Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

ETO: Kiütéses vereség Debrecenben, de a jövő most kezdődik el - fotók

Becsülettel hajtottak a győri fiatalok, de a jobb erőkből álló Debrecen otthonában 5-0-ás vereséget szenvedtek.
Súlyos vereséget szenvedett a Győri ETO FC együttese a táblázat 4. helyén álló Debrecen otthonában, de a rendkívül fiatal csapattal kiálló zöld-fehérek végig becsülettel küzdöttek.

Debrecen - Győri ETO FC 5-0 (3-0)
Vezette: Iványi (Buzás, Szalai)

DVSC: Verpecz - Nagy Z., Mészáros, Szatmári, Korhut - Bódi, Ludánszki (Berdó, 68.), Szakály P. (Szécsi a szünetben), Ferenczi - Balogh, Kulcsár T. (Sós, 56.). Vezetőedző: Kondás Elemér.

ETO: Cellár - Nagy B., Kelemen, Nagy Á. Németh M. - Szabó L. (Szalai, 83.), Kerékgyártó, Szabó B., Tóth D. - Medgyes (Szabó T., 69.) - Mayer. Technikai vezető: Tokody Tibor.

Gólszerző: Ferenczi (9.), Bódi (15., 18., 65.), Sós (82.)

Sárga lap: Mayer (83.), Kelemen (89.)

Értékelések:

Kondás Elemér: - Sok fiatal labdarúgónak tudtunk adni lehetőséget, reális ez a különbség. Mindenkivel elégedett voltam, a védelemtől elkezdve a csatárokig. A bajnokság terén van hiányérzetem, de a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát.

Németh Zoltán megbízott edző: - Azt kaptuk amit vártunk, a játékosok érezhették a különbséget az NB III és az első osztály között. Minél több ilyen találkozó kell a fejlődéshez. Gratulálok a játékosoknak és az edzőknek, akik hónapok óta fizetés nélkül dolgoznak úgy, hogy a játékosok ebből semmit ne érezzenek.


Ahogy az várható volt, az NB III-as csapatával lépett pályára a Győri ETO FC együttese a Debrecen otthonában a bajnokság utolsó fordulójában. Az U 20-as világbajnokságra elutazó Horváth Dániel kiesése miatt is második számú kapust nem tudott nevezni az edzői stáb, illetve összesen négy játékos szerepelt a cserék között. Ennek ellenére ezúttal sok győri szurkoló utazott el a civis városban és buzdította kedvenc klubját.

Sajnos nem kezdték jól a találkozót a győri fiatalok, hamar megnyugtató előnyt szerzett a táblázat negyedik helyén álló DVSC. A mérkőzés 9. percében Ferenczi lövése megpattant Szabó László lábán, így a labda a kapu bal alsó sarkában kötött ki úgy, hogy Cellárnak esélye sem volt. (1-0)

A gyorsan megszerzett hazai előny után is a hazaiak támadtak, a mérkőzés 15. percében gyors bal oldali támadás végén Balogh kezéről Bódi elé pattant a labda, aki a védők takarásában 18 méterről kilőtte a kapu bal alsó sarkát. (2-0)

Nem egészen három perccel később a debreceniek tovább tudták növelni az előnyüket Bódi révén. A hazaiak támadója balról cselezett középre, majd 20 méterről jobb lábbal kilőtte a bal alsó sarkot. (3-0)

A folytatásban rendezni tudta a sorokat az ETO, de így is a hazaiak akarata érvényesült és sorra dolgozták ki a lehetőségeket. A zöld-fehérek főként a gyors ellentámadásokban bíztak. Medgyes és Tóth D. is szép lövéssel jeleskedett. Előbbi próbálkozását bravúrral hárította Verpecz, míg utóbbi kevéssel célzott a kapu fölé, végül 3-0-ás hazai előnnyel vonultak öltözőbe a csapatok.


Szünetet követően az első félidőhöz képest kiegyenlítettebb játékot láthattunk, igaz a rutinosabb Debrecen ezúttal is közelebb állt a gólszerzéshez, a Rába-partiak továbbra is főként a gyors ellentámadásokban bíztak.

A találkozó 65. percében viszont Bódi klasszikus mesterhármast szerzett, miután távoli lövése ezúttal is megpattant egy győri védő lábáról, így az a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. (4-0)

A második félidő utolsó szakaszát nem sikerült kihúzniuk a győri fiataloknak, az élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépő Sós beállította az 5-0-ás végeredményt. 

Súlyos vereséget szenvedett az ETO, ennek ellenére becsülettel hajtottak a győri fiatalok és sokukat biztosan látni fogunk a jövőben, hiszen a következő idényben főként nekik kell kiharcolniuk az NB II-be való feljutást.

Az előző fordulóban sokaknak maradandó élményt nyújtva 3-0-ra győzött a Győri ETO FC első csapata megköszönve a szurkolók támogatását. Most főként azokat a fiatalokat láthattuk, akikre a jövőben meghatározó szerep hárulhat az NB III-ban. Egy korszak lezárult, de a biztató jövő most kezdődik el a 110 éves klub és a győri szurkolók számára...


Online közvetítés

Vége a találkozónak!

90.p. Szép bal oldali támadás végén Szabó T. 16 méteres jobb lábas lövését hárította Verpecz.

89.p. Kelemen kapott sárga lapot Ferenczi felrúgásáért.

83.p. Jobb oldali beadást kézzel segített a kapuba Mayer, ezért sárga lapot kapott.

82.p. Ferenczi futott el a jobb oldalon, majd középre adott a lendületből érkező Szécsi és Sós felé, utóbb lábáról végül becsorgott a labda a kapu bal oldalába. 5-0

73.p. Szécsi jobb oldali beadása után Balogh óriási helyzetben közelről csúnyán fölé lőtt.

69.p. Medgyest Szabó T. váltotta a győrieknél.

68.p. Ludánszki helyére Berdó érkezett a pályára.

65.p. Bódi távoli lövés mellé ment volna, de egy győri védő lábáról úgy pattant a labda, hogy az a kapus jobb oldalában kötött ki. 4-0

64.p. Bódi futott el a jobb oldalon, majd középre adott Sós felé, de Cellár jól lépett ki a kapujából és megszerezte a labdát.

62.p. Sós jobb oldali szöglete után a tisztán fejelhető Szatmári közeli próbálkozását fogta Cellár.

57.p. Sós távoli lapos lövését magabiztosan fogta Cellár.

56.p. Kulcsár helyére Sós érkezett a pályára.

55.p. Bódi éles szögből elvégzett szabadrúgását a kapufa segítségével hárította Cellár.

54.p. Szép győri támadás végén Mayer 12 méterről lőtt a kapu bal oldala mellé.

47.p. Bódi távoli tekerését kicsit elnézte Cellár, de szerencsére a labda a felső kapufán csattant.

46.p. Elkezdődött a második játékrész.

A szünetben cserélt Kondás Elemér. Szakály helyére Szécsi érkezett a pályára.

Vége az első félidőnek!

45.p. Bódi bal oldali beadása után Szakály sarkáról a felső kapufára pattant a labda, után Cellár meg tudta szerezni.

43.p. Az elmúlt percekben a hazaiak kapuja előtt zajlottak az események, két szögletet is elvégezhettek a zöld-fehérek, de komolyabb lehetőséget nem tudtak kidolgozni.

37.p. Ferenczi lövése megpattant Nagy Á. lábán, de Cellár magabiztosan fogta a labdát.

29.p. Bódi bal lábbal centikkel lőtt a felső kapufa fölé.

28.p. Tóth távoli lövése kevéssel kerülte el a hazai kaput.

27.p. Kulcsár 16 méteres lövése jócskán elkerülte a győri kaput.

20.p. Medgyes lőtt 18 méterről bal lábbal nagy erővel a kapu jobb oldala felé, de Verpecz bravúrral szögletre ütötte a labdát. Pontrúgás után tisztáztak a hazaiak.

18.p. Újabb hazai találat. Bódi cselezett balról közére, majd 20 méterről jobb lábbal kilőtte a kapu bal alsó sarkát. 3-0

15.p. Gyors hazai támadás végén Balogh kezéről Bódi elé pattant a labda, aki 18 méterről jobb lábbal kilőtte a kapu bal alsó sarkát. 2-0

11.p. Kulcsár bal oldali beadására Balogh érkezett középen, de Nagy Á. az utolsó pillanatban menteni tudott.

9.p. Vezet a Debrecen! Bal oldali szögletet követően Ferenci 16 méteres lövése Szabó László lábán megpattanó labda a kap jobb alsó sarkába csapódott. 1-0

8.p. Gyors győri ellentámadás végén Medgyes fejese méterekkel kerülte el a kaput.

6.p. Szakály indítására Bódi startolt rá, de Cellár az utolsó pillanatban megszerezte a labdát.

3.p. Németh 18 méteres bal lábas lapos lövése kevéssel ment el a hazai kapu bal oldala mellett.

1.p. A hazaiak kezdték a találkozót.

Debrecen - Győri ETO FC

DVSC: Verpecz - Korhut, Mészáros, Balogh, Ferenczi - Bódi, Nagy Z., Szakály P., Ludánszki - Szatmári, Kulcsár. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Slakta (k), Mihelic, Sós, Brkovic, Tisza, Berdó, Szécsi.

ETO: Cellár - Nagy Á., Kelemen, Nagy B., Németh M. - Szabó L., Kerékgyártó, Medgyes, Tóth D. - Mayer, Szabó B. Technikai vezető: Tokody Tibor.

Csere: Lénárt (k), Szabó T., Szalai, Gányovics.

Előzetes
   
Az utolsó, 30. fordulóra egyetlen érdemi kérdés maradt megválaszolatlanul a labdarúgó OTP Bank Ligában, az, hogy a Pápa mellett melyik csapat búcsúzik az élvonaltól a Budapest Honvéd, a Szombathelyi Haladás és a Dunaújváros Pase közül.

A legkedvezőbb helyzetben a kispestiek vannak, három pont az előnyük riválisaikkal szemben. Ez azt jelenti, hogy csak akkor esnek ki, ha hazai pályán kikapnak a sereghajtó Pápától, míg a Haladás és a Dunaújváros egyaránt győz.

Ha nem ez a forgatókönyv valósul meg, akkor az azonos ponttal álló másik két együttes közül kerül ki a búcsúzó. Mivel a Puskás Akadémiát fogadó Szombathelynek több győzelme van a Pakson pályára lépő Dunaújvárosnál, utóbbi csak akkor előzheti meg vetélytársát, ha több pontot szerez nála.Bár tétje nincs, rendeznek egy rangadót is a zárókörben: a bajnokságban ezüstérmes, Magyar Kupa-győztes Ferencváros a bajnok Videotont fogadja. A két csapat egy hete találkozott egymással az MK-döntőben, akkor a fővárosiak 4-0-ra győztek.

OTP Bank Liga, 30. (utolsó) forduló

péntek: PMFC-Matias - Nyíregyháza Spartacus 19.00, v.: Szőts

szombat: Újpest FC-Kecskeméti TE 14.00, v.: Berke
Ferencváros-Videoton FC 16.30, v.: Kassai
Szombathelyi Haladás-Puskás Akadémia 19.00, v.: Andó-Szabó
Paksi FC-Dunaújváros Pase 19.00, v.: Szilasi
Budapest Honvéd-Lombard Pápa Termál FC 19.00, v.: Pintér

vasárnap: Diósgyőri VTK-MTK Budapest 16.30, v.: Oláh
DVSC-TEVA - Győri ETO FC 18.30, v.: Iványi

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csányi Sándor nem szavaz Blatterre

Platini szerint a FIFA működését csak úgy lehet megváltoztatni, ha új elnök kerül a szervezet élére. Tovább olvasom