Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

VOLT-színház: fesztivál a fesztiválban

Sopron - A reneszánsz év alkalmából idén egyedülálló színházi fesztivál társul a VOLT programsorozatához. Négy nap alatt kilenc nagyelőadást tartanak a Petőfi Színházban, de természetesen a megszokott „egyperces" performance-ok sem maradnak el.
A TÁP Színház a szabadtérivé válás óta kíséri hatalmas népszerűséggel a VOLT-ot. Fesztiválonként több tízezren látták már az egyperces, egyfős közönségnek szánt előadásaikat és természetesen a nagyelőadásukat. Idén nagy előrelépésként már nemcsak a Lövér kempingben, de a soproni Petőfi Színházban is tartanak előadásokat. Erre a reneszánsz év miatt sokoldalúbbá vált VOLT-színház adott okot, hiszen önálló „társfesztiválként" nagyszínházi darabokat tűztek műsorra a szervezők. A repertoárt Vajdai Vilmos, a TÁP Színház vezetője állította össze.

– Underground társulatként célunk, hogy a fesztivál kereteiben azok is eljöjjenek, akik egyébként a magánéletben nem színházbarátok – mondta el Vajdai Vilmos. – Ehhez igyekeztünk a legjobb, legfiatalosabb, a fesztivál vendégei számára kedvelhető darabokat választani.
Vajdai Vilmos hozzátette, a fesztivál alkalmat ad színházi díjak kiosztására is. Megválasztják a legjobb előadást, társulatot, és kiosztják a legjobb színészeknek, színésznőknek járó elismeréseket. A kilenc előadásra a fesztivál négy napján délután-kora este kerül sor, összehangolva az esti nagykoncertekkel, hogy senki ne maradjon le semmiről. A fesztiválozókat ingyenes buszjáratok szállítják majd a kemping és a Petőfi között oda és vissza. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökkenő támogatás, növekvő árak

Sopron - A társadalombiztosítás egyre növekvő mértékben vonul ki a gyógyszerpiacról, leveszik a… Tovább olvasom