Kisalföld logö

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 0°C | 13°C Még több cikk.

A pekingi olimpián búcsúzna

A közelmúltban befejeződött a kairói világbajnokság, ahol a győri Vági Miklós versenybíró volt.

Vági Miklós
Kiválóan végezte a munkáját, három döntőt is vezetett. Szerinte a sportdiplomáciai küzdelem árnyékot vetett a versenyre.
Nemrég ért véget a kairói cselgáncs-világbajnokság. Az egyiptomi fővárosban rendezett nemzetközi torna magyar szempontból nagyon sikeres volt, hiszen Braun Ákos világbajnok lett, Ungvári Miklós pedig bronzérmet szerzett. Volt azonban megyei érdekeltsége is a viadalnak. A 12 európai versenybíró között ugyanis a győri Vági Miklós is helyet kapott. A világ összes tájáról egyébként 44 bíró érkezett Kairóba. A győri Bercsényi-iskola testnevelő tanára három döntőn és egy harmadik helyért vívott összecsapáson bíráskodott. Mindez jól jelzi, hogy elégedettek voltak a munkájával.

„1990-ben szereztem meg a legmagasabb, A kategóriás minősítést. A kairóival együtt pedig már öt felnőtt-világbajnokságon és egy olimpián, nevezetesen az 1992-es barcelonai ötkarikás játékokon vehettem részt versenybíróként – mondta a Kisalföld érdeklődésére Vági Miklós. – Fantasztikus érzés volt, hogy a mostani viadalon a magyar versenyzők sikeresen szerepeltek. Nyugodtan mondhatom, ez várható volt, sőt, véleményem szerint, ha Ungvári Miklós nem vét technikai hibát az egyik mérkőzésén, akkor még előbbre végezhetett volna. Érdekesség egyébként, hogy a magyar himnusz – amely szerintem a legszebb a világon – a többivel ellentétben nagyzenekari kísérettel szólalt meg. Némi árnyékot vetett a versenyre a kialakult sportdiplomáciai küzdelem, nem is annyira az országok, sokkal inkább a kontinensek között."

A sportember harmadik alkalommal járt Egyiptomban. A piramisokat már kihagyta a programból, egyetlen szabadnapján a bazárokban nézelődött.
A cselgáncsbírók 65 éves korukig bíráskodhatnak. A győri sportember azonban eldöntötte: 62 esztendősen mindenképpen befejezi pályafutását.
„2008-ban a pekingi olimpia évében még dolgozhatnék a tatami mellett és természetesen szeretnék is ott lenni a kínai fővárosban. Remélem, hogy sikerülni fog. Három év múlva viszont abbahagyom, ez biztos. Rengeteg tehetséges, fiatal magyar bíró van. Ők is megérdemlik, hogy kijussanak a nemzetközi porondra" – mondta végül Vági Miklós.
a térdelő sorban a jobbszélen vági miklós.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bemutatkozott a litván légiós

Hivatalosan is bemutatkozott a Rába Quelle-Foton élvonalbeli csapatának litván légiósa,… Tovább olvasom