Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Vizsgálat a kórházban

Sopron - Egy névvel és címmel aláírt, gazdasági visszaélést közlő levél nyomán belső vizsgálat indult az Erzsébet oktató kórházban. Mindent rendben találtak, viszont kiderült: valakik visszaéltek egy helyi lakos nevével.


Az Erzsébet oktató kórház egyik egységének gazdasági visszaéléseire hívta fel a figyelmet az a levél, amelyet a kórház és az önkormányzat vezetéséhez, továbbá a szakminisztériumnak küldtek. Egy példányt eljuttattak szerkesztőségünkbe is. A levél látszólag rendben volt: név, aláírás, cím is szerepelt rajta.

– A szigorú belső vizsgálat lezajlott, s az önkormányzathoz mint fenntartóhoz megküldött összegzés szerint teljesen alaptalanok voltak a vádak – mondta érdeklődésünkre dr. Dobos József jegyző. – Ugyanakkor váratlan fordulatot vett az ügy. A kórház képviselői a vizsgálat során megkeresték a levél feladóját, hiszen tudható volt a név és a teljes cím.

Hamar kiderült, nem ő írta a levelet, sőt, unokájának gondos ápolása miatt rendkívül meg volt elégedve a kórház munkájával. Ezek szerint egy ismeretlen használta fel illetéktelenül adatait. Ennek következtében – jogilag nézve a dolgokat – a levél ˝névtelenné˝ vált, s mivel a belső vizsgálat semmiféle visszaélést nem állapított meg, rosszhiszeművé is.

Akinek a nevében megalapozatlanul vádaskodó levelet írnak, az illető feljelentést tehet ˝magánokirat-hamisítás˝ miatt.

Olvasóink írták

 • 9. hunnia81 2009. október 20. 17:31
  „Lesz ajándék Apostol koncert!!!!!!hahahahaha-heheeeee.Fel vörösök,proletárok......”
 • 8. hehe08 2009. szeptember 04. 21:16
  „A jelenlegi jegyző nem is értem, hogy hogy került a helyére.....”
 • 7. Intel 2009. szeptember 04. 21:03
  „Szerintem az OEP-et kellene ilyen esetben értesíteni.
  A jelenlegi jegyző nem egy esetben mutatta meg, hogy szakmailag a város élére nagyon gyenge.
  Remélem ősszel távozik a posztjáról.”
 • 6. creat 2009. szeptember 04. 20:42
  „Valóban érdekes, hogy a feljelentés tárgyát sem tudtuk meg. Úgy tűnik, hogy már ez is titoktartásra kötelezett dolog? Teljesen egyetértek TancsKaszabell gondolatával, hogy azért egy külső vizsgálat kevésbé lett volna elfogult. Magamnál sajátmagam vizsgálódva valószínüleg én is mindent a legnagyobb rendben találnék, természetesen elfogultság nélkül!
  A pletykák szerint ráadásul valamelyik magasabb vezető egy nem túl messze lévő város hasonló beosztásában volt, míg korrupció gyanújával onnan el nem távolították.”
 • 5. TancsKaszabell 2009. szeptember 04. 17:43
  „Hát igen,egy ilyen jól felszerelt kórház mint a mienk ezernyi "pénzkereseti"- "magánosítási"lehetőséget jelenthet.A technikája már régen részt vesz az ügyletben,de hát az ultrahang vagy MRI nem tud tiltakozni a csalás ellen. Ügyes pénzéhes emberek pedig mindig vannak.Pont itt ebben a városban nem használnák ki a tudatosan nyitva hagyott kiskapuk nyújtotta lehetőségeket?
  Ezt nem hiszem.
  Nem ,nem a paraszolvencia itt a "vádaskodás" tárgya ezek az ügyletek a kevéssé kockázatos módja a pénz kiszipolyozásnak,mint ezt tudjuk már vagy hatvan éve...
  Az aktuális vizsgálat ugye ismét lezárult...Ki is vizsgálódott ? Na és mit is vizsgált ? Miért vizsgálta saját magát a kórház,igaz szigorúan tette ezt ?
  Ejnye,ejnye mi is a fenntartó feladata , érdeke és felelőssége ?
  Vádaskodás volt ez,biztos ez ? Névtelenül vádaskodott,a beste ? Úgy tűnik fél ez a csúnya vádaskodó ! Csak nem oka van rá ? Esetleg tapasztalt feljelentgetővel állhatunk szembe,vagy egy óvatos mellékszereplővel.
  Azt is el tudom képzelni hogy nem dotálták az üzletből vagy nem kellő mértékben és kissé ki akarta igazítani a saját igazságát.
  A kórház képviselői megkeresték a levél feladóját...ők is vizsgálódtak ? Vajon miért tették ezt ?
  Tessék már végre megmondani miért nem egy független szerv ,-vagy a fenntartó-, tette ugyan ezt ?
  Mi pedig ,-az érdeklődő városi polgár-, nem is tudunk erről az ügyről semmit,ezért nem is tudjuk érdemben eldönteni miről is van itt szó,mi igaz és mi nem !

  Vajon miért érzem úgy,hogy itt valami mégsem kerek ?
  Miért ?
  Mert hát ugye a tapasztalataink gyakran ellentmondanak hol ítéletnek,hol vizsgálati eredménynek,hol pedig a józan észnek.Gyakorta láthatjuk,hogy az igazság nehezen tör utat magának,hát még ha a jogi útvesztőkre gondolunk,másrészt az igazság körül nagy a köd... Na és a sok-sok kicsi és nagy érdekszövetségek ... stb.
  Tehát, itt Sopronban minden a legnagyobb rendben van, nyugodjunk meg és felejtsük el ?

  Mit is kellene elfelejteni ?”
 • 4. Freddy01 2009. szeptember 04. 17:27
  „"A szigorú belső vizsgálat lezajlott, s az önkormányzathoz mint fenntartóhoz megküldött összegzés szerint teljesen alaptalanok voltak a vádak "

  Na ez a szomorú. Olyan összefonódások vannak, hogy erre mondják, széllel szemben nem lehet...
  Márpedig vannak ott gazdasági visszaélések. Mégpedig bőven..”
 • 3. Intel 2009. szeptember 04. 17:06
  „Soproni kórházban a gyógyítás minősége már régen kritikán aluli...
  Közben pedig hetente több 100ezer Ft-ok landolnak az orvosok zsebében...
  Erről miért nem beszél senki???”
 • 2. Eüdolgozó 2009. szeptember 04. 12:33
  „Lehet, hogy sok elégedett beteg van, de rengeteg az elégedetlen is és sokan nem is tesznek panaszt. Pl. az orvosok és nővérek nem megfelelő modora miatt és a műhibák miatt is! A tavalyi évben a Soproni Kórház 74 millió Ft kértérítést fizetett ki. Ezekről miért nem írnak!? A jónéhány nem empatikusan videlkedő kollegáim miatt 74 millió Ftból juthatott volna egy minimális béremelésre, jutalomra, vagy éppen lehetne ebből a pénzből gyógyszert és kötszereket vásárolni. Vagy éppenséggel ebből az összegből vígan lehetne fedezni az összes dolgozónak a 6 ezer Ftos étkezési utalványát amit most szeptember 1-el elvettek tőlünk.”
 • 1. 1soproni 2009. szeptember 04. 11:55
  „Erre szabad mit mondani, vagy már az is vádaskodás lenne?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

331 milliót nyert a nemzeti park

Kilenc nemzeti park 23 pályázata nyert támogatást az Új Magyarország Fejlesztési Terv programjaiból, így csaknem 7 milliárd forintot fordíthatnak természetvédelmi fejlesztésekre országszerte. Tovább olvasom