Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Wilfing Áron emlékére

Sopron - Fiatalok osztogatnak fényvisszaverő karpántot holnap a soproni iskolák előtt. Az akció mögött a bejegyzés alatt álló Wilfing Áron Egyesület áll. A közlekedés biztonságáért tenni akaró ifjak fél éve elgázolt barátjuk, iskolatársuk, rokonuk emlékét ápolják így.

Tragikus közlekedési baleset rázta meg Sopront épp fél évvel ezelőtt. A 23 éves Wilfing Áront a zebrán gázolta halálra egy személyautó. A fiatalember barátait összekovácsolta a veszteség, és a család támogatásával igyekeznek társuknak méltó emléket állítani. Előbb emlékhonlapot készítettek, most pedig közlekedésbiztonsági akciókat szerveznek. A Wilfing Áron Egyesület a Közlekedésbiztonságért és Toleranciáért közhasznú szervezet bejegyzés alatt áll, de a névadó halálának féléves évfordulóján már hallatnak magukról a tagok. Mintegy 15–20 fiatalember speciális fényvisszaverő karszalagot oszt pénteken a Széchenyi téren, a Ferenczy János utcában, a Fenyő és a Deák téren a közeli iskolák tanulóinak. 

A karpánt, amelyen Áron arcképe mellett a szponzorok neve is szerepel, kabátra, nadrágra, pulóverre is egy mozdulattal rögzíthető, de könnyedén felrakható kerékpárra vagy akár hátizsákra is. Az ötletes biztonsági szalag mellé a diákok szórólapokat is kapnak figyelemfelkeltő és óvatosságra intő szlogenekkel, felhívásokkal.

Legyen biztonság és tolerancia a zebrán és az úton: Horváth Attila, Kosztka András és Szabó Krisztián barátjukra, a tragikusan elhunyt Wilfing Áronra emlékeznek az akcióval. Fotó: Magasi Dávid
Legyen biztonság és tolerancia a zebrán és az úton: Horváth Attila, Kosztka András és Szabó Krisztián barátjukra, a tragikusan elhunyt Wilfing Áronra emlékeznek az akcióval. Fotó: Magasi Dávid

Kosztka András, az egyesület elnöke, Szabó Krisztián alelnök, Horváth Attila titkár és társaik Áron szüleinek támogatásával újabb és újabb ötleteken törik a fejüket. Önálló sátorral ott lesznek a VOLT-on, napok múlva elindítják az egyesület honlapját, iskolai előadásokat szerveznek és tartanak majd, s a zebrákat is szeretnék „örökbefogadókhoz", azaz karbantartókhoz segíteni. De nemcsak közlekedésbiztonságban gondolkodnak, a tolerancia, a környezetvédelem is fontos számukra, s a vandalizmus elleni fellépés is a céljaik között szerepel.

Azt szeretnék, ha nem történhetne többé a barátjukat ért hasonló tragédia, s munkájuk közben úgy érezhetik, Áron is velük van...

Olvasóink írták

 • 5. Entzbruder 2009. március 17. 10:38
  „Tisztelt "Kuvasz"!
  Nekem még van karpántom, ha megírja elérhetőségét, felhivom, és szivesen adok az unokái részére.”
 • 4. lildodox 2009. március 15. 23:41
  „Minden kedves hozzászólónak és résztvevőnek köszönetet szeretnék mondani!
  Nagyon nagy energiát kapunk tőlük!!
  Kedves Kuvasz a karszalagok "sajnos" elfogytak de a weboldalunkon folyamatos információval szolgálunk az eseményekről ha lesz még karszalag ott olvashat róla!!

  www.aron.wilfing.hu”
 • 3. Kuvasz 2009. március 15. 20:13
  „Köszönet a megemlékezésért és a fiatalok neveléséért. Gimnazista unokám már kapott karpántot. Szeretnék két kisebb unokám részére is kapni. Hol lehet hozzájutni?
  Kedves fiatalok, várom válaszotokat.”
 • 2. Csabazs 2009. március 13. 16:51
  „Tiszteletem a fiatalembereknek!
  Sok sikert a továbbiakban is! Méltó módon emlékeznek barátjukra!”
 • 1. hokiel 2009. március 13. 06:56
  „Gratulálok a fiatalembereknek, ez igaz barátság. remélem, hogy sok sok embert, fiatalt menthetnek meg, de sokkal többet indíthatnak arra, hogy vigyázzanak az úton a többiekre.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéthetente négynapos munkahét

Lövő - A munkahelyek megőrzése érdekében minden második héten négynapos munkahétre tért át a Roto… Tovább olvasom