Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Atlétika - Magyar győzelem Prágában

A cseh OVOV torna országos döntőjét ötödik éve rendezték meg Prágában, ahova harmadik alkalommal hívtak meg külföldi csapatokat is.
Őket külön értékelték és díjazták.

A magyarul Sokszínűség Olimpiájának nevezett versenyt a magyar delegáció nyerte meg, amelyet négy fiú és négy lány alkotott a Győri AC és a székesfehérvári ARAK sportolói közül. A megmérettetésen a 2000 és 2004 között született gyerekek vettek részt. A fiatal atléták két nap alatt tíz versenyszámban – 60 és 1000 méteres síkfutás, távolugrás, ugrálókötelezés, tömöttlabda-dobás, ferde padon húzódzkodás, helyből hármas ugrás páros lábon, kislabdahajítás, fekvőtámasz és felülés – mérték össze tudásukat.

Az eredményes atléták edzőjükkel, Babos Ritával és a trófeával.
Az eredményes atléták edzőjükkel, Babos Ritával és a trófeával.


„A tornára meghívásos alapon lehetett kijutni. Idén először közös csapattal indult a győri és a székesfehérvári egyesület" – kezdte Babos Rita, a verseny magyar kapcsolattartója és a csapat egyik edzője.

„A klasszikus versenyszámokat gyakoroltuk, de voltak olyan feladatok – mint az ugrókötelezés vagy a fekvőtámasz –, amelyek Magyarországon szokatlanok egy atlétikai versenyen. Ezekre külön készültünk" – mesélte az edző, majd hozzátette: „A gyerekek már több versenyen szerepeltek, de külföldi tornára most először jutottak ki. Ezalól talán csak Kalácska Áron a kivétel, aki a tavalyi ezüstérmes győri csapatnak is tagja volt."
A magyar atléták olaszokkal, szlovénokkal, románokkal, lengyelekkel és szlovákokkal mérték össze tudásukat. A házigazda csehekkel nem kellett megmérkőzniük.

Prágában a versenyzők több olimpikonnal is találkoztak és a szervezők különböző programokkal gondoskodtak róla, hogy a torna nagy élmény legyen a gyerekek számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kosárlabda - Göcsej-kupa megyeiekkel

A hétvégén a zalaegerszegi Göcsej-kupán vesznek részt a megye élvonalbeli csapatai, az Uniqa… Tovább olvasom