Kisalföld logö

2017. 05. 29. hétfő - Magdolna 13°C | 27°C Még több cikk.

Ünneplés Petőfi nélkül

Sopron - Nem állítják egyelőre vissza Petőfi Sándor szobrát a Petőfi téren, a március 15-i ünnepség helyszíne idén is a Széchenyi tér lesz.
Továbbra is biztonságos, őrzött helyen pihen Petőfi Sándor szobra, az önkormányzat, illetve a Sopron Holding Zrt. ugyanis addig nem állítja vissza talapzatára, amíg a Petőfi tér hivatalosan munkaterületnek minősül.

Azt szeretnék, ha méltó körülmények fogadnák a téren a szobrot. Ehhez azonban szükség lenne arra, hogy a beruházó kijavítsa a rétegrendet, valamint újraburkolja a teret a kockakövekkel, mert utóbbi szemmel láthatóan kritikán alulira sikerült. A márciusi 15-i ünnepségeket – a tavalyihoz hasonlóan – a Széchenyi téren rendezik meg.

Mint ismeretes, Petőfi Sándor szobrát a Petőfi téri mélygarázs építése miatt szerelték le talapzatáról s szállították biztonságos helyre. (Hogy hová, azt jobb, ha le sem írjuk, nehogy a nagy költő szobra a Réz Rozi néven ismert felszabadulási emlékmű sorsára jusson. Azt ugyanis ellopták a színesfémtolvajok.) Ha a beruházó kijavítja a hibákat és a tér elkészül, Petőfi szobra eredeti helyére kerül vissza.

Olvasóink írták

 • 10. belekotty 2008. március 11. 20:06
  „A szobrot csak azért nem rakták vissza még, nehogy ellopják, mint a "Réz Rozit" annak idején.”
 • 9. csabazs 2008. március 11. 06:01
  „Mért kell, egy vissza nem állított szoborból is politikai vitát kreálni!
  nem állították vissza, na és, attól még Petőfi petőfi marad!
  Nem csak egy emberre, hanem az 1848-as eseményekre emlékezünk!
  Miért nem felel meg erre a széchényi tér?”
 • 8. magyaro 2008. március 10. 20:34
  „joco1 szánalmas vagy, nem tudsz mást csak OV szapulni, tényeket mondanál, de az nem megy!!!
  Tudod mondtátok OV-t cigánynak, rasszistának,szélsőjobbosnak, kommunistának, fasisztának..... legalább lennétek következetesek, ne mindig másnak mondanátok, mert bohócot csináltok magatokból....”
 • 7. joco1 2008. március 09. 14:03
  „realis: a válaszod egy"reális" tényt sem tartalmaz. Talán azt, hogy a fönököd/Vezéred Kossuth reinkarnácioja a baloldalon "találták " ki? Nem . Fodor pedig csak arrol vált hiresé, hogy minden perét elbukta, majd azokkal öszefüggö ügyvédi szerzödéseket "titkositani" akarta, plusz ő csak "meggyözödésböl" kormányoz. stb.Ja és senki nem irt "mást" elöttem”
 • 6. realis 2008. március 08. 10:02
  „joco1
  Te magad vagy az Orbán -fóbia megtestesítője. Ha mondanivalód is lenne ezen kívül ( O.V. az ország minden hibájáért, Fodor pedig a város összes bűnéért a felelős) szívesen elolvasnám! De te csak ezt tudod, ha valaki mást ír, akkor gyűlölet a válaszod.
  Szánalmas vagy!”
 • 5. cic 2008. március 07. 23:39
  „Ha lehet, ő inkább ne.”
 • 4. joco1 2008. március 07. 19:24
  „cic. :Mostantol kezdve pedig Kossuth reinkarnácioja -ovi-fogja majd "figyelni" az autodat.”
 • 3. cic 2008. március 07. 19:07
  „Szinházbérletem lévén, ha régebben előadás estéjén beálltam a szinház parkolójába, szeretettel egymásra tekintettünk, és tudtam, autómat vigyázó szem figyeli. Hiányzol, Petőfi Sándor!!”
 • 2. joco1 2008. március 07. 18:58
  „Bocsi! Tárgytalan az elöbbi irományom. A fidesz Kossuth reinkarnácioját-ala,de orbánt- fogja a talapzatra "kiállitani"”
 • 1. joco1 2008. március 07. 18:54
  „Fiuk,tán a "meggyözösdéses"polg.mester fog Petöfiként a talapzatra "kiállni"?Azt regélik, hogy "SzüzMária" -felcsuti megjelenése- után a fidesz talált olyan "dokumentumokat"is, hogy Petöfi a felcsuti kanyarban "könnyitett " magán.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Példaszerű a HÉT működése

Sopron - Aláírták a Helyi Érdekegyeztető Tanács alapító okiratának módosítását csütörtökön a… Tovább olvasom