Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Vérmérgezés miatt halt meg a burgenlandi nő

Az Ausztriában lefolytatott szakértői vélemények szerint egy soproni plasztikai műtét utáni vérmérgezés okozta egy burgenlandi nő halálát.


A kismartoni ügyészség kideritette, ok-okozati összefüggés van a műtét és az 57 évesen elhunyt asszony halála között. 

Ahogy azt korábban osztrák források már megpenditették, hétfőn bebizonyosodott: összefüggés van a januárban operált burgenlandi Brigitta C. halála és az orvosi beavatkozás között. Mint korábban megirtuk, az 57 éves asszonyt január 8-án műtötték meg Sopronban.

A hasi plasztikai műtét után állapota leromlott, erős fájdalmai lettek és 11-én visszament a soproni klinikára, ahol kezelőorvosa megállapította, hogy egy seb nem megfelelően forrt össze. Azt felnyitotta és kitisztította, gyógyszert írt fel, és következő napra visszarendelte a beteget kontrollra. Ám helyette másnap már csak egy hívás érkezett: "Brigitta meghalt". A törvényszéki orvosi vizsgálat és a kismartoni ügyészség nyomozása most lezárult, az eredmény: az asszony halálát vérmérgezés okozta.

A szakértői vizsgálat arra nem talált választ, hogy történt-e hiba az operáció vagy az utókezelés alatt - olvasható az osztrák Kurier internetes honlapján. Úgy tudni, a kismartoni ügyészség nem kért újabb szakvéleményt, hanem felajánlotta a magyar hatóságoknak, hogy vegyék át az ügyet. A kezelőorvos magyar állampolgár, és az eset Magyarországon történt - indokolták a lépést.

Az 57 évesen elhunyt krensdorfi nőn nem sokkal halála előtt egy korábbi plasztikai műtét utáni korrekciót hajtottak végre Sopronban. Ennek során zsirréteget távolitottak el a szerencsétlenül járt asszony hasáról. Az operáló soproni főorvos szerint ő nem követett el műhibát. Mint azt az orvos a Kisalföldnek korábban elmondta: egy magánklinika szervezésében hajtották végre január 8-án a beavatkozást, amelynek során semmiféle komplikáció nem lépett fel, így a nőt harmadnap hazaengedték.

Brigitta január 12-én visszament Sopronba kontrollvizsgálatra, mert nem érezte jól magát. A főorvos ekkor a sebet kinyitotta, kiöblítette és bekötötte. Az orvos állítása szerint az ilyen beavatkozást követően gyakran előfordul váladékozás, de ebből eredő halálesettel még nem találkozott.

Olvasóink írták

 • 13. dr73 2009. április 22. 14:29
  „Nem!Ebben és ezekben a szakmákban hibának helye nincs.
  Nem kimondottan ez az eset háborít fel,hanem egyáltalán az egészségügyben dolgozók 98%-a.
  Borzalom a kórházak intézmények dolgozóinak hozzáállása az emberekhez és a munkájukhoz.”
 • 12. pont.az 2009. április 22. 11:33
  „Kedves Eü dolgozó!
  Ha ilyen tájékozott vagy akkor közöld már léccike velünk hogy hol mütötték a beteget és hogy ki mütötte!?”
 • 11. Eüdolgozó 2009. április 21. 22:46
  „dr73!
  Aki dolgozik az hibázik, igaz itt emberéletekről van szó! Azonban feltételezem, hogy a pácienst felvilágosították az esetleges kockázatokról és szövődményekről aminek tudatában aláírta a műtéti beleegyező nyilatkozatot. Miért mondig mindent az orvosra kell kenni láttatlanban! Tudod amikor 1 hetes súlyos panaszokkal jönnek be sokan a kórházba és az életüket már nem lehet megmenteni akkor ki a hibás? Ki a felelős azért, hogy a beteg az orvosi utasítás ellenére üsszevizezi a 8 napos hasi sebét és leveszi a kötést és emaitt elgennyed neki és esetleg még meg is meghal...?
  A fenti cikkben bárki és bármi lehetett a vérmérgezés oka. Talán az elégtelen bemosakodás amit már nem lehet kideríteni. Vagy a rosszul sterilizált műszer amit szintógy nemlehet már kideríteni és ez esetben pl. nem az orvos a hibás! Ugyszint a takarításért sem és még sorolhatnék dolgokat amit nemhogy hónapokkal később de 1nappal utánna sem lehetne már kideríteni mint ahogy azt sem, hogy a beteg miután hazament mit és hogyan csinált a sebbel!”
 • 10. dr73 2009. április 21. 19:18
  „Eüdolgozó!
  Ilyet hogy " felfújni " még leírni sem lett volna szabad.
  Elég szomorú a XXl. szd-ban megtörténhet ilyesmi,nem még így írni az esetről.
  Igenis fel kell fújni és írni cikkezni ilyen és hasonló esetekről,elmarasztalni az okozót,legalábbis bebizonyítani ki a felelős.Legyen az orvos,ápoló vagy kezelt.
  Ha orvos volt a szakszerűtlen,akkor a neve mellé kerüljön egy jelzés,melyet a neten ellenőrizhet mindenki.Így alkalmunk lenne magunk választani,és elkerülni a hozzá hasonlókat.

  A hölgy szépészeti műtétjével csak azért nem értek egyet,mert ebben a korban teljesen felesleges minden.
  Amúgy meg sajnálom...”
 • 9. Eüdolgozó 2009. április 21. 16:44
  „5. és 6.hozzászólók!
  Egyikőtöknek sincs igaza! A másik! Az, hogy egy seb elfertőződik nem feltétlenűl az adott műtő és személyzetenének a hibája! Kérdés, hogy a sebet hogyan és mennyire védte az elhunyt miután hazament! Nemtudom miért kell ennyire felfujni eme dolgot amikor nap mint nap halnak meg emberek egy egy műtét után a kórházban vagy otthonukban akár műhiba miatt akár a beteg hibájából kifolyólag!”
 • 8. soproni 2009. április 21. 16:30
  „Soha nem feküdnék sebészkés alá azért,mert elégedetlen vagyok az idomaimmal.Mindenki fogadja el magát olyannak,amilyen,de,ha zavarja a külseje van biztonságosabb megoldás is a fogyni vágyóknak....én inkább azt választom.”
 • 7. Szilágyi_Zsolt 2009. április 21. 11:14
  „Mindig azt hittem, a vérmérgezés valami hosszú ideig elhúzódó folyamat. De hogy négy nap alatt is bele lehet halni, azért ez eléggé megdöbbentett.”
 • 6. pont.az 2009. április 21. 10:37
  „soproni korházba bérelt mütöt a doki amugy nem ott dolgozik.”
 • 5. lolita 2009. április 21. 08:44
  „Soproni korhazban törtent ezt tudom!”
 • 4. lolita 2009. április 21. 08:41
  „Különben nem törtent volna vermergezes ha minden hygenikusan zajlik,lehet az barmilyen magan felszerelt rendelö a lenyegen nem valtoztat!De barhol elöfordulhat ilyesmi,neki nem volt szerencseje sajnos.”
 • 3. George 2009. április 21. 08:37
  „De melyik klinikán volt a műtét?Melyik doki csinálhatta???”
 • 2. mézgaaladár 2009. április 21. 08:14
  „Az eset egy kiválóan felszerelt magántulajdonú orvosi rendelőben történt. Kár ezért a magyar kórházak ellen hergelni bárkit is.”
 • 1. lolita 2009. április 21. 08:11
  „Remelem ebböl sokan fognak tanulni hisz a Magyar korhazakrol nincs jo velemeny ami a hygeniat illeti!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés Sopronban: hitelről döntenek

Három napirendi pontról tartanak ma rendkivüli közgyűlést Sopronban. Hitelfelvételről is döntenek. Tovább olvasom