Kisalföld logö

2017. 10. 24. kedd - Salamon 9°C | 13°C Még több cikk.

750 ezres büntetés az Újpest-Fradi miatt

A két klubot összesen 750 ezer forintra büntette meg a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága keddi ülésén a pénteken rendezett Újpest-Ferencváros bajnoki rangadó kapcsán.
A testület rendezési hiányosságok, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 450 ezer, pirotechnikai eszközök használata és megbotránkoztató rigmusok bekiabálása miatt az FTC-t, mint visszaesőt 300 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

Az MLSZ honlapján olvasható indoklás szerint a bírságok közötti különbség oka az, hogy a hazai szektorból több alkalommal használtak pirotechnikai eszközöket és a megbotránkoztató rigmusok is többször hangzottak el.

Szintén pénzbírságot kapott a Debrecen, amiért szurkolói a Győr ellen pirotechnikai eszközöket használtak. A hajdúságiaknak 150 ezer forintot kell fizetniük.

A fegyelmi bizottság ugyanakkor - tárgyalás megtartása után - az FTC-vel szemben a DVSC elleni mérkőzéssel kapcsolatban kiszabott korábbi 300 ezer forintos pénzbüntetést 250 ezerre mérsékelte.

A hétvégén kiállított játékosok közül a mezőkövesdi Vermes Krisztiánnak és a Puskás Akadémiában futballozó Tóth Balázsnak két-két, míg a győri Pátkai Máténak egy mérkőzést kell kihagynia.

A Ligakupában történt kihágások miatt a Ferencvárosnak és a Szigetszentmiklósnak egyaránt 100 ezer forintot kell fizetnie, előbbi a szurkolói által kiabált megbotránkoztató rigmusok, utóbbi rendezési hiányosságok miatt bűnhődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ETO - A piros lapos Pátkait egy meccsre tiltották el

Az Újpest-FTC után mindkét klub 750 ezer forintot fizet. Tovább olvasom