Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

BMX: Hasznos edzőtáborozás, költséges hazautazás

Kerékpár - Bő egy hónapot töltött Svájcban az egyik legtehetségesebb magyar BMX-versenyző, a soproni Rozsenich Gábor. Az ifjú kerékpáros a nemzetközi szövetség edzőtáborában vett részt Aigle városában.
Érdeklődésünkre Rozsenich Gábor elmondta: minden igényt kielégítő körülmények között edzhetett. A kerékpárokról a szervezők gondoskodtak, egyágyas szobákban szállásolták el őket, ahonnan az internet segítségével tarthatta a kapcsolatot Sopronban maradt szeretteivel. Az utazás és a kinttartózkodás teljes költségét a NOB utánpótlásalapjából fizették.

Az első hét gyakorlatilag végig a versenyzők fizikai és erőállapotának felmérésével telt. Rozsenich Gáborról a felmérések után a következő szakvélemény alakult ki: erőállapota ideális, tehát egyrészt a testi ereje is megfelelő az ütközéseknél, nem könnyű elnyomni, és az állóképessége is jó, tehát bírja erővel a pálya befejező szakaszát is. Amiben nemzetközi szinten előre kell lépni, az a gyorsaság.

Mint kifejtette: minden versenyző a felmérés után az eredményeiből levont következtetések alapján egyénre szabott edzésprogrammal készült. Rozsenich Gábor haza is hozta a számára meghatározott edzésprogramot.

Rozsenich úgy fogalmazott, hogy szakmailag roppant tanulságos és hasznos időszakot töltött kint. Hogy mennyire, azt december elején a franciaországi St. Étienne-ben bizonyíthatja. Az olimpia miatt előrehoztak néhány kvalifikációs pontszerző EB-futamot, a viadal már a 2008-as pontversenybe számít bele.

A versenyzők az edzőtábor végén rengeteg ajándékot – mezeket, pólókat, cipőket – kaptak. Rozsenich Gábor maga is vett szüleinek ezt-azt. Lényeg az, hogy amikor repülőre szállt volna, kiderült: csomagjainak összsúlya átlépte a megengedett mértéket. Először nem is akarták felengedni a gépre, végül annak fejében hozhatta haza az ajándékokat, hogy a légitársaság egy jelentős összeget leemelt a családi bankszámláról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ökölvívás: Megszökött az ellenfél

Ökölvívás - A 81 kg-os kategóriában szereplő Szellő Imre mérkőzés nélkül bejutott a legjobb 16 közé… Tovább olvasom