Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

Ünnepi fények helyett utat kaptak Sopronhorpácson

Sopronhorpácson idén nincsenek ünnepi fények, de ezt elnézik a lakók a település vezetőinek, hiszen számos fejlesztés valósult meg ebben az esztendőben. A jövő is biztató, megújul a faluközpont, a napokban pedig utat avattak.

A település újraválasztott polgármestere, Talabér Jenő elmondta, jó évet zárt idén a sopronhorpácsi önkormányzat, hiszen amellett, hogy tartani tudták a költségvetésüket és zökkenőmentesen működhettek az intézmények, még fejlesztésekre is jutott pénz és energia.

– Új egészségügyi központot alakítottunk ki ebben az esztendőben, a 22 millió forintos összköltségnek a 10 százalékát kellett önerőként biztosítanunk. Az iskola udvarát mintegy 2 millió forintból tudtuk leaszfaltozni, s nemrégiben átadtunk egy 4,7 millióból felújított utat is. Ez utóbbi beruházások önerőből valósultak meg – tudatta a polgármester.

A településen 1–2 utca kivételével mind szilárd burkolatú, a járdák azonban nem túl jó állapotúak, ezek felújítása a közeljövő tervei között szerepel. Talabér Jenő elmondta: a következő esztendőben megvalósulhat a faluközpont felújítása és a polgármesteri hivatal külső rekonstrukciója. Ez utóbbira 12 milliót költenének, a pályázatukat sikeresnek ítélték, de a következő hetekben tudják meg pontosan, mekkora forrást fordíthatnak a tervek megvalósítására. A település lakói idén a karácsonyváró koncertekkel hangolódhattak az ünnepre, díszkivilágítás nincs a faluban. A polgármester elmondta, a régi díszek tönkrementek és elavultak, s ezt idén nem sikerült pótolniuk. De jövőre újakat vesznek, s akkor hangulatossá teszik a minden bizonnyal addigra megszépülő faluközpontot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2011-ben jubilál a Castanea

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület 2011-ben ünnepli fennállásának két évtizedes jubileumát. Tovább olvasom