Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Vád: buszon raboltak a fiatalok

Járatos autóbuszon, Sopron és Kapuvár között rabolta ki védtelen középiskolás áldozatát két tinédzser a vád szerint.

A büntetőperük hétfőn kezdődött a Soproni Járásbíróságon.

Büntetlenül nem lehet senkit sem arra kényszeríteni, hogy adja át értékeit. Ezt példázza a tegnap elkezdett büntetőper is. Előzetes letartóztatásból, bilincsben érkezett a Soproni Járásbíróságra két tinédzser. A vádirat szerint gátlástalanul kihasználták erőfölényüket egy középiskolással szemben.

A Sopronból Győrbe tartó autóbuszon – még tavaly novemberben – jól irányzott ütésekkel arra kényszerítették a fiút, hogy adja oda mobiltelefonját.

Igen durva epizódokról is hallhattunk a dr. Gosztola Katalin ügyész által felolvasott vádiratból. Többek között arról is, hogy a fiatalok belevizeltek egy üvegbe és felszólították áldozatukat, igya meg. Ezt azonban a vádlottak tagadták, mire dr. Gajdos Anikó bíró felolvasta a sértett fiú rendőrségen tett vallomásának erre vonatkozó részét. De ez csak a krimi kezdete volt.

Amikor a Győrbe tartó busz kigördült a soproni állomásról, elkezdődött az egyedül utazó középiskolás fiú kálváriája. Az „üveges" közjáték után kérdezgetni kezdték tőle, van-e telefonja.

Mennyi lebeszélhető pénz van rajta? A kezdeti ellenállást egy-két fejre mért ütéssel törték meg, s hiába ült előrébb a zaklatásnak kitett fiú, egyikük melléje telepedett, másikuk mögéje. A fejét többször és egyre erősebben a busz ablaküvegéhez verték, hátulról is kapott ököllel, tenyérrel, míg végül átadta nekik a készüléket.

– A buszon senki nem vette észre, hogy mi történik? Hányan utaztak azzal a járattal? – kérdezte a bíró.

– Mintegy harmincan lehettek. De senki nem vett észre semmit – hangzott a sokatmondó felelet az egyik vádlott részéről.

A kirabolt fiú kapuvári leszállását azonban nem akadályozták. A lelkére kötötték, mondja azt odahaza, elveszítette a telefonját, különben megjárja. A fiú persze mindent elmesélt a szü- leinek, akik rögvest hívták a rendőrséget.

Egy rendőrautó a busz nyomába eredt, s elkapták a két gyanúsítottat. Két ülés között megtalálták az eldugni akart mobiltelefont is.

A 16 és a 17 éves vádlottak „felelősnek" érezték magukat a bűncselekményért, igaz, egyikük ezt mosolyogva mondta.

Ellene Győrben súlyos testi sértés miatt zajlik más büntetőper, míg társának lopás miatt van büntetőügye. Az ügyek egyesítése után a tárgyalást május 14-én folytatják a Soproni Járásbíróságon.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Végy karjaidra, idő a soproni Liszt-központban

Végy karjaidra, idő címmel Horányi László és a Pusztaszó együttes Sinka István műsorát tekinthetik a… Tovább olvasom