Kisalföld logö

2018. 07. 20. péntek - Illés 17°C | 28°C Még több cikk.

A jövő útját keresik

Kajak-kenu - Mint arról korábban beszámoltunk, Győrött tartotta szakmai konferenciáját a Magyar Kajak-kenu Szövetség.

Weisz Róbert, a győri Graboplast VSE edzője, a magyar ifjúsági és serdülőválogatott vezetőedzője a kétnapos előadás-sorozattal kapcsolatos tapasztalatairól a következőket mondta:

„Elöljáróban szeretném leszögezni, hogy ilyen konferenciát minden évben tartunk, s általában az olimpiai ciklus végén mindig jelentősebb, a jövőt meghatározó elképzelések látnak napvilágot. Ezen az eseményen egyébként döntési lehetőség nem volt, itt csak javaslatok születtek, melyeket a november 21-i közgyűlés elé terjesztünk, mely hivatott ezek elfogadására" – mondta a szakember.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány az előző olimpiai ciklust értékelte.
Angyal Zoltán szövetségi kapitány az előző olimpiai ciklust értékelte.


A legfontosabb eleme a két napnak – az elmúlt olimpiai ciklus megvitatása mellett – a szakmai struktúra irányvonalának meghatározása volt. A tervek szerint a felnőtt és utánpótlás szövetségi kapitány munkáját egy szakmai igazgató felügyelné, de megmaradna az autonómiájuk a kapitányoknak, hiszen ők döntenének a válogatás rendszeréről, a válogatott csapat összeállításáról.

„Az elképzelések szerint abban is változás lenne, hogy nem az elnökség, hanem a szakmai bizottság hagyná jóvá ezeket a döntéseket, amennyiben erre a november végi közgyűlés áldását adja. Ami még lényeges dolog lehet, hogy szeretnénk, ha a válogatottak nem annyira edzőkhöz, hanem inkább klubokhoz kötődnének, bár ennek azért vannak más feltételei is" – tette hozzá Weisz Róbert.
Szintén fontos lehet az utánpótlás hazai versenyrendszerének átalakítása, mely a versenyek számát igazán nem csökkentené, de tétre menő viadal kevesebb lenne.

A tervek szerint a sportág nyitna a szabadidős tevékenységek felé, hogy minél szélesebb társadalmi réteg ismerje meg a kajak-kenu szépségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Felemás hétvégi forduló a nőknél

Női labdarúgás - A Győri Dózsa és a Fészek Csempebolt győzött, a Győri ETO és a SFAC-Fenyves… Tovább olvasom