Kisalföld logö

2018. 10. 21. vasárnap - Orsolya 7°C | 15°C Még több cikk.

A légiósmamákat köszöntő győzelem

Nem mindennapi előzményei voltak a szombati Soproni Postás-Tabán Trafik – Atomerőmű KSC Szekszárd női bajnoki kosárlabda-mérkőzésnek. Bár anyák napja még messze van, befutott a soproni gárda két idegenlégiósának édesanyja, Sljahova mama Ukrajnából, Paige Sauer anyukája pedig az USÁ-ból.
Néhány szót a kazettaügyről: mint ismeretes, a múlt hét közepén Meszlényi Róbert tanítványai a vártnál jóval simábban, 18 ponttal verték az orosz Chevakata Vologda gárdáját a Ronchetti-kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
A különbség önmagában is meglepően nagy volt, de ha tudjuk, hogy a vologdaiak eléggé „ képben voltak ” , azaz meglehetősen friss információik voltak a Postás csapatáról, még értékesebb a siker.
Ugyanis amikor a vologdaiak Magyarországra érkeztek, a szekszárdiak orosz technikai vezetője, Natalia Badics odaadta barátnőjének, a Vologda szakvezetőjének a február 20-i Szekszárd – Postás 60 – 52-es szekszárdi győzelemmel zárult találkozó videofelvételét.
Az Atomerőmű szakvezetője, Ujhelyi Gábor fontosnak tartotta megemlíteni: ő játékosként és edzőként is a magyar kosárlabdáért dolgozott, a kazettaügyről csak utólag szerzett tudomást és elhatárolja magát tőle.
Mindennek ellenére tehát nem csak a múltkori vereség miatt várták talán a szokottnál is elszántabban az összecsapást.
És a két édesanya mit láthatott ? Sauer mama összességében elégedett lehetett gyermeke játékával. Bár a zónázó vendégekkel szemben az első negyedben túl sok labda nem jutott el hozzá, a továbbiakban vezéregyénisége volt csapatának, nagy szerepe volt abban, hogy a második és a harmadik negyedben elhúzott a Postás. Olga Sljahova édesanyja viszont annyit mindenképpen érzékelhetett, hogy gyermeke elég kemény sportágat választott, hiszen a Szekszárd szerb centere, Violeta Vukovic könyökével – nyilván nem szándékosan – kétszer is úgy fejbe vágta, hogy az ukrán légiós fejét jó ideig jegelni kellett. Sljahova egyébként inkább hasznosan, mint látványosan kosarazott.
A Postás már hétfőn kora reggel elutazott Oroszországba. Meszlényi a visszavágóval kapcsolatban annyit mondott: ahogy itthon, kint is gyorsan kell játszani, nem szabad, hogy a lendület megtörjön, mert akkor könnyen széteshet a csapat játéka, az pedig a továbbjutásba kerülhet.
A kint várható szokatlan körülményekről annyit tudott meg a soproniak szakvezetője, hogy elég alacsony hőmérsékletre lehet számítani mind a csarnokban, mind a szállodában...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétvégi mérkőzések

Soproni Postás-Tabán Trafik – Atomerőmű KSC Szekszárd 87 – 71 >> Tovább olvasom