88 2011. október 05. 18:20
  „csavo13!
  24-re!
  Érdekes meséd van!
  Megy a támadás a cselező támadó szembeköp, majd cigányoz és gólt rúgnak.....!
  Ez a történet életszerütlen!
  Az ,hogy korábban történt ilyen érdekes ,hogy mindenki látta, de senki nem tett ellene!
  Itt nem csak a bírónak van felelőssége....többek azért van edző, csapatvezető!
  Pl: az edzője miért nem hívta le a pályáról, ha tudta hogy nehezen viseli a hergelést.....tudod még a legmagasabb szinten is ,, nem falún,sajnos taktika része elmenni addig, mig a bíró nem látja, láthatja....(hogy ez létezik , azt elfogadom, mert tudom).....ha mindenki látta neki is látni kellett volna!
  Pont azért kellett volna közbe lépnie, mert ....felsorolták már a játékos előéletét......begözőlve ki fogják állitani ,mert olyat tesz.....!
  Ráadásul azt is tudni kell, hogy ha begőzöl, az már használhatatlan......UGYANIS EZT A JÁTÉKOT 70%-ban fejjel játszák, ehhez higgadtság és tisztán látás szükséges!
  Akkor még tovább gondolom!
  Lehet akár mekkora barát a csapatban, csapaton kivül.....ha rendszeresen szinte minden ellenfélnél megtalálják, kikezdik és ezt szinte mindig nehezen türi, ....akkor egyszerüen NINCS, nem lehet SZÜKSÉG rá a csapat szempontjából, mert többet árt, mint használ!

  A nemzetközi példa sokkal magasabb szint, ahol a pénz felelőség miatt sokkal elnézőbbek lehetnének, mint az alacsony osztályokban........látom nem értetted meg, mert Te magad is pörögsz.......pont az a lényeg, hogy az ilyen cselekedetet lehet érteni, csak nem szabad legitimizálni, azzal, hogy kiállsz mellette, elfogadod!
  A kiállás az pont az okok megszüntetésének elősegítése, vagy elkerülése kellene, hogy legyen!
  A kinyilvánitott mellette kiállásodnak erösen egy rosszul értelmezett felfogás az oka, mely nem veszed észre Téged is az ő szintjére ránthat!”
 • 35. kicsiprucsok 2011. október 05. 15:30
  „Star-Spangled nemgondolod h hülyeségeket beszélsz?5év kőhida?neked esetleg!azért ennyire nemkéne túlzásba esni!nem embert ölt!nemgondolod?”
 • 34. bianconeri566 2011. október 05. 15:29
  „hát tuti, hogy most példamutatás lesz, mert tegnapelőtt szigorították a játékvezetőkkel szembeni aggresszív cselekedeteket, úgyhogy a srác túl sokat nem fog játszani már”
 • 33. hzoli_hvar 2011. október 05. 12:28
  „Az ellenőri jelentésekre ne legyetek kiváncsiak. A tapasztalat azt mutatja, hogy egy eszköz a jv-ők védelmére.Általában úgy van megírva, ahogy azt látni vagy inkább láttatni akrják a világgal, a mérkőzéshez sokszor semmi köze.”
 • 32. Axi 2011. október 05. 11:03
  „BenjaminFein! Nálad az igazság...”
 • 31. Star-Spangled 2011. október 04. 22:12
  „OOOOORRRRROOOOKRE ELTILTANI!!!!!!!!!!!! 5-ev letoltendo Kohida!!!! Ezert nincs itt foci!!!!! Csak botrany!!!!!!!!”
 • 30. BenjaminFein 2011. október 04. 21:36
  „csavo13, most én szólnék hozzád..:)
  Azért cigányozta le a kecöli gyerek, mert miközben hülyét csinált belőle 2-szer, 3-szor aztán beadta és gól lett, a fertődi közben egyfolytában, alattomos módon hátulról rugdosta. Amikor a kecöli srác meglátta, h gól lett akkor valóban odaszólt neki, hogy "mi van c...ny nem tudod hol a labda, nézd ott a kaputokban", erre ő fojtogatni és rugdosni kezdte, viszont köpést rajtad kívül senki nem látott, és bármit mondasz ez így történt, a többit pedig mindenki tudja..”
 • 29. BenjaminFein 2011. október 04. 21:22
  „kalle11, mikor volt utoljára balhés meccs Rábakecölben?”
 • 28. kalle11 2011. október 04. 20:33
  „Amióta világ a világ, Rábakecölben sok volt a balhés meccs. A hazai csapat és szurkoló tábora mindíg egymást hergelte, utána jött az ellenfél.”
 • 27. kalle11 2011. október 04. 20:28
  „pihent-nél van a pont.
  A játékvezetők a jegyzőkönyvbe azt írnak amit akarnak, ugyanis mérkőzés előtt mindkét csapat vezetőinek alá kell írni az ÜRES nyomtatványt. Hogy is van ez?
  Ezt valaki elmagyarázhatná!!!!!!!!!!!!”
 • 26. csavo13 2011. október 04. 20:18
  „nos kedves gonzo neked szól most amit irok :D
  ami kimaradt a cikkből és ami ennél is fontosabb kirobbantotta a botrányt, az ellenfél játékosa az incidens előtt szemközt köpte a játékosunkat és lecigányozta amiből persze kirobbant a balhé és ezt meg is értem igaz elitélem én is hamit tett a társam de az ominózus ütés előtt mondta a birónak hogy kérdezze meg a kolegáját mit látott hallott ugyanis az esettől a partjelző mindössze 1 méterre állt!!! csak gondolni tudom hogy letagadott mindent. na innen indult el minden kedves gonzo”
 • 25. pihent 2011. október 04. 20:06
  „Elgurult a gyógyszere, ezért kiállítás jár, meg eltiltás, ez így van rendjén. Az ütésért további súlyosbítás, esetleg még polgári per is. Egyetértek, hogy ez minősíthetetlen magatartás, és meg kell torolni, de...
  Engem jobban zavar a cikk egyik mondata: "a múlt héten nyilatkozó bíró két hetes eltiltást kapott". Megint ez a felsőbbrendű mentalitás a játékvezetői bizottságtól, hogy ők tévedhetetlenek, kritika a játékvezetőket soha nem érheti, az általuk elkövetett szarvashibákról beszélni sem szabad, nemhogy számonkérni. Felhúzzák a szemöldöküket, és büntetnek akkor is, ha a meccs utáni nyilatkozatban az edző következetlenségre, meg nem adott büntetőre stb hivatkozik. Az ellenőri jelentések ráadásul titkosabbak az FBI aktáinál is, nem érdemli meg sem csapat, sem szurkoló, hogy megtudja, ha egy bíró szarvashibákat vét. És most már semmiféle fórumon nem is beszélhetnek a játékvezetők a meccsekről, mert büntetés vár rájuk.”
 • 24. csavo13 2011. október 04. 20:06
  „nos ismét a tudatlan emberekhez szólok elösször gjozsi88 mivel te csak azt nézed az én társam mit tett rendben van igazad van nem lehet figyelmen kivül hagyni amit tett de amint leirtam hogy a kecöli játékos elösször szemköztköpte majd le cigányozta a mi játékosunkat,kérdem én hol az igazség ilyenkor mikor szine mindenki látta illetva hallota a dolgokat. 2. a megyei másod osztályt ne hasonlisd 1 világbajnoksághoz az sokkal magasabb szféra mint a miénk. most szólok hozzád is profi10 ami azt illeti jáccottál az edzőnek ellen rendben van lapokat kapott rendben van én amióta rugom a labdát összesen kaptam 3om sérgét mond azt h te is ilyen sportszerű ember vagy van akinek az a dolga a pályán hogy megállitsa az ellenfelet mindenáron van akinek pedig nem.. ennyit erről is ha van még kedvetek vitatkozni csak bátran állok elétek”
 • 23. gonzo 2011. október 04. 19:58
  „csavo13,írd meg légyszíves,mi történt!Ha szerinted a Kisalföld elferdítette a dolgokat,írd meg,te hogy láttad az esetet.Mert ez így csak vagdalózás a szavakkal.Az újságíró sem mindentudó,az,ha több szemszögből láthatjuk az eseményt szerintem senkinek nem fáj.”
 • 22. profi10 2011. október 04. 19:50
  „Böröndi Gábor a Fertőd elnöke ..............
  Biztos, hogy egy korrekt, sportszerű vezető?
  Játszottam ellene anno...
  Az MLSZ adatbankban 2005-ig nézhetők vissza adatok,ezalatt kapott kb 30 sárga és 5 piros lapot, a csúcs 11 sárga egy szezonban. Milyen erkölcsi alapja van bírálni játékvezetőt, vagy fegyelmezni játékost?
  És ez nem vélemény, ezek tények..............”
 • 21. gjozsi88 2011. október 04. 19:39
  „csavo13!
  De ugye ebből nem azt szeretnéd kihámozni, hogy a szóbeli sértésre, durva brutalitás az arányos válasz?
  Egyébbként szegény társadazt állandóan bántja a közeg, mert minden meccsen fegyelmezni kell!
  El kellene gondolkodnod azon, hogy a sokkal magasabb szinten, egy világbajnokságon a nézőnek kimutató német sztárt gond nélkül simán hazazavarták!
  Arra is felhívom a figyelmed, hogy a mellette kiállás az gyakorlatilag elfogadottá teszi a viselkedését, ami lehet érthető, de nem lehet semmiképp védhető!”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetés 2012: mennyi jut a sportra?

Szabadidősportra 413,3 milliót, diáksportra 335,2 milliót, utánpótlásra 1,22 milliárdot tervez a… Tovább olvasom