Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Autósport: emlékverseny már tizenkettedszerre Écsen

Július 6-án 12. alkalommal rendezi meg az Arrabona Rally Club az egykori versenyzőtárs emléke előtti tiszteletből a Horváth Boci-emlékversenyt az écsi Rábaringen.

Tizenegy éve történt: 2002 őszén az akkor még aktívnak vélt versenyző, Horváth László hirtelen elhunyt. Mindenkit váratlanul ért halálhíre, mert gyorsan hatalmasodott el rajta a szörnyű kór. Laci akkor már negyedik éve versenyzett, nagyon élvezte a kormány mögötti perceket, a versenyeken átélt pillanatokat. Sikeres volt, többször állt a dobogó legfelső fokán navigátorával, Dubi Attilával együtt.

Boci – bár eleinte nem szerette ezt a becenevet – mindenkinek segített, aki kérte. Ha úgy hozta a sors, akkor pályabíró vagy technikai mentő volt egy-egy versenyen. Amikor szükség volt a munkájára, akkor nem versenyzőként ment el a rendezvényekre, hanem segítőként. Számára egy volt a lényeg, hogy ott lehessen.

Bognár Gábor, az Arrabona Rally Club elnöke úgy emlékszik vissza a Lacival együtt töltött napokra, mintha tegnap történt volna: „Egyszer Laci adott nekem két autógumit, mert másként nem tudtam volna elindulni egy versenyen. De az, hogy segített, természetes volt, mert legközelebb neki nem volt tűzoltó készüléke, de tudta, hogy nekem több is van, ezért hozzám fordult. Mondanom sem kell, hogy a világ legegyértelműbb dolga volt, hogy adok neki. Amikor valakinek a versenyautóját kellett szállítani, számíthattunk Laci segítségére. Egyszer én adok, egyszer én kapok – így működött köztünk minden."

Azok, akik 2002-ben elbúcsúztak Lacitól, többségében minden évben kint vannak a Rábaringen. Ha esik, ha fúj, ha 30 fokot mutatnak a hőmérők. Ma már a fiatal versenyzők közül sokan vannak olyanok, akik nem ismerték, de a rendezőiroda oldalán minden évben ott látható az a fotó, ahol Laci a dobogón áll. Ez kitartást ad mindenkinek, versenyzőknek és rendezőknek egyaránt abban, hogy mindig küzdeni kell, soha nem szabad feladni, mert ahogy a fiúk mondják: rali vagy semmi.

Idén a hagyományokhoz híven az Arrabona Rally Club tagjai megrendezik az emlékversenyt a Céltrans Rally Sprint Bajnokság harmadik futamaként, az Alexovics-kupáért. Július 6-án délután három órakor a prológgal kezdődik a rangos esemény, mely az ETO Park parkolójában várja az érdeklődőket. Ezt követően az écsi Rábaringen folytatódik a küzdelem, az első gyorsasági szakasz rajtja fél hétkor lesz, majd ezt követően éjszakába nyúlóan küzdenek a pilóták és navigátoraik a helyezésekért. A rendezvény hajnalban az ünnepélyes díjkiosztóval zárul, melyet tűzzsonglőrök bemutatója tesz még izgalmasabbá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri teniszfesztivál

Cupa Libre Győr néven július 6-án, szombaton a legjobb profi és amatőr játékosok részvételével… Tovább olvasom