Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Világbajnok fehér köpenyben

Férjhez ment és hazaköltözött Sopronba a vízilabda-válogatott világbajnok kapusa, Horváth Patrícia, aki felhagyott a versenyszerű sportolással, s ma már mint orvos szeretne bizonyítani.

Új szerepben találkozhatnak a soproniak Horváth Patríciával, a magyar vízilabda-válogatott világbajnok kapusával, akinek évekig drukkolhattunk a versenyeken vagy a tévé képernyője előtt. Tavaly még a római világbajnokságon védte a magyar hálót, most pedig doktornő a belgyógyászaton: a soproni Erzsébet-kórház kardiológiai osztályán dolgozik másodéves rezidensként.

– Már gondolkodtam a visszavonuláson, de az élet megkönnyítette a döntést: tavaly ősszel megszűnt a csapatom, így inkább új irányt szabtam az életemnek. Bár hívtak vidékre is, és a fiatal kapusok képzésében való részvételt is felajánlották, most már úgy gondoltam, itt az ideje a civil élet felé fordulnom – nyilatkozta portálunknak dr. Horváth Patrícia, aki nem titkolta: tanulni, dolgozni és versenyszerűen sportolni nagyon megterhelő volt.

– Be kellett látnom, hogy harmincon túl a szakmai előrehaladásomra és a családomra kell összpontosítanom.

A mindig csinos Patrícia fiatal házas, néhány hete tartották szűk körű esküvőjüket párjával Sopronban. Mindketten a leghűségesebb városban nőttek fel, s bár gyermekkoruk óta ismerik egymást, csak a fővárosban lettek igazán egy pár. Férjével, aki építészként dolgozik, mindig is úgy tervezték, hogy a gyermekeiket Sopronban szeretnék felnevelni. Nos, hamarosan ennek is itt lesz az ideje...

Persze a sporttal sem szakított teljesen a doktornő, igaz, már csak egészsége és saját kedve szabja meg az ˝edzések˝ menetét. – Azért hetente legalább négyszer-ötször szakítok időt úszásra és tornára, ha valami miatt nem mozgok eleget, érzem a rendszeres sport hiányát – vallja be az olimpikon, akinek energiáit most szakmai fejlődése és a fészekrakás feladata köti le.

A sporttal sem szakított teljesen a doktornő, igaz, már csak egészsége és saját kedve szabja meg az ˝edzések˝ menetét. fotó: magasi
A sporttal sem szakított teljesen a doktornő, igaz, már csak egészsége és saját kedve szabja meg az ˝edzések˝ menetét. Fotó: Magasi


– Nem unatkozom, így is elég pörgős az életem, úgyhogy egyáltalán nem találom túl csendesnek Sopront a főváros után. A kórházi munka is egész embert kíván, sokat kell még tanulnom, de jól érzem magam, kedvesek és segítőkészek velem az emberek – mondta el dr. Horváth Patrícia, aki azt is elárulta, az utcán nem nagyon ismerik fel, a betegek között azonban voltak már, akik gratuláltak sportolói karrierjéhez, s bevallották, gyakran drukkoltak sikeres földijüknek. – Örülök, ha szóba kerül a sportágam, a sikereink, de ez számomra már a múlt. 2010-ben nekem új időszámítás kezdődött – zárta a doktornő.


Névjegy

Dr. Horváth Patrícia a Soproni Postásban kosárlabdázóként kezdte sportkarrierjét, de igazán sikeressé a medencében vált, a női vízilabda-válogatott kapusaként. A 32 esztendős pólós játszott a Vasas és a Domino csapatában is. 2002-ben Világkupa-győztes, 2004-ben Világliga második helyezett, 2005-ben világbajnok, 2006-ban és 2008-ban Európa-bajnoki harmadik helyezett, 2007-ben vb-negyedik a magyar válogatottal, többszörös magyar bajnok és Magyar Kupa-győztes, LEN-kupa-győztes. 2006-ban ő lett az év hazai pólósa. A pekingi olimpián (ahol a válogatott negyedik lett) és a 2005-ös vb-n őt választották a vízilabda-álomcsapat (all star) kapusának. 2002-ben diplomázott a Semmelweis Egyetem Orvostudományi Karán, később megszerezte a PhD-címet is.

Olvasóink írták

 • 7. thurvj97 2010. március 13. 15:42
  „Üdvözöljük itthon kedves Doktornő! Sok sikert a munkás hétköznapokban. Sajnos-vagy hál´Isten találkozunk!”
 • 6. Cerwin 2010. március 09. 07:27
  „Sok sikert a civil pályán is!”
 • 5. adlerzsigabá 2010. március 08. 21:05
  „Felüdülés ilyen kedves, értelmes, tiszta tekintetet látni! Minden jót és további sikeres életutat kívánok!”
 • 4. Csetneky 2010. március 08. 19:47
  „Jó, hogy hazatért! Ugyanolyan eredményes munkát kívánok neki, mint amit a vizilabdában elért.

  Ettől függetlenül a munkahelyén nem szeretnék találkozni vele. :)”
 • 3. c7 2010. március 08. 18:43
  „Gratula Patrica!!!!!!”
 • 2. józanparaszt 2010. március 08. 16:07
  „egy hónapja feküdtem benn az osztályon, ahol a Doktornő dolgozik. Bár látszott, hogy új és ismerkedik a teendőkkel (és ez így jó!), a hozzáállás 5*, és kívánom, hogy örömét lelje hivatásában, legalább olyan szintet érjen el mint a sportban.”
 • 1. vitriol2 2010. március 08. 10:31
  „Szép volt, és remélem mostani "pÁlyáján" is hasonlo eredményeket fog elérni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Valódi mágusok és pénzéhes csalók

Egyre gyakoribb jelenség napjainkban, hogy jósok és gyógyítók hirdetik képességeiket. Tovább olvasom