Kisalföld logö

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -6°C | -1°C

Aranycsapatot ünnepeltek Kapuváron

Labdarúgás - Két negyven évvel ezelőtti időpont: 1968. augusztus 20. és november 24., szép napok voltak a kapuvári labdarúgás történetében.
Szívesen emlékeznek rá a szurkolók, amikor az akkor még nagyközség csapata a Baranya megyei Mágocs együttesét győzte le a magyar futball szentélyében, a Népstadionban és ezzel elhódította a Szabad Föld-kupát. Aztán néhány hónappal később a tavaszi-őszi rendszerű megyei első osztályú bajnokságot nyerte meg szoros küzdelemben és veretlenül.

Az egykori szereplőket nemrégiben köszöntötték. A rendezvényen a kupagyőztes és bajnokcsapat kapitánya, Lukácsi Ferenc emlékezett a négy évtizeddel ezelőtti eseményekre, Pethő Imre, az akkori, valamint Licskai József, a jelenlegi sportköri elnök is felidézte a régmúltat és a hajdani szép pillanatokat.

Hámori György, Kapuvár polgármestere és Németh Csóka Gábor alpolgármester értékes ajándékkal jutalmazta az egykori győzteseket és vezetőiket.
Korábban a helyi temetőben, a „Mindenki Keresztjénél" és a síroknál emlékeztek azokra, akik már nem érhették meg a jeles évfordulót, így Csonka István edzőre, Borsodi Ferenc intézőre, Alasz Miklós, Hancz János, Szalai Péter, Tóth Sándor, Varga B. Imre és Varga Sándor játékosokra.


Olvasóink írták

 • 6. kapuvári szurkoló 2008. szeptember 25. 15:31
  „Reméljük lesz hasonló már volt 1991-92 ben.Kézlabdásoknak sok sikert.Varga Andrásnak igaza van.”
 • 5. vargasi 2008. szeptember 24. 15:29
  „Köszönjük, hogy megemlékeztek az elhunyt focistákról, ez nekünk hozzátartozóknak jól esik.
  Reméljük lesz, még egyszer ilyen csapata a városnak.”
 • 4. Varga András 2008. szeptember 22. 09:22
  „Kisetti!

  Nem szeretnék vitatkozni veled,mert előre látom,hogy nem fogadsz el más véleményt.A labdarúgó szakosztály sosem zárkózott el a kézilabdásoktól.Én is szeretném személy szerint,hogy legyen normális kézilabda pályája a kéziseknek.Sőt örvendtünk,h a női kézisek is elindulnal bajnokságban.Azért,h egyáltalán a "botlábú" futballistáinkat a szakosztályon keresztül támogassa az önkormányzat, kőkemény munkát kellett lefektetni.Sajnos az eredményeink a jelenlegi helyzetben nem mutatják,h van eredménye a kemény munkának,de egy teljesen új csapatot kell építenünk nagyon fiatalokkal, akiktől egyből nem lehet elvárni egy bajnoki címet mondjuk.Ez a kézilabdában is így működik gondolom én és ha ne adj Isten beleszaladtok Ti is egy-egy zakóba akkor rólatok én is írjam azt,h botkezű kézilabdás lányok?kétélű fegyver ez.De én azt mondom,h örülünk nektek,h elindultatok és sok sikert kívánok a KSE futballistái és labdarúgó szakosztály nevében.

  A mezeitekre tudnátok forrást biztosítani egy kis furfanggal ha mondjuk a mostani Wesselényi pályázaton indulnátok.Mi is így próbálunk új szerelést szerezni hiszen nálunk több korosztályos csapat is van.

  Mégegyszer kitartást a bajnoksághoz, sok sikert és ne egymást szidjuk hanem ha van közös cél vagy dolog amiben együttműködhetünk akkor üljünk le és beszélgessünk!

  Tisztelettel:

  Varga András
  KSE”
 • 3. kisetti 2008. szeptember 21. 18:08
  „Foci,Foci,Foci!!!
  A kézilabdásokat senki nem emlegeti??? Mindig csak ezeket a botlábú focistákat támogatják milliókkal...szegény kézilabdásokat meg le sem szarja az önkormányzat!!!!
  Pedig van férfi és női kézilabda csapat is városunkban.Azt senki nem tudja? Ja és azt sem,hogy 1982-ben kapott mezekben játszanak és vidéken?Mivel nincs egy rohadt pálya városunkban!!!!!
  A focistákat meg csak szponzorálják...persze..más sport le van szarva...király!!!!”
 • 2. kiskalán 2008. szeptember 21. 12:43
  „Köszönjük a vezetőknek h. megemlékeztek a már nem köztünk levö játékosokról is.”
 • 1. Gartai 2008. szeptember 20. 08:51
  „Na, a mostani fatökűek hol vannak tőlük? Fényévekre, sajnos.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az elődöntő is elérhető

Tenisz - Egy soproni és egy győri teniszező is tagja az U16-os magyar női válogatottnak, mely részt… Tovább olvasom