Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

VOLT Fesztivál - Párat alszunk és találkozunk Sopronban! - fotók

Egy hét múlva kezdődik a VOLT Fesztivál. Mutatjuk az újdonságokat; kiderült tízezer lufit engednek majd a magasba.
Egy héttel a kapunyitás előtt egy igazán látványos ajándékot adott át Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál főszervezői Sopron vezetőinek. A 2,5 méter magas, 10 méteres “Sopron" feliratot a tavalyi fesztiválon neves kortárs művészek készítették.

Az idei VOLT számos elemében megújul: talán világszerte újdonságnak számít, hogy egymással szemben két nagyszínpad épül a Lővérekben, amelyeken a legnagyobb hazai és világsztárok váltják egymást. A teljességre törekvő, színes kínálatban David Guetta, a Motörhead, Slash, Fatboy Slim, a Bastille és John Newman is színpadra lép, de a szervezők büszkék arra, hogy a legnagyobb hazai koncertmerítés is a VOLTra jellemző.

VOLT 2015. - A felvezető. Fotó: Magasi   

A VOLT művészeti fesztiválként is jelentősen erősödik: két színpadot is kortárs művészek terveztek, látványos installációkat és szobrokat állítanak fel a helyszínen, több neves művész pedig a közönség bevonásával az Élő Bolygónk című klímavédelmi kampány témáját dolgozza fel. Ugyancsak ehhez a kampányhoz kapcsolódva július 3-án 10.000 lufit eresztenek a magasba, a közönség üzeneteivel.

A VOLT névadó szponzora, a Telekom a fesztivállal közösen hozta létre a központban felépülő, hatalmas Telekom Teret, ahol az egyedi látványvilág mellett, 24 órás programkínálat, finom ételek és italok, fodrászat és egy kapszulahotel is megtalálható lesz, miközben a 4G-vel működő interaktív Festival Buddy-k segítségével azok is bepillanthatnak a VOLT hangulatába, akik nem jutnak el Sopronba.

A Telekom VOLT Fesztivál 5 napján zajló koncertek zömét élőben közvetítik a fesztivál honlapján, de végig jelen lesz a Petőfi Rádió és a Petőfi TV stábja is.

A fesztiválozó közönség számára az egyik legnagyobb ajándék, ha folyamatosan tisztán tartott, komfortos mellékhelyiségek fogadják az eseményen. A Széchenyi 2020 a hazai és külföldi fesztiválok történetében egyedülálló újítással teszi még kényelmesebbé a fesztiválozók mindennapjait.

Mobil WC-k helyett folyamatosan tisztán tartott mellékhelyiségek várják a vendégeket a két nagyszínpad között. A “Green Fest" kampány keretében a szervezők idén is arra hívják fel a figyelmet, hogy a hétköznapokon mi magunk tehetünk a legtöbbet a környezetünkért.

“Emlékszem, Sopronban" – így szól a VOLT Fesztivál nagysikerű idei himnusza, a Halott Pénz és a Wellhello tolmácsolásában. Minden bizonnyal lesz mire emlékezni a Sopronban töltött napokból, hiszen a szervezők idén először a várost is belakják: 22 helyszínen várják programokkal és szolgáltatásokkal a VOLTra érkezőket: teraszokon, klubokban, kávézókban, kiemelt eseményként pedig Bukta Imre kiállítása nyílik a Festőteremben.

A szervezők százezernél is több vendéget várnak június 30. és július 4. között a 23. soproni Telekom VOLT Fesztiválra.
 
           

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Traktorokat lopott Ausztriából három magyar férfi

A Sopronhoz közeli településen élő elkövetők 2012 júliusa és 2013 novembere között főként… Tovább olvasom