Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Van, VOLT, lesz...

Hát, igen túl vagyunk a tizedik Volton. Az ország minden részéről érkeztek a soproni Lövér Kempingbe szórakozó fiatalok, sátrakkal a hátukon, összesen több mint húszezren. Fellépőkből sem volt hiány.
Színpadon a Quimby
A színpadok előtt mind a három napon alig lehetett szabad helyet találni. Igaz, az első nap döcögősen indult a fesztivál, még mindenki a „ szállását " építette, aztán estére már megérkezett az igazi bulis hangulat. A zárónapi felhőszakadás sem tudta elrontani a jókedvet, ázottan, fáradtan, de cseppet sem rosszkedvűen folytatódott az élet.
A fellépők többsége nem utazott el azonnal a kempingből, együtt buliztak az emberekkel. A szerencsésebbek néhány percre el is csíphették kedvenceiket. Jókat lehetett beszélgetni Lovasi Andrással, a Zanzibárral és még hosszan lehetne sorolni az előadókat.

Öt színpad, száz koncert

Ganxsta Zolee és a Kartel nyitotta meg a nevesebb fellépők sorát. A közönség szinte még be sem járta a kempinget, máris rohant a színpad elé. Gengszter Zoltán és társai igazán frenetikus hangulatot varázsoltak. Újra önmagukat adhatták a fiúk és jól megmondták a frankót. Az utóbbi lemezeiken ugyanis eléggé visszafogottak voltak – a beszólásokat tekintve – , na ezt most bátran megtehették.
Az örökifjú Szikora Róbert szerint a rock and roll szerelmesei tudnak igazán bulizni. Pk azok, akik beérik napi 3 – 4 óra alvással is. Bizonyítandó, az R-Go énekese a késő esti fellépés után egy másnap reggeli adás felvételére utazott, ezt követően pedig egy miskolci koncert felé vette az útirányt.
Egy rendőr – igaz, civilben – is vigyázott a fesztivál biztonságára. A Zanzibár mély hangú énekesnőjéről, Terecskei Ritáról van szó, akinek sikerült lázba hoznia a még lábadozó, éledező közönséget. A koncertjük késő délután volt, így bizony még sokan nem ébredtek fel teljesen...

Sport és szórakozás

Érdemes még néhány szót ejteni a Hyperspace-partiról is. Négy év után ismét Sopronba költözött a technorajongók találkozója. A lányok és fiúk mókás maszkokban, már már önkívületi állapotban tomboltak. Az óriáskivetítő tovább fokozta a zene keltette hangulatot. Az előző és a mostani fesztivál is felejthetetlen emlékekkel gazdagította a résztvevőket.
A kempingben kosárlabdapálya is rendelkezésre állt. A csapattagok sokszor nem is ismerték egymást, itt, a Volton találkoztak először. A labda pattogtatása meg sem állt kora estig, sőt, még alkonyatkor is folyt a játék. Természetesen a labdarúgás is helyet kapott. Igaz, asztalon és bábukkal: csocsó várta a foci kedvelőit.

Homoskapiens: hiánypótló zenészek

A Sop-Rock Fesztivál győzteseként fellépési lehetőséget kapott a soproni Homoskapiens formáció. A két évvel ezelőtt alakult zenekar csak saját szerzeményeit játssza. Az alaptagok éppen azért tanultak zenélni, hogy majd valamikor egy nagylemezt készíthessenek. Nos, ez nemsokára valóra válhat...
– Több tehetségkutató versenyen szerepeltünk már eredményesen. A demólemezünk is elkészült, ezért a kiadókban már fel tudunk mutatni valamit – mondta Tarnai „ Tata " László gitáros.
Az instrumentális, énekes nélküli zenét játszó együttes üde színfoltja volt a jubileumi Volt Fesztiválnak. Ilyen stílusú zenét Magyarországon még kevesen játszanak, így még nagyobb a zenekar esélye az országos album megjelentetésére.
A Szigeten való fellépésre nagy várakozással tekintenek a zenekar tagjai. Abban bíznak ugyanis, hogy majd felfigyelnek rájuk, és akkor már minden akadály elhárul a hírnév felé vezető úton.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mentsük, amíg menthető!

Három környezetvédő szakember több hónapos munkával elkészítette a Lövérek természeti értékeit… Tovább olvasom