Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Walter Dezső jogi lépéseket fontolgat

Sopron - Walter Dezső az ügyvédjével való konzultáció után dönti el, tesz-e jogi lépéseket becsülete helyreállítása érdekében. A volt polgármester azt követően nyilatkozott a Kisalföldnek, hogy kiderült: a megyei főügyészség elutasította a város nevében eljáró ügyvéd által benyújtott panaszokat.
Robbant a bomba tegnap, miután nyilvánosságra került, hogy hiába élt panasszal dr. Futó Barnabás a megyei főügyészségnél azokban az ügyekben, amelyeket a Nemzeti Nyomozóiroda bűncselekmény hiányában lezárt. Az önkormányzat kétszeri (csütörtöki és tegnapi) kérésünkre sem reagált – annak ellenére, hogy a városházától kapott információ alapján tegnap megkapták az ügyészség határozatát –, Walter Dezső viszont kifejtette véleményét.

– Az első pillanatban, amikor január 25-én kiderült, hogy a jelenlegi városvezetés büntetőfeljelentéseket és polgári pereket indít, azt mondtam, minden tettemért vállalom a felelősséget, állok az eljárások elé, mert Sopronnak, a soproni polgároknak nem okoztam kárt. Polgármesterségem alatt az vezérelt, hogy gyarapítsam, építsem Sopront. A mostani városvezetés viszont nem épít, hanem rombol.

Walter Dezső arra a kérdésre, hogy tervez-e viszont jogi lépéseket, kifejtette: – Az elmúlt egy évben Sopron nevét besározták, meghurcolták, ezért én nem szeretném tovább rontani a város hírnevét. A hatalmon lévők azonban mindenhol csak „Waltergate-ügyről" beszéltek – kiadtak ilyen címmel egy füzetet is –, így utalva rám. Hogy teszek-e jogi lépéseket a becsületem érdekében, arról később döntök.

Olvasóink írták

 • 11. Klee 2007. december 04. 14:22
  „Fodor Tamás mindenkitől kérjen bocsánatot, ha van vér abban az álszent ábrázatában. Kérjen azért is bocsánatot, mert annak a pénznek, amit perekre költ, lenne máshol is helye koszlott kis városunkban. (esetleg saját pénzből is kifizethetné) Próbáljon a fejlődésre koncentrálni, mert úgy tűnik Sopron nem jár az élen ebben sem, mióta beült a bársonyszékbe...”
 • 10. joco 2007. december 03. 16:38
  „Hát igen, most P. és társai a "szülöföldjeink városába " vitték el Sopron ajándékait. Hát furcsa, ha ezt Walter csinálta volna , hát mát háromszor "beperelték" volna. Amit az ö vezetése alatt "alkottak" az megmarad, de amit Perkov.. és Fodor csinál az csak -részben perlekedés és látogatással összekötött eszem -iszom, tudom P. ur álja , de hát fizetni illik Sopron egyik legszebb terének megcsonkitásáért?”
 • 9. FREDDY/S 2007. december 03. 14:15
  „no comment, nemde...”
 • 8. farkasberci 2007. december 03. 10:05
  „szerintem perelj dezső!”
 • 7. joco 2007. december 02. 17:49
  „Hát Uraim és Hölgyeim: Ilyen a Fidesz nem tudja elviselni ,hogy rajtuk kivül is van élet. Megprobáltak már mindent- nem csak itt- nem sikerült.Nagyon sok helyen a fidesz "egya zászlo, egy a tábor" már nem ill. döcögve müködik, lásd a györi, eger és hasonló "tulgyözött" városokat. Elkezdték - itt is- a biroságokat szidni. Egy fáj nekik, hogy eddig nem sikerült megdönteni a kormányt, pedig már megvolt "az ujtöbbség", elöször az önkormányzati gyözelmük- tényleg lehengerlö- volt az elsö , mikor viki "döntögetni akart" ,adott ö már a kormánynak már 48.orát is, de az sem jött be.”
 • 6. hiszékeny naiva 2007. december 02. 11:48
  „személyeskedés nélkül, fodor tamás igenis kérjen bocsánatot a soproniaktól. hovatovább, tőlem kérjen bocsánatot.”
 • 5. idiota 2007. december 02. 11:43
  „A kis pöcs becsapta öket! Majd az ügyvédek elintézik. Hittek megint a vezérnek./ vagy talán mégsem, csak ezt kapták utasításba?/

  Egy bosszant azért, hogy az Mi pénzünk bánja, nem a sajátjuk!”
 • 4. bee 2007. december 02. 11:19
  „futó bé és beatrix kisasszony jól jönnek ki, hiszen havonta ketyeg az óra, míg le nem zárul a per. nem gondolja hogy tévedett Mélyen Tisztelt Polgármester Úr? nem kéne kiállni a nyilvánosság elé, ahogy tette Ön és Kiváló Csapata januárban?”
 • 3. Joshua 2007. december 02. 10:06
  „A legdurvább az egészben, hogy a Futó féle ügyvédi iroda csak nyomul és nyomul, hogy még ezt meg azt megfellebbezzük, ezt meg azt megpótmagánvádazzuk és persze az önkormányzat fizet és fizet a jogi képviseletért... Ebből Dr. Futó és tsa-i jönnek ki jól anyagilag!
  Fodor Tamás Úr lebőgött rendesen...”
 • 2. bee 2007. december 02. 08:57
  „vajon meddig marad így hivatalban fodor tamás? kíváncsi lennék, nem érzi-e hogy egy ilyen malőr után távoznia kéne. és ezentúl miről tart sajtótájékoztatókat, mert ezzst meglehetősen kínos volna kitenni a kirakatba...
  Kerítésfelújításokkal és két kátyú befoltozásával nehéz lesz visszaszerezni a bizalmamat Tisztelt Polgármester Úr!”
 • 1. Csaba Zsuzsanna 2007. december 01. 18:48
  „Én Walter Úr helyében nem fontolgatnám a pert, hanem megtenném a jogi lépéseket!
  A legszomorúbb az egészben, hogy ez az egész cirkuszt a mostani polgármester a mi adóforintjainból "finanszírozta"!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikerdíjakról üléseztek hajnalig

Sopron - Bártfai Beatrix és Futó Barnabás, a soproni önkormányzat jogi képviselői tartottak… Tovább olvasom