Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Végső igen: bővül a vízmű

Egyesült a Soproni Vízmű Zrt.-vel a Bük és Térsége Vízmű Kft., valamint a Victória '94 Szolgáltatási és Vállalkozási Kft. A tulajdonosok szerdán mondták ki a végső igent.

A víziközmű-szolgáltatásról szóló törvény alapján a kisebb vízműveknek integrálódniuk kell, csak az a társaság kap működési engedélyt, amely elegendő fogyasztóval rendelkezik.

Ez áll annak a döntésnek a hátterében, amit tegnap hozott a társaság közgyűlése: igent mondtak az egyesülésre; a büki vízmű, valamint a víziközmű-kivitelezésekkel foglalkozó Victória ’94 Kft. beolvadt a soproni zrt.-be. Az integrációval nő a soproni társaság presztízse.

Gazdaságilag is erősödik, hiszen egy jól működő, eredményes szolgáltatóval bővül, amely fogyasztóinak csak egyharmada lakossági, kétharmada intézményi, s többek között a híres büki gyógyfürdőnek is szolgáltatnak.

Sopron önkormányzata 64,7 százalékos tulajdonjoggal rendelkezik a társaságban, amiben még negyven környékbeli önkormányzat is tulajdonos. A büki vízművel most újabb tizenegy település csatlakozott.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízezren tanulnak a diplomáért az NYME-n

A Benedek Elek Pedagógiai Kar pénteki tanévnyitójával kezdődik az új év a Nyugat-magyarországi Egyetemen. Tovább olvasom