Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 29°C Még több cikk.

Vizsgafeladatként emlékművet tervezett a piknik tiszteletére

Sopron - Igaz, csak vizsgafeladatként, de a soproni Molnár Tamás emlékművet tervezett a Páneurópai Piknik tiszteletére. A jelképes híd akár meg is valósítható.


A 22 éves Molnár Tamás már kisgyermekként is ˝építkezett˝, bár akkor csak fakockákból, később azonban már tudatosan készült az építészmérnöki pályára.

A soproni Széchenyi István Gimnázium reál osztályában érettségizett 2005-ben, s egyszerre felvették a Budapesti Műszaki Egyetemre.

Már negyedéves, de a Páneurópai Piknik idei, huszadik évfordulója eszébe juttatta egy elsőéves munkáját: vizsgafeladatként emlékművet tervezett...

– Egy hidat terveztem a fertőrákosi kőfejtőben, a határáttörés tiszteletére. A makett elkészítésében édesapám és nagybátyám is segített – magyarázza a részleteket a jövő építésze. – A híd a már meglévő oszlopos emlékműtől indul és a szakadékon átívelve, mintegy szimbolikusan átvezet az új világ partjára. Anyaghasználatában és megjelenésében is – acélszerkezetű, spirál alakú – tükrözi a védett határra jellemző eszközök sokaságát. Tájolása kiváló panorámát nyújt a Fertő-táj szépségeire. Illetve persze csak nyújtana... – mosolyodik el az ifjú tervező.

Molnár Tamás: A jelképes híd új világba vezet...

Az emlékmű, amit a vizsgáztató tanárokon, a családon és a társakon kívül eddig még senki sem látott, akár meg is valósítható lenne.

– Tartószerkezete megállná helyét a valóságban is, de statikailag azért továbbtervezést igényelne – magyarázza Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősszel is szól még A muzsika hangja

Sopron - Miért kerülnek a süllyesztőbe a sikeres színházi darabok, miért nem játsszák tovább, akár… Tovább olvasom