Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Audi ETO - Távozik Herr, Szepesi, Litre, Hornyák, Aguilar, Grubisic

Érkezik Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch.
A jelenlegi szezon még javában zajlik és a Győri Audi ETO csapata előtt az év legnagyobb próbatételei állnak, de a sportágban szokásos időzítésekhez igazodva a BL-címvédő is kialakította már jövő évi keretét - olvasható a klub közleményében.

A csapatban a nyáron nagy lesz a mozgás, hiszen a jelenlegi keretből több játékos távozik, és több új érkező is lesz.

A jelenlegi keretből már ismert Katrine Lunde távozása, rajta kívül Herr Orsolya, Szepesi Ivett, Vesna Milanovic Litre, Hornyák Ágnes, Macarena Aguilar és Jelena Grubisic szerződését nem hosszabbítja meg a Klub. Ana Sen szerződéshosszabbítása egyelőre bizonytalan.

A jövő évi keret új tagjai: Tomori Zsuzsanna, Kiss Éva, Tóth Gabriella, Nycke Groot és Yvette Broch. A régi-új játékos, Tomori Zsuzsanna 2 évre érkezik az FTC Rail Cargo Hungaria csapatából, és a balátlövő posztot erősíti majd Eduarda Amorim mellett. A Székesfehérvártól érkező Kiss Évával szintén 2 évre szerződik a Klub, ő Kari Aalvik Grimsbövel közösen őrzi majd az ETO kapuját. A fiatal irányító, Tóth Gabriella a mosonmagyaróvári fiókcsapatból kerül át Győrbe, bízva abban, hogy tehetsége a BL-szintű elvárások mellett tovább bontakozhat. A holland Cornelia (Nycke) Groot 2011 óta a dán Midtjylland irányítója, ő is 2 évre kötelezi el magát az ETO-ban. Beállós posztra érkezik a szintén holland Yvette Broch a Metzből, aki szintén 2017. júniusig kötött szerződést.

Tomori Löke csapattársa lesz
Tomori Löke csapattársa lesz


„Jelentős átalakulás megy végbe csapatunknál a nyár folyamán, ezt a helyzetet részben az idei szezon sérülései miatti, időközi igazolások okozták" – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke. „Az új keret kialakításánál mindenképpen fő szempont volt, hogy a csapat olyan erőt képviseljen, amellyel továbbra is Európa élvonalában maradhat. Továbbá igyekeztünk a lehető legtöbb posztra hazai játékost beépíteni, valamint tovább folytatjuk a saját nevelésű, fiatal játékosaink beépítését a felnőtt csapatba."

Tomori Zsuzsanna így kommentálta döntését: „Azért választottam a Győrt mert BL-t szeretnék nyerni. Régi célom már ennek a kupának az elhódítása, és erre itt mindenképpen lehetőséget látok. Az ETO-ban végzett munkára van egy kis rálátásom, nagyon szimpatikus számomra, és úgy érzem, ebben a közegben, klasszis játékosok között még sokat tudok fejlődni. A feladat és az új lehetőség nagyon motivál, várom már a győri kezdést."

Kiss Éva az alábbiak szerint nyilatkozott érkezéséről: „Örülök, hogy megkeresett a Győr, hiszen nagyon jó csapat, és én örömmel állok az új kihívások elé. A tavalyi EB-szereplésemmel magasra tettem a mércét, szeretném ezt megtartani, és hasznos tagja lenni a csapatnak."

„Nagy kihívás számomra, hogy az ETO felnőtt csapatában szerepelhetek, de évek óta ez a célom a klubnál. Nem lesz egyszerű, hiszen más típusú a játék, mint amit Mosonmagyaróváron játszunk, ezért biztos időbe telik, amíg beilleszkedem. Első körben szeretnék minél több játéklehetőséget kapni a Győrnél, és bebizonyítani, hogy ott a helyem a felnőtt csapatban" – mondta el Tóth Gabriella a győri folytatásról.

A Dániából érkező holland Nycke Groot szerint „A Győrnek számos fantasztikus játékosa van, és Európa egyik legerősebb csapata. Nagyon várom már, hogy része lehessek ennek a csapatnak, és harcolhassak a BL-trófeáért!"

Az új, szintén holland beállós, Yvette Broch nagy lelkesedéssel várja győri szerepét: „Borzasztóan boldog és izgatott vagyok, hogy a jövő szezontól az ETO csapatában játszom. Mindig is az volt az álmom, hogy egyszer Európa egyik top klubjában kézilabdázhassak. Nagy várakozással tekintek a következő szezonra, a győri játékra!"

Változások a riválisnál is

A spanyol válogatottal Európa-bajnoki ezüstérmes Nerea Pena egy plusz egy évvel meghosszabbította szerződését az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatával.

A klub hétfőn azt is bejelentette, hogy Hornyák Dóra érkezik Vácról - vele 1 plusz 2 évre írtak alá -, míg Soós Viktoria éppen a  dunakanyarbeli együttesnél folytatja pályafutását.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci - 11 gólt rúgott a Bajcs, 8-at a Himod - friss eredmények

Teljes az eredménylista: kikapott a Kapuvár, a Beled és a Petőháza. Győzött a Csorna, a Bácsa és a… Tovább olvasom