Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

A játékosoknak elegük lett

Szolnokra szerződött a nemrég befejeződött női kosárlabda-bajnokság meglepetéscsapatának, a Soproni Postásnak három meghatározó válogatott kosarasa, Csákány Emőke, Englert Orsolya és Papp Krisztina.

Ezek után a klub vezetése, amint azt Füzy András elnök bejelentette: eláll az Euroliga-indulástól, vállalja viszont a szereplést az Európa-kupában. A mind a bajnokságban, mind pedig a Magyar Kupában bravúros ezüstérmet szerző Soproni Postás – immáron csak volt – csapatkapitánya, Csákány Emőke, aki kisebb térdműtéten esett át a napokban – érdeklődésünkre elmondta, elegük lett Sopronban a bizonytalanságból, hárman ezért döntöttek úgy, hogy Szolnokra távoznak: rajta kívül Englert Orsolya és Papp Krisztina is. A vezetőség jó ideje már mindig újabb és újabb két hetet kért haladékul, aztán hónapok óta nem történt semmi előrelépés.

– Kicsit fáj a szívünk, de ebben a bizonytalan helyzetben is sokáig kitartottunk, végigdolgoztuk, sőt, ha lehet mondani, végigszenvedtük az évadot. Ha Sopronban odaállt volna valaki elénk és biztosat mond a jövőt illetően, akkor talán maradtunk volna. A hosszas bizonytalanság közben jött egy stabil ajánlat, amit elfogadtunk, mert egész egyszerűen elegünk lett a hosszú bizonytalanságból.

Meszlényi Róbert edző Kecskemétre tart

Csatlakozott társa véleményéhez Englert Orsolya is, aki szerint a zavaros viszonyok és ezzel együtt társához hasonlóan a bizonytalanság volt az oka a három válogatott kosaras távozásának. A hírek szerint Kecskemétre, a férficsapathoz távozik Meszlényi Róbert edző, és több kérője van Eördögh Editnek is, Fodor Csilla pedig térdműtéten esett át a sportkórházban.

Füzy András klubelnök megérti a három játékos döntését. Kifejtette, hogy ezt a lépést már az előző átigazolási időszak végén, februárban is megtehették volna, ám a nehézségek közepette is kitartottak a csapat mellett, maradtak, remekül teljesítettek és a klub fennállásának legjobb eredményét érték el a bajnoki ezüstéremmel.

Az elnök ezek után bejelentette: elsősorban szakmai, másodsorban pedig gazdasági megfontolások alapján a Soproni Postás vezetősége úgy döntött, eláll az Euroligában való indulástól, de reményét fejezte ki, hogy lesz soproni induló az

Euroligában... Mint mondta, július 15-ig kell nevezni a nemzetközi sorozatokra. Ezzel egyidejűleg a Postás igényt tart a kontinens második számú versenysorozatában, az Európa-kupában való indulásra.

Még titkolják az új szponzort

Megtörtént a végleges megállapodás az új tulajdonossal, aki amikor összeáll a szakmai stáb és a játékoskeret, sajtótájékoztató keretében fedi fel kilétét. Füzy András annyit még elmondott, az ügyvezetés hároméves koncepciót dolgozott ki. Ennek az időszaknak a végén a cél a bajnokságban vagy a Magyar Kupában az aranyérem megszerzése és valamelyik nemzetközi sorozatban a négyes döntőben, azaz a final fourban való részvétel kiharcolása.

A GySEV-Orsi ügyvezetője, Török Zoltán érdeklődésünkre elmondta, a GySEV korábban jelezte, készen áll elindulni abban a nemzetközi sorozatban, amelybe a szövetség illetékes bizottsága nevezi a csapatot... Döntés júniusban várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar győzelem a Formula 3-on

Magyar győzelem született a vasárnapi döntőn Dunaújvárosban az U.I.M Pentele Hungarian Grand Prix… Tovább olvasom