Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

Balhés Haladás-győzelem

Labdarúgás - A jobban játszó Haladás a vezetés és az emberelőny tudatában magabiztosan gyűjtötte be idegenben a három pontot. A második félidőben egy ideig állt a játék, ugyanis két szurkolót a rendőröknek kellett lekísérni a pályáról. Tudósítónk szerint a mérkőzés után is akadt dolga a rendőröknek, főként a vendégszurkolókkal.

Ludánszki és Szűcs L. három sárga lapja miatt nem szerepelhetett.
Csertői Aurél, a Haladás vezetőedzője szerint tehetséges játékosok alkotják a győri együttest, akik hazai pályán különösen veszélyesek.

 

Integrál-DAC - Haladás 0-3 (0-1)
Győr, NB II-es mérkőzés. Integrál-DAC-pálya 1200 néző V.: Németh Á. (Vígh, Agócs).
(Tudósítónk a helyszínen: Papp Gábor)

Integrál-DAC: Deli, Pásztor, Bisoye, Szabadfi, Présinger, Czanik, Galántai, Lajtos, Fleischhacker, Bali, Laki
Haladás: Rózsa, Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P., Kaj, Rajos, Vörös, Nagy G., Andorka, Simon

A jobban játszó Haladás a vezetés és az emberelőny tudatában magabiztosan gyűjtötte be idegenben a három pontot.

92. perc A Haladásban Rajos helyett Sipos fejezte be a meccset.

90. perc Czanik jobb oldali szögletét Bisoye fejelte nyolc méterről a bal felső sarok mellé.

87. perc Lakit Nagy Tamás váltja a DAC-ban.

86. perc Kettős csere a szombathelyieknél: Simon helyett Mihalecz, Andorka helyett Burkus folytatja.

85. perc Nagy Gábor cselezett szépen a 16-oson belülre, majd a kifutó Deli mellett ballal laposan a kapu bal oldalába lőtt.

82. perc Tóth Péter ívelt bal oldalról a hosszú oldalon a védők között befutó Simonhoz, aki nyolc méterről jobbal a kapuba bombázott.

79. perc Présinger végzett el szabadrúgást a 16-os jobb oldali sarkánál, lövése egy védő fején megpattant, aztán veszélyesen csapódott a kapu jobb oldala felé, de Rózsa vetődve hárított.

70. perc Szurkolói rendbontás történt: két szurkoló bement a pályára, őket a rendőrök vezették ki a pályáról. Legalább három percig állt a játék.

61. perc Szabadfi rúgta fel Nagy Gábort, megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott.

59. perc Andorka került nagy helyzetbe, 12 méterről lőtt a kapu jobb sarka felé, Deli hatalmas bravúrral védeni tudott.

58. perc Cserélt a DAC: Galántai helyett Töltősi lépett pályára.

55. perc Czanik ívelt jobbról a hosszú oldalon álló Lakihoz, aki egy cselt követően hat méterről laposan a bal kapufa mellé lőtt.

49. perc Gál Bence kapott sárga lapot Nagy Gábor felrúgásáért.

A második félidőre változatlan összeállítással jöttek ki a csapatok.

Fotó: Bertleff András
Vége az első félidőnek.

35. perc Nagy Gábor Présinger felrúgásáért sárgát kapott.

34. perc Szabadfi kapott sárga lapot Simon lerántásáért.

33. perc Kényszerű csere a győrieknél: Sérülés miatt Lajtos helyett Gál Bence folytatja a játékot.

30. perc Czanik bal oldali szögletét Bisoye fejelte hét méterről fölé.

22. perc Nagy Gábor lőtt 22 méterről jobbal erőből a kapu közepe felé, Deli hárítani tudott.

Fotó: Bertleff András

18. perc Czanik kapott sárga lapot Vörös felrúgásáért.

14. perc 0-1 Vörös fejelt a tizenhatoson belülre futó Andorkához, aki a kifutó Deli mellett jobbal a kapu bal oldalába lőtt.

10. perc Czanik cselezett szépen a bal oldalon, majd középre ívelt az érkező társainkak. A labda a védőkről kipattant, majd Présingre elé került, aki a levételt követően 16 méterről ballal a kapu jobb sarka felé lőtt. A kapu felé tartó labdát Rózsa vetődve szögletre ütötte.

1. perc A Haladás kezdte a találkozót.

Fotó: Bertleff András


Balhé a meccsen

A mérkőzés félidejében 12 vendégszurkoló átment a hazaiak suektorába és ott verekedést provokált. A hazai egyesület ezért a rendőrség segítségét kérte (csak külső biztosítása volt a mérkőzésnek, a rendőrség a klub kérésére érkezett a helyszínre). A mérkőzés után egy tucat vasi szurkolót állítottak elő, meghallgatásuk az esti órákban zajlik. Erről Kocsis Tünde a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője tájékoztatta a kisalfold.hu munkatársát.

Olvasóink írták

 • 9. ENNYI..:) 2008. március 17. 18:42
  „Dobány Lajos, a Szombathelyi Haladás ügyvezető igazgatója az esetről elmondta, a klub elhatárolódik a rendbontóktól és nem kíván ingyen reklámot csinálni a renitenseknek.

  - Nincs szükségünk rájuk. Szükségünk van viszont arra a sok fanatikusra, aki végig ott van a csapat mellett és a játékszabályokat betartva biztatják a csapatot. De azok, akik folyamatosan balhéznak, rengeteget ártanak a csapatnak. Viselkedésükkel csak azt érik el, hogy mi leszünk a fekete bárányok. Egyre durvább dolgok történnek és most ennek egyszer és mindenkorra véget kell vetni. Elhatárolódunk ezektől az emberektől, akkor teszik a legjobbat, ha nem járnak a meccseinkre. Egyébként úgy döntöttünk, hogy az idegenbeli meccsekre, ha a hazai együttes is hozzájárul és ezt engedélyezi, akkor saját rendezőgárdát biztosítunk. Plusz költség ez nekünk, de úgy tűnik, nincs más megoldás.

  A Szombathelyi Haladás csapatkapitánya, Balassa Péter értetlenül áll a történtek előtt. Szerinte ezek a balhék sokat ártanak a Haladásnak.

  - Hiába játszunk jól, hiába rúgtunk tizenkét gólt három meccsen. A Haladásról szóló cikkek most mégis a balhékról, a szurkolóink viselkedéséről szólnak. Aggódom, hogy mi lesz, mert még a nagy rangadók, a Felcsút és a Lombard elleni csaták hátravannak, és egy páran már most sem tudják féken tartani az indulatokat. Mi lesz akkor ? Nagyon kérek mindenkit, hogy a csapat érdekében kerülje az ilyen helyzeteket.

  A Nyugat.hu egyébként úgy tudja, hogy a mostani esetnek még nem lesznek következményei, hiszen az Integrál DAC-nak a Haladás jelezte, hogy sokan érkeznek Szombathelyről. Az Integrál DAC ezt tudomásul vette. A felelősség ilyen esetben tehát a rendező csapaté, az erkölcsi károkból viszont jutott a Haladásnak is bőven.

  Az esetről a Szombathelyi Haladás Szurkolói Köre és a Green White Army szurkolói csoport közös közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz.

  Az elmúlt hónapokban elindult egy közös gondolkodás, együttműködés a szurkolók között, melyet a szombati események alaposan beárnyékolnak. Azoknak a szurkolóknak, akik miatt félbeszakadt szombaton a mérkőzés, el kellene gondolkozni, hogy a csapaton akarnak segíteni a szurkolásukkal vagy csak a balhét keresik. Ezzel sajnos nagyon sokat ártanak, árthatnak a Halinak, s előbb, utóbb ennek nagyon komoly következményei lehetnek. Ezt a problémát sürgősen meg kell oldani, mert nagyon nagy árat fizethetünk ezekért a felelőtlen lépésekért. Az esetleges sérelmeket véleményünk szerint nem ilyen formában kell megoldani. Kérünk minden szurkolót, hogy a jövőben a közös cél, azaz a feljutás érdekében kövessen el mindent, hogy ez ne fordulhasson elő.”
 • 8. persona 2008. március 16. 19:54
  „akik cukkolták a Haladás szurkolóTáborát ők ETOés Siófok szurkolok voltak...de már ez mind1is”
 • 7. Kapuvári 2008. március 16. 18:20
  „Volt szerencsém a dac szurkolókhoz Kapuváron és győrben is annak idején!egyfolytában provokáltak minket, volt köztük egy szellemi fogyatékos,az szidott minket a legjobban,ha szóltunk neki, a társai lemocskoltak bennünket,hogy hogyan lehet egy szellemi fogyatékost bántani!”
 • 6. hobo 2008. március 16. 13:45
  „anonym!
  NE ÁLTALÁNOSÍTS! Én 200 folyamatosan éneklő és jó hangulatot teremtő vendégszurkolót láttam.
  Elitélem az ami történt, DE a "felbujtás" is büntetendő.
  A 15 perc késéssel érkező, majd 60 percen át az ellenfél szurkolótáborát "cukkoló" győri drukkerek mégis mit gondoltak? Ez szó nélkül marad?
  Ismétlem, az okozat az októl indul.
  Viselkedni nem csak a vendégszurkolóknak kell.”
 • 5. Sülimic 2008. március 16. 10:06
  „Nem azért, de ne is féltsük egyik felet sem. Elmentünk Győrbe, hogy lássunk egy rangadót semlegesként. Minden korrekt volt mind addig, míg egy ´apró vörös kis köcs..." belénk nem veszett. Nem tudta, hogy csak meccset akarunk nézni kis társaságommal,erre ő(kicsi ő-vel, mert ezt érdemli) egyszerre le "vasi parasztozott minket", hol ott mi ebbe a megyében lakunk!!!Semmi kötődés niincs a szomszédos megyéhez.Ha a két srácc nem csitít mögöttünk, akkor lehet eltettem volna intenzívre, de mivel nem vagyok az a típus , inkább ráhagyom és a mellette álló lányát csak sajnálni tudom, hogy ilyet lát és ilyen ócska apja van!
  Ez volt az utolsó meccs amin voltam Győrbe, erre-ilyenre nincs szükségem se nekem, se ismerőseimnek!”
 • 4. anonym 2008. március 15. 23:19
  „Nem is a Haladás a szarházi hanem a szurkolótábora...”
 • 3. Beppinhó 2008. március 15. 22:44
  „Szarházi Haladááás:) ENNYI<3”
 • 2. Oklahoma 2008. március 15. 20:18
  „Hajrá Hali ! Szép volt fiúk ! A DAC egész szimpatikus kis csapat volt. Kár hogy néhány hazai szurkoló nem tudta elviselni a vereséget. A helyi médi ha nem tud elfogulatlan lenni akkor legalább ne szítsa feleslegesen az indulatokat. Aki ott volt tudja hogy kik (melyik táborból) csinálták a balhét. Még egyszer szép volt fiúk, mindenkinek jó utat hazafelé.
  És hab a tortán: A Pápa ma is bukott 2 pontot :)”
 • 1. pacific 2008. március 15. 20:01
  „Tapló szombathelyi feketeingesek. IQ negatívok. Valaki már észrevehetné, hogy mit művelnek. Le kellene vonni a Haladástól pontokat, az majd rendet tenne a fejekben. Hülye bunkók.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az ETO nyert a Siófok ellen

Labdarúgás - A másodk félidő elején feljavult a Siófok játéka, de döntő szituációban 11-est… Tovább olvasom