Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Asztalitenisz: egy profi klubról álmodozik

A női futball mellett – a Győri Dózsát csapatvezetőként továbbra is szívügyének tekinti – az asztalitenisz tehetségeit is segíti Vígh Zsolt, aki korábban elismert edző volt.
Vígh Zsolt országos szinten az egyik legeredményesebb szakembernek számított, tanítványai 47 alkalommal szereztek korosztályos bajnoki címet, játékosai utánpótlás Európabajnokságon 21 érmet „ütöttek össze", Lovas Petra és Li Bin révén pedig egy-egy felnőtt EB-érem is a tarsolyba került. Tizenegy évig volt annak a Jakab Jánosnak az edzője, aki 50 év után nyert magyar színekben U18-as Európa-bajnokságot. Szerinte mindenkit lehetetlen felsorolni, mivel az országban kevés az olyan asztaliteniszező, akihez ne lett volna valamilyen formában köze.

„Jó pár évvel ezelőtt a győri Széchenyi-egyetemen Albert Zoltánnal extraligás csapatunk volt. A Radnóti-iskolában pedig több győri tehetséggel dolgozhattam együtt. Kovács Adrienn, Lung Anita és Dániel, Stanicz Gábor kiemelkedtek tudásukkal a többiek közül. Többen feljebb léptek, elmentek a városból, én pedig maradtam és eltávolodtam a sportágtól, pedig több mint tíz külföldi ajánlatom is volt" – mondta Vígh Zsolt.

Most azonban visszatér az asztalok mellé.

„A Győri Elektromossal együttműködve örömmel vállaltam, hogy részt veszek a tehetségek edzés melletti egyéni képzésében. A pluszgyakorlások a sikeres szereplés érdekében azt gondolom, elengedhetetlenek. A bázis természetesen az Elektromos marad, a gyerekekkel – köztük több tehetséggel, így Torma Lucával, Wenesz Mártonnal, Kabai Katával, Torma Barnával – hetente több alkalommal, külön a győri Radnóti-iskolában foglalkozom majd. Szeretném megvalósítani azt, ami korábban a BVSC-ben sikerült. Elkészítettem egy akadémia koncepcióját is, jó lenne egyfajta műhelymunkát végezni. Nem szeretnék senkit sem megsérteni, de igazából egy profi klubról álmodom, ahol jó szakemberekkel, olyanokkal, mint Simon Ferenc, Pálosi Balázs, Tokaji Sándor, Aranyosi Péter, lehetne együtt dolgozni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milánóba igazol Drogba?

Adriano Galliani, az AC Milan alelnöke szeretné a csapathoz "édesgetni" a Chelsea elefántcsontparti… Tovább olvasom