Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Virágosítás: tavasszal tulipánba borul Sopron

Idén ősszel 75 ezer darab virágot ültetnek ki Sopron közterületeire. A tulipánt hiányolták, így most az is lesz.

Eredetileg a soproni Várkerület értékmegőrző felújítása első üzemének támogatási szerződését írták volna alá hétfőn a városházán. Technikai okok miatt erre nem került sor, ám így sem maradtunk sajtótájékoztató nélkül. Az új téma virágosítás lett.

- Kedden kezdődik a őszi virágosítási program Sopronban - kezdte Komornoki László, a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója. - Ennek során a tavalyihoz képest másfélszer több, a korábbi 40 ezer helyett 75 ezer növény kerül a parkokba, közterekre.

A zöldfelületek, a szép virágok nagyon befolyásolják az ide látogató turisták és a városban lakók közérzetét. Ezért is kezeljük kiemelten ezt a területet. A tulipánt hiányolták a soproniak, ezen hagymák is a földbe kerülnek majd. A fásítási program keretében pedig 200 darab csemetét ültet a holding.

Nagy Zsolt főkertész kiemelte, a zöldterület-gazdálkodási divízió mintegy száz hektárnyi zöldfelületet tart rendben, illetve ekkora területet gondoznak.

- A virág, tudat alatt is hat, így pszichológiailag is fontos, hogy rendezett legyen a város - mondta el Nagy Zsolt. - A divízió éves szinten százmillió forintból gazdálkodhat. Ebben azonban a virágosítás mellett egyéb feladatok is beletartoznak. Ilyen például a játszóterek felújítása.

Mint megtudtuk, a tervek szerint még az idén több játszóteret az uniós előírásoknak megfelelően átalakítanak. Felújításra vár a Sopron-balfi, a Bartók Béla utcai, a sopronkőhidai, az egyik Jereván lakótelepi, illetve a Gesztenyés körúti játszótér. A távlati célok között pedig a Malompatak utcai korszerűsítése szerepel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A soproni könyvtár is megbocsát

A megbocsátás hete keretében mától október 13-ig késedelmi díj nélkül vihetők vissza a rég kivett… Tovább olvasom