Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

A bajnokot is legyőzte

Tollaslabda - A közelmúltban a mosonmagyaróvári Óvártoll Tollaslabda Egyesület két versenyzője Budapesten mérettette meg magát az ország legnépszerűbb amatőr versenyén.
A Kispesti Tollaslabda Hétvégék néven ismert bajnokságon Tóth Richárd az egyesület történetének legjobb eredményét vívta ki. A legmagasabb, A kategóriában az aktuális bajnokot is legyőzve az első helyet szerezte meg. A 18 éves versenyzőnek kitartását és küzdeni akarását bizonyítja, hogy ezt a kimagasló eredményt úgy érte el, hogy az első meccsét elvesztette. Igaz, a többi öt küzdelemben nyert, de sokszor csak százszázalékos eredménnyel lehet bajnoki címet szerezni. Ha jó formáját meg tudja őrizni a havi rendszerességű versenysorozatban, a decemberi végelszámolásnál összetettben akár valamelyik dobogós helyet is megszerezheti.

Mihalcsik Gábor szinte lemásolta csapattársa eredményét, öt győzelem és egy vereség mellett a B kategória második helyét szerezte meg. Érdekesség, hogy a két versenyző ugyanattól a zagyvarékasi játékostól kapott ki. Mihalcsik először került fel a dobogóra ebben a versenysorozatban.

A két kossuthos diák a versenyt megelőző két napon egy tollaslabda-játékvezetői tanfolyamon vett részt Budapesten. Október 3-án lehetőségük lesz vizsgát tenni, mellyel képesítést szereznek magyar bajnokságokon játékvezetésre. Távlati terveikben a nemzetközi versenyeken való bíráskodás is szerepel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hengereltek a győri gladiátorok

Ökölvívás - A BoxingOne Championship nyitófordulójában a győri Gladiátor 13–1-re verte a… Tovább olvasom