Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 21°C Még több cikk.

Atlétika - Soproni bravúr olasz földön

Régi nagy álma teljesült a korábbi válogatott soproni atlétának, Téglássy Tímeának, aki jelenleg az EAP (Europe Athletisme Promotion) atlétikai versenyeket szervező szervezet közép- és kelet-európai koordinátora.
 A minap végre soproni atlétát is nemzetközi versenyzési lehetőséghez segíthetett, aki nem is okozott csalódást.

A Soproni AC sokoldalú ifjúsági korú atlétája, Horváth Rezső volt az első soproni atléta, aki részt vehetett az EAP-sorozat egyik viadalán. Tudni kell, hogy ezeken a versenyeken a viadalt szervező állja a versenyzők utazását, szállását.

Az olaszországi Aosta városában rendezett viadalonHorváth 110 méteres gátfutásban állt rajthoz – és meg is nyerte a versenyét.

Téglássy Tímea elmondta, jó időről szó sem lehetett az igen erős, kavargó szélben, de a soproni versenyző az elemeket és az ellenfeleket is legyőzve szép diadalt aratott.

A többpróbázó Horváth Rezső ezúttal gátfutásban győzött.
A többpróbázó Horváth Rezső ezúttal gátfutásban győzött.


Horváth Rezső sikerének értékét növeli, hogy Sopronban nem tud, nincs lehetősége, az egyébként többpróbázó atlétának 110 gátra készülni. Ehhez nagy ritkán Győrbe vagy Szombathelyre kell utaznia Marton Tamás tanítványának.

Téglássy Tímea tudja, hogy néhány, még Horváthnál is fiatalabb, ám igen tehetséges soproni atléta kíváncsian várta, mire megy társuk a nemzetközi színtéren. Bízik abban, hogy a névjegyét most „letevő" Horváth Rezsőnek lesznek követői, s amellett, hogy ő újabb versenyekre eljuthat, további soproni atléták is rajthoz állhatnak jövőre valamelyik EAP-versenyen.

Téglássy elárulta, tavaly 15, idén azonban már 30 magyar atlétát sikerült nemzetközi versenyzési lehetőséghez juttatni az EAP-viadalok valamelyikén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A foci hozza össze Sopront Szombathellyel

Egyre közelebb kerültek a felek, azaz a Soproni VSE és a Szombathelyi Swietelsky-Haladás a… Tovább olvasom