Kisalföld logö

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 25°C Még több cikk.

Bebiztosította bennmaradását a Turris SE

Az NB I legutóbbi két fordulójában döntő jelentőségű mérkőzések vártak a soproni Turris játékosaira.
A bajnokság végéhez közeledve a négy kieső hely elkerüléséért vívott harc egyre élesebb és minden bajnoki pontnak fokozott jelentősége van. Ráadásul olyan mérkőzéseken kellett a soproniaknak asztalhoz állniuk, amelyeken nem lehetett egyértelműen kijelenteni, hogy ők az esélyesek.

KSI SE–Turris SE Sopron I 8–10
Budapest, NB I-es férfimérkőzés.
Győztek: Kaiser 4, Freisinberger 2, Fodor 2, ill. Asbóth 3, Markó 2, Böhm G. 2, Bonczidai 1, a Bonczidai–Markó és a Böhm–Asbóth párosok.

A már kiesőnek számító, de fiatal és lelkes KSI csapata minden vendégegyüttes dolgát megnehezítette a bajnokság során, ráadásul a Turris korábban még sosem tudott itt nyerni, s ősszel is csak döntetlenre végeztek a csapatok.

Jól kezdődött a meccs, hiszen mindkét párost a soproniak nyerték, majd az első egyéni körben is sikerült három egyéni meccset nyerni egy vereséggel szemben (5–1). A következő körben 2–2 lett az állás, ahol kiemelten fontos volt Asbóth szoros győzelme Fodor ellen. A harmadik körben közelebb zárkózott a KSI, csak egy meccset tudtak nyerni a soproniak Bonczidai révén (8–6). Az utolsó körben sikerült megszerezni a győzelemhez szükséges két meccset, köszönhetően Asbóth 2–0-ás hátrányból megnyert meccsének és Böhm magabiztos győzelmének.

Turris SE Sopron I–Pestújhelyi SC I 10–8
Sopron, NB I-es férfimérkőzés.
Győztek: Asbóth 3, Böhm 2, Markó 2, Bonczidai 1, a Bonczidai–Markó és az Asbóth–Böhm párosok, ill. Pengő 4, Mészáros 3, Hegedűs 1.
Az elhalasztott bajnoki mérkőzésen az őszi nagyarányú vereség után volt miért visszavágni, ráadásul a vendégek mindössze egyetlen ponttal előzték meg a vendéglátókat a tabellán.

Hasonlóan jól kezdődött a meccs, mint a KSI ellen, hisz némiképp váratlan módon mindkét párost a hazaiak nyerték, ami később kulcsfontosságúnak bizonyult (2–0). Az első egyéni körben Asbóth fontos győzelmet szerzett, Markó pedig hozta a kötelezőt (4–2). A második körben Asbóth tartotta jó formáját és nyert, Bonczidai pedig komoly formajavulást követően győzött (6–4). A harmadik körben Asbóthtól jött a várt győzelem, Böhm pedig kissé feszült hangulatú találkozón végül egy szettet veszítve nyert (8–6). A negyedik körben egyenlítettek a vendégek, így az utolsó két meccsre maradt a döntés. A Markó–Hegedűs találkozón a soproni játékos időnként hullámzó játékot nyújtott, de végül az utolsó szettre már egyértelművé tette, hogy ezen a napon ő a jobb. Az utolsó meccsen Böhm hamar kétszettes előnyhöz jutott, majd egyszettnyi megingás következett, végül azonban soproni győzelemmel zárult a meccs.

A Turris I csapata ezzel már 17 pontos a bajnokságban és feljött a tabella 5. helyére, egy ponttal megelőzve riválisát. Ami ennél is fontosabb, hogy három fordulóval a vége előtt sikerült bebiztosítani a bennmaradást, ami egyben az év eleji célkitűzés is volt és annál is inkább értékes, mert a szakértők a bajnokság megkezdése előtt a csapatot biztos kiesőként tartották számon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A középmezőny döntőjében az egyetemiek

A páros mérkőzés végeredménye: 146–131 a Győr-Szol-SZESE javára.
Tovább olvasom